Számítógépes munka esetén kell térítenie a munkaadónak a szemüveg egy részét?
Mióta a jelenlegi munkahelyemen dolgozom romlott a szemem. Korábban -0,5 volt, amit az orvosi alkalmasságin is elmondtam, de nem volt szemvizsgálat, se semmi egyéb csak vérnyomásmérés.
Nemrég volt egy megbeszélés a munkahelyemen, alig láttam a kivetített szöveget, így elmentem szemvizsgálatra, kiderült, hogy már -1es mindkettő. Mivel napi 8 órát a gép előtt dolgozom, így rákérdeztem a HR vezetőnél, hogy milyen mértékben támogatják a szemüvegvásárlást, mert szükségem lenne rá. Erre ő közölte: Nem támogatják, saját pénzből kell megvennem.
Ha jól tudom törvény előírja a monitor előtti munkavégzés esetére, hogy köteles a munkaadó hozzájárulni a szemüveg költségéhez. Vagy rosszul tudom? Mit lehet tenni?
Tudom. Eddig ahol dolgoztam mindenhol térítették, csak nekem most kellene, eddig nem kellett.
Az érdekelne, hogy mit lehet tenni? Kihez lehet fordulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!