Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » átverés, feljelentés?

átverés, feljelentés?

Figyelt kérdés

olyan kérdésem lenne h eladtam egy note 2es telefont a vaterán,megvolt adva h levélként postázom..most irt aki megvette h hétfőn feljelent az ügyvédje csalásért és üzletszerű átverésért,mert ő nem magánszemélyként vette hanem üzletként és hogy a telefon rossz,a képernyője stb

na most..én tudom hogy mikor elküldtem jó volt,most mit tegyek?

2015. okt. 9. 12:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

nehogy bármi adatot megadj neki, telefonszám nem kell a feljelentéshez.

Ha írsz neki csak annyit írj hogy bátran tegye meg a feljelentést (nem fogja).

2015. okt. 9. 13:51
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

FELJELENTENI nem tud és nem is fog, ugyanis nem történt bűncselekmény. Feljelentést pedig csak bűncselekmények esetén lehet tenni...

Maximum polgári pert indíthatna, de azt nem fog, mert pénzbe kerül és gyakorlatilag 100% eséllyel vesztené el.

ne izgulj, küldd el a fenébe és kész. Amúgy tuti nem használt boltos, mert azok csak adás-vételivel vesznek telefont.

2015. okt. 9. 18:12
 13/26 anonim ***** válasza:

Ja, és semmilyen adatot ne adj meg neki. Ha valóban "feljelentene" akkor nincs is rá szükség.

De amikor írta, hogy megkapta azt a levelet archiváld!

2015. okt. 9. 18:13
 14/26 anonim ***** válasza:
71%

Üzletszerű csalásért feljelent?!

Hány darabot adtál el neki? :-)

Üzletben nem árulhat magánszemélytől vett, számla nélküli telefont.

A pénzéért árut kapott, ennyi!

2015. okt. 9. 19:18
 15/26 anonim ***** válasza:
16%

Mint leírtam, sajnos ebben a kérdésben nem lehet tudni, kinek van igaza.

Azért azt megkérdezném azoktól, akik most itt az eladót véditek, akkor is ugyanezt írnátok, ha a másik oldalon állnátok és ti kaptatok volna 40 ezerért egy ROSSZ telefont?

Egyébként SENKI nem fogja tudni bebizonyítani az igazát: sem az eladó, hogy jó volt, amikor elküldte, sem a vevő, hogy rossz volt. Illetve a vevő, ha több személy, tanúk jelenlétében bontotta ki, akkor esetleg.

És akkor a végére írom a csattanót: de igen, feljelentheti, mert az eladó külföldről hozatott terméket is árul (üzletszerűen) számlaadás nélkül - ami nehezen lesz megmagyarázható, hogy saját használatból származó kinőtt ruha...

2015. okt. 9. 20:14
 16/26 anonim ***** válasza:
73%

"És akkor a végére írom a csattanót: de igen, feljelentheti, mert az eladó külföldről hozatott terméket is árul (üzletszerűen) számlaadás nélkül - ami nehezen lesz megmagyarázható, hogy saját használatból származó kinőtt ruha..."

Már úgy érted a végére írod a baromságot?

Egy részről én sehol sem olvastam, hogy a kérdező bármilyen kínai cuccal seftelne - de még ha tenné az sem bűncselekmény, a rendőrségnek semmi dolga vele maximum az adóhatóságnak.

2015. okt. 9. 20:21
 17/26 anonim ***** válasza:
52%
Jó, nem vitatkozom veletek: félinformációk birtokában vagytok, de azt hiszitek, tudjátok a teljes igazságot. Pedig csak kicsit utána kellene nézni az eladónak - nem egy telefont adott el...
2015. okt. 9. 20:26
 18/26 anonim ***** válasza:
52%
Mivan? Nincs neve a GYIK-on, nincs kiírva semmilyen elérhetőség, tehát teljesen beazonosíthatatlan de te tudod, hogy konténerszám árul kínai motyót.. Mesélj még kérlek.
2015. okt. 10. 08:29
 19/26 anonim ***** válasza:
50%

Mesélek, jó? :-)

Nyugodtan le lehet húzni 0-ára, ahogy megtettétek, aztán majd el lehet gondolkodni a kérdés végére...

Na látjátok...

1.- egy szóval sem mondtam, hogy kínai motyót árul, de Ti már azt terjesztitek (így indul a pletyka). Én csak annyit mondtam, hogy külföldről (Kínán kívül még elég sok külföldi ország van :D)

2.- az eladó azt írta, hogy a vevő tel. számot kért, erre valaki visszaírta, hogy nehogy megadd neki. Nos, nekem már ez szemet szúrt, ugyanis a Vatera AUTOMATIKUSAN kiadja az eladó tel számát a vevő részére (ennyit azért Ti is tudhatnátok, de annyira elhisztek mindent a kérdezőnek, hogy ez fel sem tűnt Nektek). Ha igaz az, hogy a vevő tel. számot kért, akkor 2 eset lehetséges: az egyik az, hogy rossz telefonszám van megadva, a másik pedig az, hogy valaki másnak a tel. száma van megadva.

A nagymamája adta fel a 40 ezres telefont, a tel szám rossz...Talán a nagymama telefonszáma van megadva? :D No komment.

Egyébként mindkét esetben szabálytalan a kérdező, mert VALÓS adatokkal kell regisztrálni.

És igazából azt sem tudjuk, mi a telefon hibája, mire hivatkozik a vevő.

Végezetül szeretném elmondani, hogy ez itt a INTERNET, ahol mindennek nyoma van - ha az ember jól tudja használni, sok mindent meg lehet találni :-)

Én már pontosan tudom az eladó felhasználónevét, hogy milyen telefonokat adott el és jelenleg mit árul(t).

Ugyanis érdekes módon tegnap - mikor leírtam, hogy külföldről behozatott terméket árul számlaadás nélkül - még volt pár aukciója - mára eltűntek, Micsoda véletlen!!

De mivel mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, ezért nem mondok semmit.

9 éve Vaterázom, ennél nehezebb ügyek megoldásában is volt már részem :-)

Kérdezőnek:

Tulajdonképpen mi a hibája a telefonnak?

Azt írod az aukció oldalán, hogy Samsung garanciás a telefon. Esetleg megoldás lehet, hogy felajánlod a vevőnek: vigye el a szervizbe, javíttassa meg (ha lehet), s ha van költség, akkor felezitek. Szerintem ez lehet egy kompromisszumos megoldás és akkor a vevő sem akar feljelenteni, mert látja, hogy együttműködsz :-)

2015. okt. 10. 09:36
 20/26 A kérdező kommentje:
na most,milyen véletlen h eltüntek a termékeim,hisz lejártak...a kislányom régi telefonját árultam egy samsung galaxy minit meg egy másikat :)nem hiszem h ez meglepő lenne..de köszönöm kedves vásárló h itt felveszed velem a kapcsolatot emailbe meg nem írsz vissza :D a telefonszámom kb egy hete változott meg,de ha még fogok árulni a te kedvedért kijavítom ;) a külföldről hozatott cuccrol pedig annyit h ezer meg ezer termék van fent amit külföldről hoznak nem 2500ft-ért mégse adnak számlát
2015. okt. 10. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!