Ahhoz, hogy angolul és oroszul helyesen ejtsük ki a szavakat és jól beszéljünk, milyen módszereket ajánlanátok, amellyel otthon egyedül is eredményesek lehetünk?
Hallgass angol/orosz szövegeket, néz filmeket angolul/oroszul felirattal.
Én úgy tanultam meg a rendes amerikai kiejtést, hogy rengetek south parkot néztem és egyszerűen rám ragadt.
Nézz filmeket, hallgass zenéket angolul, oroszul, és olvass hangosan, próbáld meg a lehető legkevesebb akcentussal kiejteni őket. Akár fel is veheted a saját hangod és hallgasd vissza, érdekes lehet.
Egyébként ez valamennyire adottság kérdése is. Én például elég jó nyelvérzékkel vagyok megáldva, angolul, németül, oroszul is jó a kiejtésem (persze egy anyanyelvi beszélőt nem lehet becsapni, valamennyi akcentusom mindig is lesz), viszont van sok olyan ismerősöm is, akinek egyszerűen nem áll a szájára a helyes kiejtés, hiába próbálkozik.
Anyanyelvi beszélőt kell hallgatni.Rendszeresen, folyamatosan.Különösen az angolnál.
Az oroszt nem ismerem,de az angol kiejtés nagyon nehéz.Én rengeteg angol beszédhangot képtelen vagyok kimondani.Nem tudok angolul,csak pár szót és a nyelvtan alapjait,de amit tudok, azt csak írásban tudom használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!