Angolul egyedül mennyi idő alatt lehet megtanulni? Milyen módszert ajánlanátok?
Sajnos pénz híján, munka mellet tudnék csak nyelvet tanulni. Suliban sosem tanultam. Gondoltam egyedül belekezdek. Max 2020-ig szeretnék kijutni külföldre, mert sosem lesz saját otthonom ebben az országban, ha maradok. És még bevállaltam levelezőn egy felsőfokú szakképzést , ez 4 féléves.
Szóval milyen könyveket ajánlanátok az angol nyelv tanulásához? Próbáltam olyat is, hogy feliratosan nézek filmeket, sorozatokat, de ez nekem nem igazán jött be. Lehet később, ha már felfogom a nyelvtani részt, akkor érdemes lesz így is tanulni, de még nem megy.
Persze, ha összejön a külföldi dolog, nekem egy darabig elég lesz akár gyári munka is vagy eladói. Sőt akár mekis meló is, de azért a szakmámban jó lenne majd dolgozni (rtg asszisztens).
Kezdő angolosnak annyit tudnék ajánlani, hogy a Libriben vannak kifejezetten olyan könyvek, amik magyarul vannak a szövegek és azt lefordítani angolra. Vagy vannak ilyen szókártyák is azok is segítenek... Legalább egy kezdőlöketet adnak neked. Lassan 10 éve, hogy tanulom a nyelvet. (Igen, tudom, ezek a megoldások is pénzesek...de nem 20k-ba kerül.)
Egyedül a Lingea-s kiadványút nem ajánlom...
Szótárban: Akadémiai Kiadó
Hány év alatt: Attól függ mennyire bírod a strapát. Ha nincs nyelvérzéked, több, mint 5 év, ha meg érzékeled a súlyát, akkor kevesebbre is lecsökkentheted. Egy tipp: A magyar gondolkodásmódot az angolnál felejtsd el, mert ez egy másik kategória.
Találtam egy ilyet:
New Opportunities Elementary Student's Book
Ebből tanult valaki? Hasznos lehet kezdetnek?
Kérdező, nem tudom, miért akarsz könyvvel kezdeni angol tanulást, de szerintem nem szerencsés - nagyon más a leírt szöveg és a kiejtés.
Nagyon tudom viszont javasolni a Duolingo.com-on az angol - magyart: itt egyszerre látod és hallod (ha ráhúzod az egeret a szóra) a szavakat, + gyakorlásra, gondolkodásra késztet.
Ezen kívül nagyon jó online angolos oldalak is vannak- itt van pl egy, amit én használok:
mindkettővel remekül lehet angolul tanulni.
Vagy ez is nagyon jó - itt játszva lehet felszedni a tudást :-)
Bármelyik könyv jó, mondhatnám. Vannak divatok ebben is, és vannak, amely könyvek a feje tetején kezdik, de a végére nagyjából ugyanoda jutsz.
Hanem amit az előttem szóló megemlített, a kiejtés...
Az igen veszélyes, ha egyedül elkezded, mert félresiklasz, és egy bevésődött hibát kikalapálni ezerszer rosszabb, mint eleve jól megtanulni.
"Vagy ez is nagyon jó - itt játszva lehet felszedni a tudást :-)"
Izééé, a link meg lemaradt, bocsánat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!