Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen ösztönző, motiváló...

Milyen ösztönző, motiváló eszközöket várnátok el a munkáltatótoktól, a pénzen kívül? Olyasmit, amire tényleg van is ráhatása a munkaadónak?

Figyelt kérdés

A fizetés alap, mindenki szeretne jól keresni.

De mik azok a dolgok, amik egy adott munkahely javára billentik a mérleget, ha mondjuk kaptok egy másik ajánlatot?

Azért írtam, hogy legyen ráhatása a munkaadónak, mert pl. a "jó társaság" az megfoghatatlan, mindenkinek mást jelent, és bármikor lehetnek konfliktusok, aki tegnap még barát volt, holnap lehet ellenség.

Meg a munkáltató igyekszik megtartani a tapasztalt munkaerőt, még ha kissé nehéz ember is, szóval ezen nem nagyon lehetne változtatni.

Ti milyen dolgokat javasolnátok, amik miatt szívesen mennétek be egy adott helyre nap mint nap?

2019. aug. 3. 15:57
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a továbbiakat is.

Ezek mind megvannak, ezért vagyok bajban, hogy mit is kéne még kitalálni.

A 4 napos munkahét tényleg nagyon jól hangzik, és még ki is mutatták, hogy az emberek sokkal hatékonyabban dolgoznak. De kis cégeknél vezették be, ahol működik. Több ezres multinál sajnos nincs rá esély.

2019. aug. 3. 20:24
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon fontos például a kiszámíthatóság, hogy tudjam, mi tartozik az én munkakörömbe, mi az én felelősségem, át tudjam látni és tervezni a napomat, ne mindenféle koncepció nélkül osztogassák a tennivalót, hogy összevissza kell kapkodni.
2019. aug. 3. 22:23
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Morális megbecsülés

(kérdező, nem Rád írom, előre bocsátom :-) )

- jöjjön ki a főnök száján a köszönöm, lehetőleg gyakran :-)

- ha valami nincs megcsinálva, mert 2 ember munkáját végzi az ember, akkor ne "szekírozza" a főnök, hogy ez sincs kész, az sincs kész, ne ordítozzon, állatként kezelve a beosztottat, hanem értse meg, hogy azért nincs kész, mert sok a feladat és túlórával SEM bírja elvégezni az ember (fiam 2 hónapig egyedül vitte 2 ember munkáját, akkor ugyan nem volt gond, rengeteget túlórázott, de aztán 1-2 hónap múlva egyszer 7 óra helyett 7: 10 re ért be és jól lehordták, holott akkor is rendszeres volt a túlóra (nem üzlet, ahol nyitni kell, stb.)

Hát szóval na...

Aztán igen, a rugalmasság is bizonyos mértékben hozzátartozik a morális megbecsüléshez: ha az ember feláldozza a cég érdekében a szabad idejét (hétvége, túlóra), akkor, ha neki van szüksége valamire, úgy viszonyuljon a főnök is a dolgozóhoz, ahogy a dolgozó a céghez és ha megoldható, akkor engedje el. - ahogy fentebb is írta valaki.

Bizony a nyugodt munkahelyi légkör is fontos eleme egy jó munkahelynek.

Ösztönző, motiváló eszköz?

Lehet, most furán fog hangzani, de én pl. nagyon díjaznám, ha olyan munkahelyem lenne, ahol lehet zuhanyozni: mondjuk, ha valaki bringával jár be vagy nyáron a nagy melegben egy 10 perces zuhanyozás nagyon meg tudja változtatni az ember lelkiállapotát (akár ebédidő rovására), és felfrissülve folytatja a munkát. Persze nem mindenhol oldható ez meg.

Vagy el tudnám képzelni, hogy a szakmai fejlődését segítené a munkaadó vagy a munkavállaló hobbiját - bár az a Szép kártyában benne lehet (a hobbi), már ahol van.

2019. aug. 3. 22:45
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos a hangnem. Nekem például a főnöknőm soha nem ad utasítást, mindent úgy vezet be, hogy "volnál szíves ezt vagy azt megcsinálni", pedig nyilvánvaló, hogy azért fizet, hogy megtegyem, és amikor készen vagyok, mindig ott a "köszönöm". Az ilyen apróságok is sokat számítanak.
2019. aug. 3. 22:53
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, bizony, ahogy 14-es írja :-)
2019. aug. 3. 23:24
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Bizalom - az a legjobb, ha adott egy cél, és a főnök szabad kezet ad, hogy oldom meg

Jó management - a főnök legyen elérhető, legyen rám ideje, segítsen, ha megakadok. Képviseljen engem a cég felé, a céget pedig felém

Céges rendezvények - csapat és cégszintű is.

2019. aug. 4. 07:18
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor most vegyesen:

- Rugalmas munkaidő. (Ha kész vagyok mindennel, akkor ne kelljen azért bent Indexet olvasnom, hogy meglegyen papíron a napi 8 órám.)

- Homeoffice lehetőség.

- Ingyen kávé, tea, gyümölcsök, stb.

- Ha nincs a közelben több étkezde, akkor egy céges menza jól jönne (ebéd miatt).

- A zuhanyzó és öltöző tényleg jó ötlet. Meg akkor már elmehetünk olyan extremitások irányába is, mint a céges konditerem.

- Parkolási lehetőség, biciklitározó.

Igazból az baj HR-es szempontból, hogy ezek mind-mind egy valag pénzbe kerülnek. Ami ingyen van az a "jó társaság", de hát erre meg nem igazán lehet ráhatni, no meg ezzel jelentkezőket se lehet csábítani, mert mégis hogy bizonyosodik meg róla?

2019. aug. 4. 15:58
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Meg akkor már elmehetünk olyan extremitások irányába is, mint a céges konditerem"

Szerintem az nem szükséges, mert a Szép kártya szabadidő zsebe által mindenki kereshet magának olyan konditermet, ami neki tetszik :-) Meg nem biztos, hogy kollégák előtt akarok "bénázni" :-)

2019. aug. 4. 16:53
 19/27 A kérdező kommentje:

Újfent köszönöm.

Ezek szerint egy jó helyen dolgozom (bár eddig sem panaszkodtam), mert ez mind megvan.

Rugalmasság, ingyen kávé, zuhany,

Újfent köszönöm.

Ezek szerint egy jó helyen dolgozom (bár eddig sem panaszkodtam), mert ez mind megvan.

Rugalmasság, ingyen kávé, zuhany, home office, menza, parkoló, biciklitároló van.

A korábbi hazamenetel szerintem ellentéteket szülne, hisz ha korábban kész vagy, akkor még adhatnak munkát, mert a hivatalos munkaidőd 8 óra. Ha te elmész hamarabb, akkor kevesebbet dolgozol, mint mások, és ebből komoly viták lennének. Az ember viszont ilyenkor inkább netezik, mintsem azt mondja, nincs elég dolga, hadd csinálja a másét is.

Máséban viszint talán nem olyan profi, hibázhat benne, ami számonkéréshez vezethet - jogosan.

Meg ha más munkáját is végzed, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad, te többet dolgozol, mint a szomszéd irodában ülő Józsi, és még több pénzt akarsz. Ebbe nem hiszem, hogy lenne ember, aki belemenne, és ezt meg is értem.

Az összes válasz hasznos volt, köszönöm.

De bajban vagyok, hogy mit kéne még kitalálni, mert most új ötleteket várnak.

2019. aug. 4. 17:37
 20/27 anonim ***** válasza:
52%

"A korábbi hazamenetel szerintem ellentéteket szülne, hisz ha korábban kész vagy, akkor még adhatnak munkát, mert a hivatalos munkaidőd 8 óra. Ha te elmész hamarabb, akkor kevesebbet dolgozol, mint mások, és ebből komoly viták lennének. Az ember viszont ilyenkor inkább netezik, mintsem azt mondja, nincs elég dolga, hadd csinálja a másét is.

Máséban viszint talán nem olyan profi, hibázhat benne, ami számonkéréshez vezethet - jogosan.

Meg ha más munkáját is végzed, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad, te többet dolgozol, mint a szomszéd irodában ülő Józsi, és még több pénzt akarsz. Ebbe nem hiszem, hogy lenne ember, aki belemenne, és ezt meg is értem."

Én még csak olyan helyen dolgoztam, ahol rugalmas volt a munkaidő és őszintén megmondom, nem is dolgoznék már irodai munkakörben olyan helyen, ahol nézik bármilyen riporttal hogy én mennyit ülök a gép előtt vagy mennyit vagyok az irodában. Itt most természetesen nem azt kell érteni, hogy szívesen lógatnám a micsodámat hetekig, de projekt alapú munkáknál egyszerűen nincs olyan, hogy te majd most máshová "besegítesz". Sőt, most eszembe jutott még egy kizáró ok: olyan dresscode ami előírja nyáron is a hosszúnadrágot, vagy az inget ok nélkül. (Ha nemtalálkozom ügyfelekkel, akkor minek?)

Egyébként valóban új ötletet nevezen vársz itt, már "mindent" kitaláltak. Írtam jó sok dolgot én is, valójában igazából egyik sem érdekel perdöntően, ezeket leszáítva: magas fizetés, rugalmasság (beleértve a home office lehetősége). Ha a konkurenciánál több tízezerrel több a fizetés, vagy rugalmasan járhatok dolgozni, az milliószor többet ér mint a zuhanyzó, ingyen alma meg a hasonló dolgok.

2019. aug. 4. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!