Távollátó gyerek 3 hónap egésznapos letakarást kap a jobbik szemére, hogy a másik erősödjön. Kérdés: a szabad szemére viszont felírták az erős szemüveget. Ez esetben a szemüvegviselés nem akadályozza a gyógyulást?
Nem. Az "erősödjön" nem azt jelenti, hogy gyógyul, azt jelenti, hogy most a másik szemével néz. tehát ezt nem nagyon használja.
Azt kell megszoknia,hogy ezt is használja.
*Sőt, én a szemüvegviselést sem tartom megoldásnak, mert mindig azt éreztem, hogy a szemem nem javult, hanem folyamatosan romlott.
Ezt azért bízzuk a szemorvosra. A plusszos szem javul (fiatal korban), a mínuszos mindig csak romlik. De nem a szemüvegtől. Ahhoz csak hozzászokik a szem, és anélkül már rosszabbnak tűnik. De a JÓ szemüveg (amit orvos írt, nem DM-ben meg Isten tudja, hol vetted) nem rontja a szemet.
*Lehet, hogy szemtornával többet lehetne elérni, bár nem tudom, mennyi idős a gyerek, partner-e ebben.
Partner vagy sem, én megkérdeztem erről egy országosan elismert szemészfőorvost. A szemtorna a nem használ, nem is árt kategóriába tartozik. A nagyra becsült Bálinger szemüveg pedig maradandó károsodást, retinaleválást meg egyéb finomságokat okozhat.
A kérdezőnek azt tudom javasolni, hogy bízzon az orvosban és fogadja meg, amit mond. Ha kétségei vannak, mutassa meg a gyereket egy másik orvosnak is.
Nem, ilyen erős gyerekkori szemromlásnál,nem segít a szemtorna. (viszont ez az a kategória ami javulni fog idővel)
Ha most megnézed a szemeket, akkor a gyerek 75%-ban a "jobbik" szemévelnéz, a másikat egyre kevésbé használja, csak a térlátásnál.
Tehát a szem egyre romlani is fog, a látóidegek elsorvadnak,az agy egyre kevesebb sejtet használ az abbóljövő információk feldolgozására.
Ezért takarják le a "jó" szemet, hogy kénytelen legyen a rosszabbikat is használni. A látóidegekújra megerősödnek, az agyban visszaépülnek azok az elvesztett neuron kapcsolatok, amelyek a használat hiányában sorvadtak el.
Jó megoldás a kitakarás. fiziológiai változást csak ezzel érhetsz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!