Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ti spóroltok a közös háztartás...

Ti spóroltok a közös háztartásotokban, ha nem vagytok rákényszerítve?

Figyelt kérdés

Itt annyian írják, hogy márkátlant vesznek dolgokból, vagy öblítő helyett ecetet vesznek, mert ugyanolyan jó, mint a márkás dolgok, csak fillérekért. Vagy pl. turkálóban vásárolnak ruhát.

Én viszont nem szeretem a márkátlan öblítő illatát, nem szeretek rossz helyeken enni, vagy nem megvenni egy felsőt az ára miatt.

Úgy érzem, mintha egyenes bűn lenne egyesek szemében, ha az ember szeret magára költeni, szeret minőségileg élni (pl. nem sajnálja a pénzt mozira, ruhákra, kiállításjegyekre, utazgatásra).

Annak is elvárt spórolnia a házastársával együtt(valami megfoghatatlan dologra), aki egyébként jól elvan a fizujából?

2014. júl. 24. 09:46
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
49%
gratulálok kérdező, szép kis provokálás?
2014. júl. 24. 10:20
 12/21 anonim ***** válasza:
85%
A tesco gazdaságos mosószer pedig teljesen jó,nekem még soha semmilyen folt nem maradt benne a ruhában.És 5-600 Ft között van.Semmivel nem jobb az Ariel meg a többi sem.
2014. júl. 24. 10:20
 13/21 anonim válasza:
93%
A kaját leszámítva szinte mindenen spórolunk amin lehet, nincs különösebb oka, csak nem szeretjük felesleges dolgokra szórni a pénzt
2014. júl. 24. 10:21
 14/21 anonim ***** válasza:
94%

ha az olcsó valamiért nem tetszik és megengedheted magadnak, akkor vedd helyette, ami megfelel az igényeidnek. csak ne hidd azt, hogy attól vagy több, mert te a drágábbat veszed valamiből.

ha megengedheted magadnak, hogy ne spórolj, az jó dolog, de ha minden pénzed elköltöd olyasmikre, amiket most megengedhetsz magadnak és nincsenek megtakarításaid, nem teszel félre későbbi dolgokra, akkor szépen feléled minden pénzed és egy nap könnyen rákényszerülhetsz (munkanélküliség, betegség, baleset, válás, bármi jöhet), hogy muszáj legyen spórolnod, mert már nem engedheted meg magadnak, amit szeretnél. jobb előre takarékoskodni, de ennek nem kell feltétlenül vég nélküli garasoskodással járnia, csak ésszel mindent!

2014. júl. 24. 10:58
 15/21 anonim ***** válasza:
81%
Nekem vannak alapdolgok, amiken nem vagyok hajlandó spórolni, hacsak nincs közvetlen veszélyben a megélhetésem. Ilyen pl. a kaja, a kellemes lakáshőmérséklet télen, a reggeli-esti zuhanyzások stb.. Ruhán már inkább vagyok képes spórolni, de azon sem úgy, hogy turkálóban veszem, hanem hogy nem vásárolok 15 szoknyát, amikor hárommal is kellő változatossággal tudok öltözködni. Nem érzek kényszert arra, hogy félévente lecseréljem az egész ruhatáram. Kozmetikumokban a fontosabb dolgokból (pl. arckrém, szemránckrém, kézkrém) ragaszkodom a márkáshoz (L'Occitane), de tusfürdőből, testápolóból tökéletesen megfelel az Alverde a DM-ből. Kulturális programokra, utazásra viszont soha nem sajnáltam a pénzt, arra elköltök bármennyit.
2014. júl. 24. 11:24
 16/21 anonim válasza:
80%

Ez Magyarország. Ha Te valahogy mást csinálsz, akkor "húzzuk már le a mi szintünkre, nekünk nemjó, neki se legyen az"..

Ígylátom :)

2014. júl. 24. 13:01
 17/21 Csincsy ***** válasza:
100%
Nem elvárás a spórolás, és nem néz le senki, ha Te nem spórolsz. Csak ez egy olyan oldal, ahol felteszi az ember a kérdését, és választ kap rá. Jó tanácsot, ötleteket, hogy mit hogyan lehetne... nyilván arról nem kell kérdést feltenni, hogyan költsem el a milliós vagy több százezres fizut!! Amihez nem kellenek plusz tippek, arról ne várjál itt kérdéseket...
2014. júl. 24. 13:35
 18/21 Csincsy ***** válasza:
100%

"csak itt az oldalon mindenki azt írja, hogyan spórol, mintha elvárás lenne megvonni magunktól a jót. mintha az értékesebb dolog lenne, mint megadni magunknak, amit szeretnénk."

Emiatt írtam ezt! :)

2014. júl. 24. 13:36
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"csak itt az oldalon mindenki azt írja, hogyan spórol, mintha elvárás lenne megvonni magunktól a jót. mintha az értékesebb dolog lenne, mint megadni magunknak, amit szeretnénk."

Az egészségügyi témakörökben meg arról írnak, ki hogyan birkózik meg az aranyerével. Ezek szerint akkor az aranyér is elvárható mindenkitől? :)

Az ilyen oldalakon nagyrészt a problémáikat vitatják meg az emberek. Bizonyára jól nézne ki néhány "Jaj, de jó nekem! Neked is? Örüljünk együtt!" jellegű kérdés, de nem ez az oldal fő funkciója, hanem a segítségnyújtás egymásnak.

2014. júl. 24. 13:43
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

És ha lenéznek a spórolás amiatt akkor mi van? Összedől a világ?

Ha 15 en beleugranak előttem a kútba, attól én még nem fogom őket követni.

2014. júl. 24. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!