A Ti háztartásotokban nem szokott beleköltözni a moly az alapanyagokba? Hogyan védekeztek?
Jól záródó dobozban tartom az élelmiszereket. Amikor veszek valamit, átnézem, hogy nem molyos-e, vagy nincs-e benne zsizsik.
Ha van, akkor a lisztféléket átszitálom, a rizst meleg vízben megmosom, és a sütőben átmelegítem. Vagy beteszem a fagyasztóba. A rizst előtte megszárítom.
Csavaros tetejű üvegekben tárolom vagy a normál befőttes üvegben, vagy nescafés üvegekben, ill. vettem olyan fűszertartó szett-et, amelyben az őrölt bors, fahéj stb. zárható tetővel ellátott kis átlátszó tartó-dobozban van.
Így nem kell a hűtőben a helyet ilyen dolgokra elfoglalni.
5-ös vagyok!
Persze nálam is vannak (pl. szárazbab, sárgaborsó stb) amiket felbontás után is az eredeti csomagolásban hagyok.
Végy egy tekercs cellux-ot, azzal ragaszd le szorosan, lehetőleg légmentesen a visszazárt csomagolást, akkor nem nyílik ki és nem költözik bele a jószág!
Ne legyen meleg helyen!
Nálunk van egy kis kamra, de meleg és amibe benne voltak, onnan kikelnek...
Szóval sok mindenben alapból benne vannak... annyi mindent dobtunk ki....
Egy visszazárt csomagolás nem akadály a molylepke számára, átrágja magát (azért moly) a celofán szerű és a nylon zacskón is. A zárható doboztól eddig idegenkedtem, mert tartok tőle, hogy bedohosodik. Meg lehet 20 fedeles tárolót venni, ha mindent így akarok tárolni. Arról nem is beszélve, hogy szeretek előre bespájzolni, ha valami akciós. A fűszerpaprikát ősszel veszem kilósan, volt már, hogy tavasszal az is áldozat lett.
Arról, hogy hűtőben tartani a rizs és a búzadarát például, még nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!