Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A tb-met saját magamnak...

A tb-met saját magamnak fizetek, ugyanis pályakezdő vagyok, és nincs semmilyen úton -módon biztosítva a TB-m, csak ha magamnak fizetem havonta. Minden hónap 12-éig kell befizetni az összeget. Lent a kérdés---?

Figyelt kérdés
Mivel július 6-án kezdek munkahelyen, lesz biztosításom. Így be kell fizetnem a tb-met, vagy sem, a június hónapra?
2010. jún. 30. 13:21
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

AZért azt ugye tudod,hogy a törvény nem ismerete,nem mentesít a büntetés alól?

Egyébként a kajás esetnél utána vizsgálódnak,nehogy azt hidd.:)

2010. jún. 30. 17:12
 22/42 anonim ***** válasza:

Lol ne jogászkodj nekem, én jogász vagyok :P Még ha nem is fújom kívülről az összes speciális eü, tb, meg hasonló jogszabályt, ami erre vonatkozhat.

Azt viszont tudom, hogy közigazgatási eljárásban az ügyintéző saját hatáskörében módosíthatja, visszavonhatja a saját döntését, részletfizetést engedélyezhet, méltányosságot gyakorolhat, és hasonlók.

2010. jún. 30. 17:16
 23/42 anonim válasza:
Arra a hónapra csak annyit kell befizetned amennyi az önálló részed, a többit majd a munkáltatód fizeti. Legalábbis nekem ezt mondták anno az apehban. Azt meg ne hidd, h nem hajtják be rajtad. Ahogy a cég bejelnet téged rá pár napra már küldik is a papírt, h rendezned kell útólag a tartozást. Lehet kérni részletfizetést, ha nagy lenne az összeg, meg méltányossági eljárást a kamatok eltörlésére, hz annyival kevesebbet kelljen fizetni. Én már 2 hónapja várok a papírra, h kibökjék mennyi az összeg, amit be kéne pengetnem nekik.
2010. jún. 30. 17:45
 24/42 A kérdező kommentje:
Nem várom,h. ne kelljen fizetni,csak nem tudom egybe,hanem a fizetésem kézhezvétele után fizetném.
2010. jún. 30. 17:58
 25/42 anonim ***** válasza:

Utolsó, ezzel nekem nincs is bajom, számítok is rá, hogy egyszer majd be be kell fizetni, csak az a kérdés, hogy 5 év az elévülés, vagy valami speciális rendelkezés van? Olyasmire gondolok, mint amit pl. a szociális törvény mond ki:

"(3) A szociális hatáskört gyakorló szerv a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett ellátás megtérítését az igénybevételről való tudomásszerzésétől számított három hónapon belül rendelheti el. Nem lehet a megtérítést elrendelni, ha az igénybevételtől, illetőleg folyamatos ellátás esetén az ellátás megszűnésétől egy év már eltelt."

Na, hát ha ezt tudja esetleg valaki, hogy van-e ilyen korlát a tb-nél is, azt megköszönném. Nem életbevágó, csak jó lenne tudni, és nincs kedvem most ezért törvényeket bogarászni :)

Persze 5 évnyi elmaradásra azért nem számítok, de az bizony elképzelhető, hogy 1 évnél többet sikerül összegyűjtenem.

2010. jún. 30. 18:00
 26/42 anonim ***** válasza:

Ja, egyébként aki nem tudná: az önkormányzattól lehet igényelni, hogy fizessék utánad a TB-t szociális rászorultsági alapon.

Más kérdés, hogy én ezzel nem élhetek, mert bár jövedelmem egy szép kerek nulla, ingatlanok vannak a nevemen, még ha nem is én lakok bennük. (Persze, letagadhatnám, de én még próbálok köztisztviselőnek is elhelyezkedni, és ha kiderül a valótlan vagyonnyilatkozat, akkor 3 évig nem vehetnek fel, ennyit nem ér)

De hátha valakinek ez segít.

2010. jún. 30. 18:19
 27/42 A kérdező kommentje:

15:33-nak.

Nemhinném,hogy az APEh megbüntetne,hogy nem egyből fizetek,ugyanis utólag eszembe jutott,hogy 7 csekket is adtak,amire az adott díjakat "tetszés" szerint kitöltve kell befizetnem.Nem hinném,hogy azért adtak volna ennyi üres csekket,hogy egyszerre kelljen befizetni.(Ugyanis kérdeztem az ügyintézőt,hogy mi van akkor,ha nem tudom egyszerre fizetni,erre azt mondta,h. átirányít a kolleganőjéhez,aki ad sárga csekkeket,és tetszőleges összeggel kitöltve,törlesztek.)

Szted jól gondolom,amit gondolokamúgy?

2010. jún. 30. 21:04
 28/42 anonim ***** válasza:
A szociális ellátások jogtalan igénybevételére vonatkozó elévülési határidő más, mint az APEHnek fizetendő járulékok, adók elévülési határideje. Az első csak 1 év, az APEHos 5 év, de ha az 5 éven belül megkísérlik az összeg beszedését (felszólító levél, fizetési meghagyás, inkasszó), akkor onnantól újra él az 5 év. A nem fizetés idejére pedig felszámolják a késedelmi kamatot.
2010. júl. 1. 07:24
 29/42 anonim ***** válasza:
Hol találtál amúgy munkát, vagy mit fogsz csinálni? Nekem is jó volna vmi, mer amit most csinálok, nem tart örökké. :S
2010. júl. 3. 13:57
 30/42 A kérdező kommentje:
Hát majdnem sikerült a szakmámban elhelyezkednem 1000ft -os órabérért,de csak tescoba megyek éjszakás árufeltöltőnek havi 110ezerért.
2010. júl. 3. 16:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!