Szerintetek a pénz nem egy elavult dolog?
Szóval nekem kéne megválaszolni a saját kérdésemet? Értem...
Indokoltam, hogy miért nem jó, de olyan indok még nem jött, hogy miért jó.
Az nem érv, hogy mert "nincs más" meg "mit akarsz helyette?".
Egyenlőre itt te vagy az, akinek meg kéne indokolnia az állításodat. Ez az, amit még nem sikerült megtenned, csak olyan általánosságokat mormolsz, amit egy utube videóból vettél és néha beszélsz badarásgokat az elektromos autókról. (amúgy ha már a szövegértésnél tartunk akkor egy olyan tőmondatot, hogy az elektromos autók korlátja csak és kizárólag az akkumulátor nem volna olyan nehéz megérteni).
Az angolszász kultúrát nem érdemes idekeverni. Egy igazi hidegvérű angol nem fogja soha a szemedbe mondani, hogy totál retardált vagy. Nagyon finoman megpróbál majd meggyőzni róla, hogy nincs igazad, kicsit érvel aztán ha látja, hogy menthetetlen vagy akkor rád hagyja. Az meg, hogy ott páran igazat adtak neked - hát nem az eszükről híresek ők sem, hülyék mindenhol vannak. Közös tulajdonságuk, hogy a hülyeségben összetartóak.
A magyar vérmérséklet teljesen más, itt szó nélkül a szemedbe mondják, hogy totális badarságokat beszélsz. Ez meg is történt, csak mivel 0 a háttértudásod - mindössze magabiztos vagy a saját baromságodban - így nem tudod megvédeni az állításod (?? amit még megfogalmazni sem sikerült ezidáig ??) és inkább pattogsz, hogy mindenki hülye csak te vagy a sárga villamos.
Szomorú, de ez van. Ellenben rettentő szórakoztató.
Segítek leírni, így írják: youtube.
Szóval abból, hogy linkeltem egy videót, arra következtetsz, hogy onnan vettem, amiket írtam, gratulálok ismételten a silány képössze(nem)rakó képességedhez. (Az ég biztos azért kék, mert valaki befestette, nem? Más lehetőség nem lehet...)
Én írtam érveket, csak te vagy ignoráns, a kettő nem ugyanaz.
Az angolszász kultúráról meg fingod sincs, úgyhogy inkább hagyjuk, mert totál baromságokat hordasz össze. Ott kezdődik a dolog, hogy "angolszász kultúra", mint olyan nem létezik, teljesen más egy brit, mint egy amerikai vagy egy ír, mint egy ausztrál stb. közel sem moshatóak össze, csak azért mert egy azon nyelv dialektusait beszélik.
Másrészt meg annyit írtam, hogy angol nyelvű oldal, szó nem volt arról, hogy oda milyen nemzetiségű emberek írtak, tudod angolul nemcsak anyanyelviek beszélnek, bár ez számodra hihetetlen lehet, főleg egy olyan ország lakosaként, ahol az emberek 80%-a nem beszél semmilyen idegennyelvet. Ismét csak teret nyert a szűklátókörűséged.
A magyar csak szimplán paraszt, kb. a "nem értem miről beszélsz, k^rvaanyád" a jellemző.
Érv még mindig nem jött, hogy miért jó a pénz, ismét csak a levegőbe büfögted a böszmeségeidet és ismét nem cáfoltál rá semmire, amit eddig leírtam, de ennek ellenére próbálod magad valami felsőbbrendű lénynek mutatni, ülsz a magas lovadon, és próbálod eljátszani, hogy te mennyire bölcs vagy, de 1 érv nem sok, annyit nem sikerült még magadból kisajtolni. Ebből is látszik, hogy gondolkodásra képtelen vagy.
No, befejeztem a troll etetést, további jó vergődést egyedül, nem kívánok a továbbiakban asszisztálni a nyáladzásodhoz, majd ha legalább 1 valódi érvet fel tudsz hozni amellett, amiről azt állítod, hogy jó, akkor talán lesz értelme reagálni.
leírtuk ezerszer miért jó a pénz, itt csak egy reatardált van, TE!
De a terelés még mindig megy, arra nem reagálsz mit kérdezünk. Mindenki rajtad röhög, de észre se veszed :)
Kérdező az látszik, hogy te csak kötekedni szeretnél. Megértelek én is voltam 10 éves, nincs ezzel semmi gond :)
"Szerintetek a pénz nem egy elavult dolog?"---NEM!
"Ha igen miért, ha nem miért nem? "---jelenleg nincs nála jobb megoldás! Amennyiben te tudsz nyugodt szívvel leírhatod, nem eszünk meg miatta. Kicsit visszaolvasva a hozzászólok jelentős része feltette neked ezt a kérdést, igaz egy kicsit másként. Mivel helyettesítenéd te, mi az ötleted, elképzelésed? (tyúkszar? napelemért?)
Azt is leírtam már, csak ahhoz tudni kéne legalább olvasni. De akkor összefoglalom a gyengeelméjűek kedvéért:
A jelenlegi formájában nem jó a pénz, mert:
- a bankok, brókerek stb. mesterségesen manipulálják az értékét
- korlátlan mennyiségű lehet bárki birtokában
- amíg a profit az elsődleges, addig a fejlődés legjobb esetben is csak másodlagos
Tehát a pénz úgy lenne jó, (vagy legalábbis sokkal jobb) ha legalább az első 2 pont ellenkezője teljesülne a 3-ból.
Annyira vicces, amikor próbálod a népet kioktatni úgy, hogy süt rólad, hogy semmi gazdasági (alap)ismerettel nem rendelkezel.
"a bankok, brókerek stb. mesterségesen manipulálják az értékét "
Ez simán nem igaz. Tudom, hogy ezt hallottad / olvastad az összeesküvés elméletek gazdáitól, de attól még nem lesz igaz. A világgazdaságnak túl sok független (és amúgy egymással érdekellentétben élő) résztvevője van, hogy ez amúgy is lehetetlen lenne. Persze, tudom, világszintű összeesküvés, hogyne hogyne.
"korlátlan mennyiségű lehet bárki birtokában "
Ez csak elméletben igaz, a gyakorlatban nem. De még ha a gyakorlatban is igaz lenne, akkor sem lenne sem pro sem kontra érv. A költői kérdés: És akkor mi van, ha korlátlanul lehet egy személy birtokában? Ha ez egy ilyen általános állítás akkor bárkire igaz.
"amíg a profit az elsődleges, addig a fejlődés legjobb esetben is csak másodlagos"
Ez meg simán baromság. Már csak azért is, hiszen minden fejlődésnek az az alapja, hogy profitáljon belőle a fejlesztő. Elég csak visszamenni az időben 70 évet az 1930-as évekig és megnézni, hogy mi indította be igazán a fejlődést. Igen, a háború, majd a hidegháború, ami egyenesen köthető világgazdasági okokhoz és érdekekhez. Fura, nemdebár?
Vagy te azt hiszed, hogyha holnaptól nem lenne pénz, mindenki pont annyi forráshoz jutna, amennyi a kényelmes élethez kell neki, akkor volna, aki veszélyes kísérleteket végezne csupán a felfedezés öröméért? Vagy volna bárki, aki hosszú évtizedeket áldozna az életéből azért, hogy mondjuk kutató biológus vagy fizikus doktor legyen? Egy frászt. Ha ugyan annyira részesülne a közösből a lusta semmirekellő és a tehetséges szorgalmas ember akkor eljutnánk Marx-ig, ami már É-Koreán kívül mindenhol megbukott, ott meg simán nem működik. Illetve én sem, te sem és más sem dolgozna erején felül, hiszen ha mondjuk söprögetem az utcát ugyan úgy élek, mint akin életek múlnak, olyan felelőssége van. Akkor söprögetnék én is ugyan annyi jószágért. Így van? Így hát.
Kicsit kéne gondolkodnod is, mielőtt a hülyeséget szajkózod. Illetve nem ártana némi háttértudást is magadra aggatni. És akkor felülhetsz itt a válaszolók mellé a magas lóra és nem a porból fogsz zöldségeket köpködni.
Miért, amikor a pénzt adják/veszik, akkor a pénz értéke, az árfolyam nem változik?
Mikor a bank pénzt önt a rendszerbe, (vagy íygy vagy úgy) akkor szintén nem?
Ha azzal szerinted nincs baj, hogy 1 valaki bármennyit birtokolhat, akkor nem tudok rajtad segíteni.
Persze, amiből van profit azzal foglalkoznak, amiből nincs, vagy elenyésző, azzal nem. Pl. itt a rákgyógyítás, te komolyan azt hiszed, hogy nem gyógyítható? Ja persze, ez is csak egy összeesküvés elmélet, minden az, oké...
"Miért, amikor a pénzt adják/veszik, akkor a pénz értéke, az árfolyam nem változik? "
Attól konkrétan, hogy adják-veszik nem. 1-0 ide
"Mikor a bank pénzt önt a rendszerbe, (vagy íygy vagy úgy) akkor szintén nem? "
Felejtsük már el ezt a hülyeséget, hogy a "bank pénzt önt a rendszerbe"... Egy bank NEM ÖNT SEMMIT SEHOVA! Az állam szuverén joga a nemzeti jegybankon keresztül kontrollálni egy adott pénznem mennyiségét! Köze nincs a kereskedelmi bankokhoz! Legalapabb közgazdaságtan. 2-0 ide úgy hiszem
"Ha azzal szerinted nincs baj, hogy 1 valaki bármennyit birtokolhat, akkor nem tudok rajtad segíteni. "
Egy részről nem "baj", hiszen gazdasági alaptézisről beszélünk, nem az emberi egyenjogúságról. Más részről semmi köze a kérdéshez, ahogy ezt már említettem. 3-0
" Pl. itt a rákgyógyítás, te komolyan azt hiszed, hogy nem gyógyítható?"
Megint az a baj, hogy tök hülye vagy és olyasmivel próbálsz okoskodni, amihez közöd nincs. A "RÁK" nem egy betegség, ennek kapcsán nincs nem "gyógyítható" úgy ukk mukk fukk. A "rák" egy közös megnevezése egy rendellenes sejtnövekedésnek, mely betör a normál szövetbe, aminek kb. 1,000,000,000 oka lehet.
Amúgy csak szólok, hogy a rákos megbetegedések olyan 80%-a már ma is könnyű szerrel gyógyítható, korai stádiumban gyakorlatilag már 99% körül járunk. Na, megint újat mondtam, igaz?
De leegyszerűsítem a szintedre a választ:
Ha te feltalálnál egy tablettát, amit bevesz az ember és puff, meggyógyítja a "rák"-ot akkor elhiszed, hogy milliárdos lennél napokon belül? Gondolom nem, mert valami homályos összeesküvés-elmélet szerint a gyógyszergyárak biztosan dugdossák ezt a csodaszert, hogy folyamatos gyógyszervásárlásra ösztönözzék a profit oltárán a betegeket - ja de várjál már, egy halálos beteg nem fizetne ezért a tablettáért AKÁRMENNYIT? Ja de! Akkor megint miről beszélünk?
Nem az a legnagyobb baj veled, hogy buta vagy. Ezen talán még hosszú idő alatt változtathatnál. A legnagyobb baj veled, hogy böfögöd itt fel magadból a hülyeséget és szajkózod, hogy tőlünk még nem hallottál semmi "érvet", miközben az elmúlt 4 oldal semmi másról nem szólt, csak arról, hogy sorra megcáfolják a úgynevezett "érveidet" könnyűszerrel (mert annyira triviálisan rosszak) és te meg HUSS! Mintha le sem írtad volna máris ignorálod és böfögöd fel az autós meg a rákos hülyeség után a 3-at.
Inkább magadba kéne nézni, hogy ha sorra írom le a marhaságokat, akkor talán az egész kép ami összeállt a kis buksi fejedben sem annyira kóser...
Ugy latszok a kerdezo annyit ert a rakgyogyitashoz, mint az elektromos autokhoz :)
LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!