Hogyan lehetnék magán tanár? 22 éves vagyok és elég folyékonyan beszélek angolul.
Németül tudsz ezek szerint?
Menj el SSCbe, fejleszd az angolodat. Ha kell a felirat, akkor még ne taníts.
Hát azt azért közlöm hogy aki nem tudja megkülmböztetni a brit és amerikai akcentusakat az taníhat?Ráadásul iskolában, mert ha beszélnek hozzám folyamatosan azt értem csak filmekben nehezebb, de szerintem nekem úgy is csak tanítanom kellene a szavakat és a nyelvtant.A tesóm mondta hogy a tanár aki őt tanítja kijavította mert a True, Try, Trick szavakat a tesóm a tr betűk talalkozását csr-el ejtette.És azt is mondta a tanár hogy a can't, dance stb. szavakat csak "e" betűvel mondják még a britek is holott aki posh, scouse vagy éppen geordie akcentust beszél az A-val vagy á-val mondja ezeket a szavakat.Tudom azt is mi az a rhotic és nonrhotic akcentus.Az elsőben álltalabán minden kiírt r betűt ejtenek kivéve pl.
a surprise szó és annak a változatai, ezt a kiejtést például az amerikaik és a skótok használják.A nonrhotic kiejtésnél a mássalhangzók előtti r betű kiesik és kihansúlyozzuk az előtte lévő magán hangzót így például a Hard szónál az á-t hosszabban ejtük és az r kiesik, Ez a fajta kiejtési metódus a legtöbb angliai városban érvényes (cockney, posh, scouse akcentusoknál jellemző) a posh akcentus a gazdagabbak rétegében jobban elterjedt, a cockney a londoniaknál, a scouse pedig a liverpooliakat reprezentálja.Ezeket az adatokat már kiujjból tudom hisz rengeteg angollal beszélgetek/levelezgetek nap-mint nap és ez csak egy része volt az angol tudásomnak.
Hogyan lehetnék magán tanár...
Rajtam aztán sehogy. Gondolom, nem érted.
Ne haragudj, de nincs momdatod, ami értelmes lenne. Hogyan fogsz így magyarázni?
Nem, ez zagyva. És egy nyelvtanulót sem érdekel, ez legfeljebb a nyelvészeknek fontos. De az meg nyilvánvalóan nem vagy, különben le tudnád írni, hogy különböző.
És továbbra is tartom magam, hogy nem tudsz elég jól angolul a tanításhoz. A pedagógiáról pedig a leghalványabb fogalmad sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!