Ki mit tud Kairos planetrol? Mukodo kepes? Dolgozikvalaki vele?
"kapsz egy csekélyke mennyiségű tárhelyet"
Ja, ami a cloud.kairos-soft.com címen (a 148.251.209.116-os IP-címen - mily szégyen: egy IP-cím == egy szerver, vagyis a Kairos értelmezése szerint könnyen feltörhető)
Ja, ami nginx-en ( [link] ), Owncloud-on ( [link] ) és a Hetzner Online ( [link] ) szolgáltatásán alapszik - nem elosztott P2P-hálózaton, mint azt a Kairos állítja.
Milyen jó kis szópárbaj alakult itt ki.
A belépett hozzászóló társunktól szeretnék kérdezni valamit.
Nyilván te is átfogottad, hogy meg van a veszélye, hogy ez egy lehúzós MLM, amely esetben mindeddig rendben lesznek a kifizetések, amíg van elég új belépő, majd egyszer csak megszűnik a cég. Ahogy látom elég sok jel mutat erre.
Ugyan akkor megvan az esélye, hogy a cég valós szolgáltatást nyújt, aminek piaci értéke van és ez esetben nem kell félteni a belépési díjat.
Ha te beléptél, akkor nyilván valós üzleti lehetőséget látsz a cégben. Csak akkor azt mondd meg nekem, hogy szerintem nem e különös, hogy aki a kairostol esetlegesen tárhelyet bérel az
-nem éri el állandóan a fájljait, csak ha épp be van kapcsolva egy olyan gép, amin az rajta van.
-lassan éri el a fájljait, vagy legalábbis a partner internetsebességétöl függ (amire nem láttam megkötést)
-iszonyatosan drágán veszi igénybe a szolgáltatást, más cloud szolgáltatok a kairos által neked megfizetett jutalék (Ami még nem a teljes ár) tört részéért kínál stabilan és gyorsan elérhető tárhelyet. Ki fogja megvenni ezt a drága szolgáltatást ha a többi sokkal(!) olcsóbb és minden tekintetben jobb?
Eléri mindig. :)
Picike fájldarabkák vannak, amik több gépen vannak megosztva, és ha az egyiket kikapcsolják, ott van egy vagy több másikon. :) és folyamatosan vándorolnak ezek a fájlok, azért nem is kell tartani attól, hogyha véletlenül a tiéden nincsen semmi. "Alkalmazottként" annyi a feladatod, hogy 10 órát hagyd bekapcsolva a gépet.
Én nem fogok győzködni senkit, semmiről, csak gondoltam, nekem is érdemes hozzászólnom valamit. Kaptam fizetést is. :)
Szóval szerintem, de ez csak az én véleményem, fog visszább venni a cég az árakból, mégis azt kommunikálja, hogy drágább lesz.
Remélhetőleg minden ki fog derülni.
Lehet, hogy személyes hülyeség, de én bízom ebben a cégben, de nem vagyok cégfanatikus őrült. 😁
És a kauciót is elvileg visszakapod teljesen, ha egy éven keresztül minden nap megvolt a 10 órád. De én erről hivatalosan nem olvastam, csak valahol hallottam.
"Picike fájldarabkák vannak, amik több gépen vannak megosztva"
Nem, nincsenek.
Ez a visszafejtett forráskód:
* [link] - ez a kliens
* [link] - ez meg az általa letöltött modul
a kliens által, létrehozott fájl:
* http://tinyurl(pont)com/hjcr2jd
és az általa bonyolított hálózati forgalom:
* http://tinyurl(pont)com/jnunoac
analízise cáfolja.
"és ha az egyiket kikapcsolják, ott van egy vagy több másikon."
Ezzel az a probléma, hogy az emberek általában nem tartják folyamatosan bekapcsolva a gépet. Mivel áramot fogyaszt, meg zajos azt ki fogják kapcsolni - főként hajnalban (lásd a BIX-en a hálózati statisztikákat - [link] - mikor van csúcsidő, és mikor van "csend").
És mivel a beszervezettek főként pár európai országban vannak (Ázsiában illetve az amerikai kontinensen alig hallani róluk), ezek a be-/kikapcsolási ciklusok kb. hasonló időben történnek.
Ezért a magas rendelkezésre állás biztosításához túlzottan nagy - gazdaságilag nem rentábilis - redundancia szükséges.
Másrészt ezek a gépek lakossági előfizetéssel rendelkeznek, ahol a feltöltési sebesség elmarad az adatközpontoknál szokásos 100-1000 Mbps-os értékektől.
"Kaptam fizetést is."
Mint minden piramisjáték elején MÉG kapsz. Litván/belorusz/gibraltári bankon át (miközben a cég elvileg angol). Kérdés az, ez meddig fog kitartani?
Hát igen, kérdés.
De mi van, ha mégis teljesen legális foglalkozásról van szó és még jó pár évig működni fog? Te nem örülnél neki, ha az embertársaid vagy akár te is minél tovább kereshetnél pénzt? Abból élünk. 😊
Mindannyian tudjuk, hogy nem fog örökké tartani ez az egész, de ameddig működik, hadd menjen, adjad neki... (már aki akarja... 😊)
Szerintem az ötlet is tök fantasztikus, aztán majd látja mindenki, hogy teljesen igaz-e, vagy csak részben.
6 hónap után "termel" pénzt, addig csak forgatják a tiedet.
Arról nem is beszélve ha nincs NET-ed, akkor azokat a napokat/időket nem tudod vissza pótolni (365 (*10óra) napot kell mennie).
"Szerintem az ötlet is tök fantasztikus"
Ha megkérdezel egy rendesen képzett informatikust (mondjuk egy olyat, aki rendelkezik biztonságtechnikai minősítésekkel: [link] ), akkor az meg azt fogja mondani, hogy nem.
Érzékeny vállalati adatokat olyan - a cégtől független - magánemberek szokványos asztali gépein tárolni, akik ezt a sémát névvel, címmel, telefonszámmal, elektronikus elérhetőséggel hírdetik - még ha az adat titkosított és darabolt is - dőreség.
És mint azt már az előzőekben említettem: a magas rendelkezésre álláshoz gazdaságilag nem rentábilis redundancia szükségeltetik.
"De mi van, ha mégis teljesen legális foglalkozásról van szó és még jó pár évig működni fog?"
A Kairos ezt állítja magáról:
Viszont az általunk felállított bizonyítékok ezeket cáfolják:
Így csak ennyi marad:
Csak aztán nehogy ez legyen belőle (ami azért az Epayments mögött álló kelet-európai meg gibraltári bankokat illetve Ukrajnát - mint fő piacot/eredetet - figyelembe véve nem egy elvetendő lehetőség):
Semmi nem fog gyarapodni. 5-6 hónap a megtérülés, ebből egyértelmű, hogy 9-12 hónap az egész piramis élettartama. Tehát aki nem az első 1-2 hónapban szállt be vagy nem szervezett be egy tucat hülyét az mind bukni fog.
Ehhez nem kell atomfizikusnak lenni, nyilvánvaló, mint a nap.
"Szerintem neked fizetnek azért hogy lejárasd a céget."
1. Ha elfogynak az érvek jöhetnek az argumentum ad hominem-jellegű érvelési hibák.
2. Nem kell a "cég lejáratásához" megfizetni senkit. Egyszerűen a cégnek eleve gyanús dolgokat kell végeznie, valótlan dolgokat állítania, amire pár szemfüles elvtárs játszi könnyedséggel felfigyel. Szóval a cég járatja le önmagát.
"5-6 hónap a megtérülés, ebből egyértelmű, hogy 9-12 hónap az egész piramis élettartama"
A Kairos hivatalos oldalának, a domainje - kairosplanet.com - 2014. 06. 18-án lett bejegyezve ( [link] ). És ez azóta megy.
Hogy ez fenntartható legyen, valamilyen külső pénzforrás (lásd 3. ábrámon a "Befektetőket") esetleg valamilyen plusz pénzügyi machináció szükségeltetik.
Illetve szükséges egy dezinformálási irány - erre szolgálnak a mail.kairos-soft.com/cloud.kairos-soft.com/vpn.kairos-soft.com/sip.kairos-soft.com hosztokon elérhető pár "szolgáltatás", a legyártatott pár újrabrandelt okostelefon és router, a konferenciák, webinárok,...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!