Hogyan lehetnék magán tanár? 22 éves vagyok és elég folyékonyan beszélek angolul.
Még akartam átolvasdni
Még át akartam olvasni, át akartam még olvasni.. sokféleképpen helyes, pont úgy nem, ahpgy te használod. A magyar nyelvtan is kihívás. ÉS nem kérek privit, nem olvasom el...
Hmmm... El kéne menned fülorrgégészetre. Hallgasd meg az oxfordit:
Egy igazán jó tanács: Ne a filmeket nézd, sőt, ne is nézd. Aki néz, azt hiszei, a szöveget fogta fel, miközben a kép k* sokat segített. Fordulj el egyszer, mindjárt rájössz. Hallgass rádiót, politikai vitaműsorokat, hírelemzéseket. Aki nyelvet tanul, az általában vizsga céllal teszi, ott meg nagyon kevéssé hasznos az, hogy How's me old mucker? A global warming, a civilizáció kihívásai, stb, na, azok igen.
Te angoltanár? Legfőképp sehogy, vegyük szépen sorra:
- 2015 óta tanulsz angolt, tehát legjobb esetben is négy és fél éve (de lehet hogy csak 3 és fél). Én 27 vagyok, 21 éve tanulom a nyelvet (tehát 21 éve) és én nem merek úgy nyilatkozni mint te, megmosolyogtat a pökhendiséged.
- Az előzőnek igaza van; az audiovizuális információhalmaz kb 70-90%-át adja a nonverbális kommunikáció, a maradékot a verbális. Attól, hogy te "érted" a filmeket, nem vagy képes tanítani, nagyon nem. Tényleg hallgass hangoskönyveket, olvass tudományos/politikai cikkeket, esetleg szakirodalmat, esettanulmányokat, jogi vitákat, esetleg magával az angol nyelvvel (esetleg dialektusokkal) foglalkozó nyelvészeti értekezéseket, azok a nyelv magasiskolái.
- A szóhasználatodból és a frusztráltságodból arra merek következtetni, hogy kicsit túljátszod magad, mondhatni, hogy kompenzálsz valamit. Vagy csak itt akarsz nagyon tanultnak tűnni?
- Nem hiszem, hogy a kemény két hónap konyhai kisegítősködés közben a szintén túlképzett mtársakkal az angol nyelv nüanszairól elmélkedtetek volna, tehát ez ebből a szempontból irreleváns.
- Mivel tanítani szeretnél (gondolom pénzért) nem ártana minimális pepsi tudást is magadévá tenned (pedagógia és pszichológia).
- És megint csak oda kell kilyukadnom, hogy attól, hogy ismers pár szakszót, még nem leszel angol nyelvész :)
- Ja és a tesód angoltanára igen jól teszi, hogy kijavította a kedves testvéred; a true szóban a "t" morféma nem "cs" fonémát jelöl, hanem inkább egy kakuminális "t"-t... ;)
Tehát összegezve: ne, ne menj tanárnak. Lehetőleg soha.
De folytatom:
- tremble
- tremendous
- trick
- trip
- trunk
- triple
- tripe
- truck
- trumpet
<--- ezen szavak egyikét sem mondod cs-vel, sőt, ahhoz közeli hangzóval sem. Szeretnél még példákat, vagy elég? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!