Valakit vertek mar at felujitas alatt a munkasok?
Főnököm rendelt 4.000.000 Ft értékben szolgáltatást (felújítás) a munka el lett végezve, ki is lettek fizetve, csak megléptek számlaadás nélkül - elég szar ha nem tudsz elszámolni 4.000.000 Ft-al az önkormányzat felé.
Albérlőnknél felújítást végeztek, apám jóhiszeműen odaadta a munkásoknak a kulcsot, azok meg meglovasítottak a lakásból 80.000-et, plusz a macskát. Érted, A MACSKÁT!!
Nem felújítás, hívtam szerelőt hogy nézze meg a konvektort, telefonba 9000-et mondott plusz anyagköltség. Ráfujt valami spray-vel kettőt, beállította gázfúvót, kb 30 perc volt az egész. Kérdi kérek-e számlát. Mondom nem. Erre mondja hogy 13.000. De még a munkalapot sem hagyta ott a jó k* anyját.
Nem véletlen hogy hacsak tehetjük, ismerőst bízunk meg, a konvektort meg ott helyben jól megnéztem hogy hogy csinálja, mert az biztos hogy legközelebb vagy én csinálom meg vagy kibéleltetem a kéményt és berakok egy fatüzelésű kályhát. Mert mikor keresek én fél óra alatt 13000-et? Jó persze van benzinköltség, de BKV is van a világon. Én amikor átmegyek a szomszéd házba megcsinálni a hálózatot vagy feltelepíteni a kíndowst, néha még 2000-et is szégyellek elkérni az 1 órás munkáért.
a macska lehet csak kiszökött. nálunk is engedett már ki rokon szobacicát, sose láttuk többet. (nem a rokont, hanem a macskát)
na ezért kell előre megállapodni az árban. ha sokkal többet mond, akkor "ne haragudj, nem vettem le annyit".
olyat mondjuk sosem mondanék, hogy van bkv is a világon. azért ne várjuk már el egy mestertől, hogy majd buszozik meg metrózik átszállásokkal, esőben, stb., a szerszámosládáját cipelve. a munkásautókban ott van a felszerelés, a szerszámok, sose lehet tudni, mi fog kelleni, annyi mindent nem vihet magával gyalogosan. meg egy ilyen ember összekoszolja magát, amiért egy ellenőr simán megbüntethetné a buszon.
nem véletlenül mondják, hogy egy jó szakmunkás többet keres, mint sokszor egy több diplomás ember. kevesen vannak, igény van rájuk, ezt meg kell fizetni.
vannak ilyen-olyan költségei, mint a benzin, az adók, neki is minden egyéb ott van, amit magának kell kitermelnie: munkaruha, védőital, MINDEN. van egy rezsi óradíja, meg egy kiszállási díja, ami alapból több ezer ft, és akkor még munkát nem végzett, anyagot nem számolt fel. ez ilyen. aki nem akarja kifizetni, csinálja maga, vagy keressen havert. a szakmunka bizony ennyit ér.
ha meg drágállom, akkor már az érdeklődés során megköszönöm, és annyi volt.
sírkövet akartam csináltatni, a réginek a tisztítására-javítására olyan árat mondott a pasi, hogy kikerekedett a szemem. kevesebbért tudtam volna új műmárványt csináltatni, mint amennyiért ő a 20 éves műkövet akarta megpucolni. hát ez is egy átverés lett volna, de nem hagytam magam.
4 milliós munka elvégzése után meg ha nem adnak számlát, akkor irány a NAV, meg büntetőfeljelentés, stb.
nem annyi, hogy szomorkodok a sarokban, hogy hogy számolok el az önkormányzat felé. ha részemről tiszta volt az ügy, és még szerződésem is van, akkor nem hagyom annyiban.
se ezt, se mást.
azt szokták mondani, hogy akit át lehet verni azt át is fogják.
érdekes módon engem nem szoktak, mert nem hagyom magam.kérdezek, érdeklődök, utánajárok. Nem csinálok hülyeséget, hogy szerződés nélkül, előre fizessek.
jól mondod, egyszer. :)
legközelebb majd óvatosabb leszel, és már nem fognak tudni átverni.
én mondjuk mindig is határozott voltam, ha valami gyanús volt, inkább nem mentem bele.
de vannak olyan barátaim, ismerőseim, akik 30 felett is olyan mulyák, hogy a házat ki lehetne lopni alóluk.
sokan erre utaznak, vigyázni kell.
Nálunk olyan brigád dolgozott ahol a cégvezető így írta az árat: brutó: xy, netó: xy ..:D
Belső felújítás volt és rá kellett szólni a kőművesre hogy több vakolatot ne szedjen le (nm-ben számolta a vakolást xd ..) mert annak semmi baja. Persze mondta hogy az le fog esni.. igen azóta eltelt 5év és meg sem repedt.
Számla és szerződés nélkül utalsz, gratulálok.
Érdekődj a bankodban amúgy, hoyg tévesen utaltál, hoyg tudnád visszakapni a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!