átverés, feljelentés?
olyan kérdésem lenne h eladtam egy note 2es telefont a vaterán,megvolt adva h levélként postázom..most irt aki megvette h hétfőn feljelent az ügyvédje csalásért és üzletszerű átverésért,mert ő nem magánszemélyként vette hanem üzletként és hogy a telefon rossz,a képernyője stb
na most..én tudom hogy mikor elküldtem jó volt,most mit tegyek?
Azért remélem, legalább ajánlottan postáztad, ellenkező esetben még csak bizonyítani sem tudod, hogy elküldted, és annyi fog látszani, hogy kaptál egy összeget, amiért nem adtál semmit.
Persze nem fog feljelenteni, mivel ezek tipikusan olyan szavak, amiket a neten fenyegetőzésre használ az ember, valószínűleg csak próbált keménynek tűnni. Mindenesetre ebben az esetben jobb félni, mint megijedni.
Na neeeee, ezt nem mondod komolyan, hogy egy 40 ezres telefont:
1.- a nagymamáddal adatsz fel
2.- nem töltesz ki előtte egy ajánlott szelvényt, hogy azzal adja fel
3. - és amikor megtudod, hogy simán adta fel, akkor nem rohansz azonnal a postára, hogy hátha még nem ment el.
Óriási szerencséd van, hogy egyáltalán megkapta!!!
Nem tudom, kinek van igaza, de nagy felelőtlenség, amit csináltál a sima feladással. Ráadásul buborékos borítékban kellene feladni - nyilván nem úgy lett feladva.
Nem Téged akarlak bántani, csak a normális eladók isszák meg a levét annak, ha mások így aukcióznak - mert elfordulnak a vevők a Vaterától :-(
4-es vagyok, az még kimaradt:
Hiába mondod, hogy amikor feladtad, jó volt, mert az eladó kötelessége gondosan csomagolni, hogy a termék biztonságosan, törés mentesen odaérjen. Nem ördögtől való tett lett volna akár törékeny kezelést is kérni rá, hiszen annak hiányában a posta úgy dobálja, ahogy akarja.
sajnos már nem tudom visszacsinálni:/
a kérdés az h tényleg feljelenthet e
mint ahogy a 4.-s is írta hihetetlen szerencsés vagy hogy elismerte azt hogy megkapta, innentől kezdve nem fog feljelenteni és ha meg is teszi semmit nem ér vele, nem tud semmit bizonyítani.
Én ezt a helyedben ezzel lezártnak tekinteném és többet nem aggódnék rajta viszont az alaposan megtanulnám hogy sima levélként semmit nem adunk fel, most szerencséd volt, legközelebb lehet hogy nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!