Akiknek kisiklott az életük és segédmunkások lettek, hogy dolgoztátok ezt fel?
Engem kétszer is kirúgtak egyetemről.
Ezután lettem segédmunkás.
De annyira megviselt lelkileg ez hogy eközben sajnos alkoholbeteg is lettem.
Nihilista lettem teljesen, nem érdekel mit hoz a holnap mert nincs "holnapom", nincs jövőm.
Ti hogy dolgoztátok fel hogy semmi jövőkép és mindenki lenéz?
Két ide vonatkozó mondás:
Ami nem öl meg az erősít.
Ha valamit nem kapsz meg az atért van mert valami jobb vár rád.
Bár a rendszerváltáskor elvégeztem az egyetemet ráadásul a legjobb tanulók közt, mégis éltem át egyfajta lecsúszást. Például a szüleim a 48-as belépési nyilatkozat után kaptak egy "kilépési nyilatkozatot", miszerint az életük kemény munkája amit a TSZ-ben végeztek, a rámenő egészségük és az erőszakos tulajdon elvétel csak annyit ér hogy háromezer Ft-ért lemondanak a tagságról és a legnagyobb szélhámos privatizálja. Vagy a munkahelyeken éreztették hogy alkalmazottként diplomával is másodosztályú vagyok, mert szerintük a privatizáló elvtárs a menő. Mikor betelt a pohár a sok megalázásból, azzal az elhatározással mondtam fel hogy Magyarországon soha többé nem leszek alkalamzott. Szerencsére jól megéltem otthon is. A mérnöki tudásom mint hobbim sem dobtam el mert két találmányom is született az évtizedekig tartó nagy szabadságban. Ma már azt tekinteném lecsúszásnak ha akár egy jól fizető diplomás állást kellene elvállalnom. A nagy szabadságomban a saját életemmel törődhettem és nem az elvtársak jólétének emelésével, hisz ahogy írtam az előzményeket, nem érdemlik meg. A szüleim látva hogy én aztán tudok élni, még ők is egyfajta elégtételt éreztek, úgy érezték hogy ha az ő életüket elcseszte egy diktatúra és az azt követő rendszerváltás is, legalább a gyerekük lerázott magáról minden élősködőt.
---
Ha nincs otthoni megélhetési forrásod akkor még mindig dolgozhatsz külföldön. Nem mindegy hogy 100 ezerért teszed itthon és még meg is aláznak, vagy 4-500 ezerért külföldön és még jól is érzed magad. És rémálmaidban sem jutna eszedbe az hogy milyen lenne idehaza diplomával a felét sem keresni annak. Vagy hogy milyen lenne végigszenvedni az egyetemen azt a sok sületlenséget ami egyoldalúan csak a leendő munkaadók érdekeiről szólna és nem is a tiédről.
"Ami nem öl meg az erősít."
Kivéve a medve, mert az megöl.
alkoholbeteg? akkor jól kereshetsz, ha futja alkoholra.
Nekem a lakhatás meg a kaja elviszi az összes pénzem, jó ha marad 1-2e, az meg kb semmi.
" alkoholbeteg? akkor jól kereshetsz, ha futja alkoholra.
Nekem a lakhatás meg a kaja elviszi az összes pénzem, jó ha marad 1-2e, az meg kb semmi."
Jó kis élet. Mi motivál?
Én be se mennék dolgozni ilyen körülményekért.
Minek?
Azért mi értelme dolgozni hogy szegény legyél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!