Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » átverés, feljelentés?

átverés, feljelentés?

Figyelt kérdés

olyan kérdésem lenne h eladtam egy note 2es telefont a vaterán,megvolt adva h levélként postázom..most irt aki megvette h hétfőn feljelent az ügyvédje csalásért és üzletszerű átverésért,mert ő nem magánszemélyként vette hanem üzletként és hogy a telefon rossz,a képernyője stb

na most..én tudom hogy mikor elküldtem jó volt,most mit tegyek?

2015. okt. 9. 12:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nem a vevő vagyok.

Nem az én kedvemért kell kijavítani, hanem azért, hogy a vevő el tudjon érni.

2015. okt. 10. 09:59
 22/26 A kérdező kommentje:
Nincs kint nev se semmi es erdekes igy is mindent tudsz:) akkor a vevo ismerose munkatarsa stb..a vevo a frljelenteshez kert telszamot...ahhoz pedig nem kell...egyeb helyeken nem ohajtasz megkeresni? Nyomozz meg utanam egy kicsit kerlek:)
2015. okt. 10. 10:12
 23/26 anonim ***** válasza:
47%

19-es

1. Teljesen mindegy, hogy kínai, afgán vagy indiai. Sehol sincs leírva. Totál lényegtelen. Ezt te gondolod vagy tudod valahonnan, de, hogy nem ebből a kérdésből nyomoztad vissza, az 100%. Max. rádírt a kérdező itt GYIK_on és láttad a nevét, abból.

2. Te magad írtad le, hogy mennyi oka lehet a telefonszámnak.

Nem mellesleg amit leírsz annak egy az egyben semmi köze nincs a kiírt kérdéshez. A kérdés arról szólt, hogy ő feladott egy jó telefont és a vevő utólag az átvétel után reklamál, hogy rossz és feljelentéssel fenyegetőzik. Erre egyértelműen az a válasz, hogy xarja le, mert ez nem büntetőjogi kategória, nincs mitől tartania.

Az, hogy ő adótcsal vagy sem, hogy betartja-e a vatera szasbályzatát vagy sem bazári majmot sem érdekel most.

2015. okt. 10. 10:25
 24/26 anonim ***** válasza:

4,5,15,17,19-es vagyok.

Mint írtam, előttetek az internet - BÁRKI az itt lévők közül MEG TUDTA VOLNA TALÁLNI a kérdezőt a Note2 és a 40 ezer alapján - ha csak egy kicsit is jártasak vagytok a keresésben, a Vaterázásban.

Az utolsó vevő értékelése ma:

" ... (Vevő) Negatív 2015.10.15. 20:22:27

A sikeres licit után másnap elutaltam a vételárat a terméket mai napig egyáltalán nem kaptam meg. Az

eladó megadott telefonszáma nem él.E-mailben többször jeleztem az eladónak hogy mikor küldi mert még

mindig nem kaptam meg. A válasz az volt ő feladta. Senkinek nem ajánlom mert valószinüleg egy

csaló!!!!!! "

Az eladó (itt kérdező) fel is lett függesztve a Vaterán.

De védjétek csak...

Nos, így működik az emberek megvezetése: amikor szóltam, hogy nem kehet tudni, kinek van igaza, meg hogy akkor is védenétek a kérdezőt, ha TI KAPNÁTOK 40 EZERÉRT ROSSZ TELEFONT? még ekkor is csak nekem ugrottatok, lehúztatok.

Remélem, azért a tanulságot levontátok: nem kell mindenkinek mindent elhinni.

U.i: nem én voltam a vevő, senkinek semmit nem jelentettem (a Vaterának sem), nem nyomoztam, nem én fenyegettem, stb.

Csak egy egyszerű olvasó vagyok, aki a 9 év alatt jó pár vitás esetet segített megoldani a Teszvesz -Vatera fórumán.

2015. okt. 15. 21:38
 25/26 anonim ***** válasza:

Ott az értékelés, tökéletesen ugyan azt írja, mint a kérdező. Nem látom a hű de nagy leleplezést a dologban.

A kérdés tök világos volt, az meg nem a mi dolgunk, hogy eldöntsük, hogy a kérdező direkt verte át a vevőjét (nem valószínű, akkor mi a fenének írt volna itt ki kérdést) vagy a postán lopták el a csomagot (nagyon is valószínű).

Ezt kéne megérteni, nem az igazság bajnokát játszani.

2015. okt. 15. 21:41
 26/26 anonim ***** válasza:

Az eladó nem értékelt - azt, amit mondasz (tökéletesen ugyanaz) azt a vevő írta, adta (negatív).

Azóta újabb negatív értékelés született:

"A leütést követően pár órán belül elutaltam a vételárat. Az eladó még bíztatott is, hogy ha gyorsan

utalok, még aznap postára adja a terméket. A termék nem érkezett meg. A hirdető mobilszáma, és

e-mail címe megszűnt, itt a vaterán pedig jó ideje inaktív. Egyértelműen átverés áldozata lettem, a

rendőrségi feljelentést megteszem. "

"Art kéne megérteni", hogy nem kell mindent elhinni, s kicsit óvatosabbnak kellene lenni - csak erre próbálom felhívni a figyelmet. ha néhány ember csak egy pillanatra is elgondolkodik ilyenkor, már megérte, mert esetleg megóvom pár ezres buktától. És nem, nem az igazság bajnokát akarom játszani, de azt sem árt tudatosítani, hogy a neten mindennek nyoma van (tudom, unalmas, ezt már mondtam :D )

2015. okt. 22. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!