Ti spóroltok a közös háztartásotokban, ha nem vagytok rákényszerítve?
Itt annyian írják, hogy márkátlant vesznek dolgokból, vagy öblítő helyett ecetet vesznek, mert ugyanolyan jó, mint a márkás dolgok, csak fillérekért. Vagy pl. turkálóban vásárolnak ruhát.
Én viszont nem szeretem a márkátlan öblítő illatát, nem szeretek rossz helyeken enni, vagy nem megvenni egy felsőt az ára miatt.
Úgy érzem, mintha egyenes bűn lenne egyesek szemében, ha az ember szeret magára költeni, szeret minőségileg élni (pl. nem sajnálja a pénzt mozira, ruhákra, kiállításjegyekre, utazgatásra).
Annak is elvárt spórolnia a házastársával együtt(valami megfoghatatlan dologra), aki egyébként jól elvan a fizujából?
Ha így érzed magad jól, tedd. Ne figyelj másokra, a te életet te irányítod és te döntöd el, hogy mire költöd a pénzedet.
Én spórolok, de azért vannak dolgok amikből nem a legolcsóbbat veszem, turkálóban sem jártam eddig, de nem vettem meg egy hihetetlenül drága pulcsit csak azért mert márkás.
most vki kényszerít? nem? akkor meg?
ha futja rá, vedd meg amit akarsz.
a dicsekvésre meg am. senki se kíváncsi
Te döntöd el,hogy mit és hogyan csinálsz.
Őszintén szólva én sem voltam soha egy spórolós fajta,szeretem a szép,nőies,és drága ruhákat pl.Úgy voltam vele,hogy ameddig megengedhetjük addig meg fogom venni.Igen ám,csak aztán kiderült a férjem egy nőügye,ami állítása szerint csak flört volt.Lehet,de belegondoltam,mi lenne ha megcsalna,vagy elválnánk,és azóta spórolok.Már nem veszek meg drága több tízezres ruhákat mert teljesen felesleges,akcióban néhány ezerért ki lehet fogni,illetve egy külön nagy szekrényem van roskadásig ruhákkal,mégis állandó kényszerem volt hogy többet,többet!Valahol ez sem normális.Szóval én azt gondolom meg kell találni az arany középutat.Öblítőből én is szeretem a márkásabba,t de mosószerből jó a tesco-s semmi különbség.
2: még jó, mert ez nem az.
csak itt az oldalon mindenki azt írja, hogyan spórol, mintha elvárás lenne megvonni magunktól a jót. mintha az értékesebb dolog lenne, mint megadni magunknak, amit szeretnénk.
figyelj, olyat írok, hogy leesik az állad: valaki rá van kényszerülve! és jó neki az olcsó öblítő, mert arra futja!
minek jössz ide verni a nyálad, hogy neked futja rá? provokálsz?
Nos, mi még családalapítás/házvásárlás előtt állunk, és így is "csak" ésszel spórolunk, mert szerintünk jobban megéri minőségiből kevesebbet venni, mint olcsóból sokat, értsük ezt bármire. Ugyanígy a kajával kapcsolatban: sokat vásárolunk bio boltokból/termelői piacon, de ésszel, előre megtervezett heti étrendekkel stb., nem járkálunk a nagy bevásárlásokon kívül boltba, nem veszünk nassolni valókat, felesleges hülyeségeket. Mert nekünk az egészség az első, így a későbbi orvosi költségeken spórolunk (reményeink szerint).
Szóval tervezünk, spórolunk, de nem az életminőségünk rovására. Mondjuk az ecetes öblítést mi imádjuk, de ez egyéni ízlés kérdése, én a legdrágább öblítőktől/mosóporoktól is mindig viszkettem, az ecet/mosószóda párosítás óta semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!