Jobban megéri a munkaadónak minimálra bejelenteni és többet fizetni kézbe ebben az esetben?
Jelenleg a garantált bérminimum 180.500 Ft. Az nettóban kb 120.000 Ft.
Kézbe 140.000-et ad, ami azt jelenti, hogy a munkáltató teljes költsége az adott munkavállaló után kb 200.000 Ft.
Minimális lenne csak a különbség, ha bejelentene normálisan annyira, amennyit kézbe fizet... Nagyjából ugyanannyira jönne ki a munkáltató költsége, nem?
Vagy ezen felül van még valami ok vajon, amiért nem jelentenek be egyesek rendesen? Drágább a munkaadónak a munkavállaló, ha több fizetése van bejelentve?
Jó, 20 ezer forintra ő ráfizet mondjuk kb 6600 forintot.
Plusz még valamit, mert ez csak a bruttó.
Csak épp ha már van 10 alkalmazott, akkor az már közel 70 ezer.
Ide írd be az összegeket. Ahhoz, hogy te 120 nettót kapsz, 180 bruttó kell, ami a munkáltatónak közel 220 ezrébe kerül, mert ahogy te adózol a bruttódból, úgy ő is adózik utánad. Tehát igen, drágább a munkáltatónak, ha többre jelent be, pont ezért trükköznek sokan.
4700 Ft szociális és szakképzési hozzájárulás menne (bruttó 20000 23,5%a) rá s fizetne a munkáltató
Ráadásul a 140E.-nek a bruttója inkább 210E persze kedvezmények nélkül.
Pontosabban is ki lehetne számolni, de csak 1-2 személyes vállalkozásnál éri meg ez a kb 15ezer haszon a munkáltatónak. Bár lehet mondani sok kicsi sokra megy, de biztosabban alszik az a munkáltató amelyik hivatalosan bejelent annyira amennyit kapsz.
3 vagyok.
Azért írtam hogy ennyi összeggel nem érdemes vacakolni mert kicsi a különbség. Viszont 180E bruttóra bejelent de mégis kapsz 200ezret kézbe ott már sokat fog.
Köszönöm!
Tehát, ha én mondjuk kapok bruttó 180.000 Ft-ot, akkor még ezen felül is van költsége utánam, ha jól értem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!