Szerintetek át lettek-e verve a devizahitelesek?
Szerintem nem!
Teljesen egyértemű volt hogy az árfolyam ingadozhat. Mégis mindenki rohant hitelt felvenni olyan dolgokra amikből kisebb is elég lett volna!
Példák a tévében újságban stb. A nagyobb autók, a többszintes meg több szaz négyzetméteres házak.
Az emberek egy tömeg által hajtott és támogatásokkal megerősített időben túl költekeztek és később az árfolyam elszállt amire mindig is meg volt a kockázat.
Mikor fogja bárki elismerni hogy az emberek egyszerűen elfelejtettek gondolni a kockázatokra? Hogy naivak voltak? Hogy birka népség módjára falta mindenki a hitelt?
A kérdésem nem provokatív, mindenki válaszát szívesen várom.
"Nincs 10-20 év. Konkrétan bő 3 év alatt szeretném kifizetni előtörlesztéssel. És az ingatlan bank által elfogadott értékének csupán 15%-át vettük fel. Egyébként innentől kb teljesen mindegy az ingatlan ára. Itt lakunk ha felé annyit vagy kétszer ennyit ér akkor is..."
Akkor arra még számolj nyugodtan 5%-t, mert kb, annyit fog a bank rólad legombolni rólad, ha futamidő előtt törlesztesz.
Utolsó tévedsz :-)
Fogyasztóbarát lakáshitel, szóval LTP-bol ingyenes. Kis saját pénz is kell hozzá, de az is csak 1%, bőven megéri előtörlesztés mivel az éves kamat 3,4%. Szóval olcsóbb 1%-ot bukni azonnal, mint 3,4%-ot évente.
"28 nincs igazad, mert ilyen alapon ha kp veszem akkor is ugyanez van. Szóval most itt a hitel ezen semmit sem változtat..."
Annyi különbséggel, hogy kp-val egyfelől tudsz alkudni másfelől akár 50-80%-on is hozzá juthatsz az ingatlanhoz. Legalábbis én így vettem kp-ra. Rövid távra viszont jó lehet a fix törlesztő, az tény. Én is most tervezek felvenni, egy ilyet, ami egyik helyen a 10 éves teljes futamidő alatt, vagy másik opcióban 5 év után díjmentesen 2-szer elő, vagy végtörleszthető ( addigra meg összeáll a teljes visszafizetendő összeg is ), igaz annak az 50%-át így további vissza nem térítendő támogatásba kaphatom meg ebből, tehát csak a 65-70%át kell ilyen alapon visszafizetnem annak, amit igényelek. Így egy 25%-30%os értékvesztéssel sem fizetek többet azért az ingatlanért, ami most esetleg túlértékelt lenne jelen értéken.
Ez speciális helyzet volt(családon belüli résztulajdon kivásárlás), itt teljesen mindegy volt, hogy hitel vagy készpénz. És egyébként sem hiszem, hogy manapság 50-80%-on vennél egy Budapesti családi házat, ahhoz képest amennyit pl a bank értékbecslője mond árat. De hajrá ha szerinted lehet.
Amúgy egy érdekes dilemma volt: van 50% tulajdon részed neked egy ingatlanban, a másik 50% az enyém. Mennyiért vennéd meg a fél ingatlant, hogy a teljes a tied lehessen? De vigyázz mert ha túl keveset mondasz akkor azon az áron én vehetem meg tőled! Most is bepróbálkozol az 50-80% alkuval? Ugye, hogy nem? :))
Pont így voltam én is az egyikkel elővásárlási joggal, 50%-al igy tudom miről beszélsz. Nyilván sok mindentől függ az ár. pl állapot, tehermentes e, stb.11 végrehajtással elég mélyen ár alatt hozzá lehetett jutni.😀😀😀
Volt amit alkudtam kpval, azt meg 80%-on tudtam elhozni, és épp a végrehajtás alatt lévők amik sok esetben 50%-rol indulnak még Pesten is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!