Szerintetek a pénz nem egy elavult dolog?
Gondoltam, hogy a szűklátókörűség gátat szab majd egyeseknél...
A pénz, mint olyan, egyáltalán nem jó, maximum (jelenleg még) szükséges rossz. Aki szerint a pénz, mint olyan, jó, az fejtse már ki legyen oly' szíves, hogy valami ami jó, hogyan dőlhet be egyre gyakrabban. (Gazdasági válság - tudom, hogy mitől van, pont ezért tudom azt is, hogy alapvetően rossz a monetáris rendszer, úgy, ahogy van.) A pénznek nincs valós értéke, mint ahogy azt már valaki kezdte fejtegetni, csak az állam ad neki értéket, ez az értéktelen valami még ráadásul a felruházott értékéből is egyre gyorsabban veszít, hála az ilyen okosságoknak, mint pl. a kamat vagy kamatos kamat. A sokak által démonizált Zeitgeist című filmben pl. teljesen jól elmagyarázzák, hogy a jelenlegi rendszer miért nem jó, de igazából ez alap közgazdaság.
https://www.youtube.com/watch?v=LSCY4taExFA
Úgy 6:45-től.
Egyébként szó nem volt "visszafejlődésről", sőt, de a funkcionális analfabetizmussal nem igazán tudok mit kezdeni. Fejlődésről írtam, nem visszafejlődésről. Nem írtam azt sem, hogy a cserekereskedelemhez kéne visszatérnünk.
Legrosszabb, amikor egy hülye azt hiszi magáról, hogy értelmes, mert megnézett egy ősrégi és amúgy logikai hibáktól hemzsegő utube videót...
De mivel mókás vagy epedve várjuk a megoldásodat a jelenlegi "értéktelen, mesterséges" fizetőeszköznek a kiváltására szőtt terveidet.
Igazad van, nem tud mit kezdeni az analfabetizmusoddal. Ezért írtam, tanulj, járd ki az iskolát és akkor majd beszélgetünk.
Mégis pénz nélkül hogy szeretnéd elosztani a föld erőforrásait igazságosan? Fejtsd ki kérlek.
7. voltam, a Star Trekben a föderációnak - tehát többek közt a Földnek - nincs pénze, ezzel szemben áll a ferengik aranyozott latinum-éhsége, szóval az univerzumban még van pénz, itt már nincs.
egy fan :)
Zeitgeist?
MEGALOL wazzeg :)
Legkozelebb majd Drabikkal jossz?
Csak a föderáción belül nincs pénz, tehát nem adnak pénzt a munkáért, mert mindenki megkapja amire szüksége van (kaja, szállás)
de egymás között ők is fizethetnek a latinummal (nem a Voyageren nyilván) ha úgy alakul. Fogjuk fel úgy, hogy más ország valutáját használják :)
Azért gondolj bele, vajon a többi fajjal hogyan kereskednének a magánszemélyek :)
De a fejadag is pénznek számít amúgy :)
Igen, 22:18 az értelmi szintedet kiválóan tükrözi, a személyeskedésed, végtelenül bölcs, intelligens emberre utal a hozzászólásod.
A youtube videó arra ad választ, hogy a pénz miért nem jó, ez volt itt kérdés valakitől, pont azért lett belinkelve, mert nincs kedvem fél 11-kor leírni, hogy miért, de látom sikerült értelmezned, hogy mi mire válasz...
47%-os, talán nem véletlenül vagy 47%-os, többet nem fűznék hozzá az infantilis vergődésedhez.
Aki a Zeitgeistbol tajekozodik, az komoly ember nem lehet.
Mondjuk ez a kerdesfelvetesbol is latszik. Kabe mintha egy ovodas kerdezne, hogy minek epitunk urhajokat, nem lenne sokkal egyszerubb sok lufit osszekotni, es szepen felemelkedni veluk a Holdig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!