Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek a pénz nem egy...

Szerintetek a pénz nem egy elavult dolog?

Figyelt kérdés
Ha igen miért, ha nem miért nem? Szerintem rettentő elavult, már rég nem kéne használni, jól láthatóan nem működik már a monetáris rendszer, önmagát emészti fel, mait nyilván elég sokan tudnak, mégsem akarnak változtatni, miért?

#pénz #elavult rendszer
2014. júl. 6. 19:01
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
A buta te vagy kérdező, az "elég fejlett az ember ahhoz, hogy képes legyen azt lecserélni valami sokkal hatékonyabban működő dologra" megjegyzésed arra utal, hogy lövésed sincs arról, hogy mi az a pénz.
2014. júl. 6. 21:48
 12/63 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Kérdező, te ritka buta vagy már ne haragudj. Szerinted egyszerűbb lenne két krumplit egy cipőre cserélni, mint kifizetni pénzben? Mi az, hogy nem volt pénz? Eddig is mindig volt, ami értéket képviselt, legyen az arany, gabona, ezüst, vagy csak kövek, bári. Talán majd, ha kijártad a gimit gyere vissza és utána oszd ekkora arccal az észt.
2014. júl. 6. 21:53
 13/63 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy a szűklátókörűség gátat szab majd egyeseknél...

A pénz, mint olyan, egyáltalán nem jó, maximum (jelenleg még) szükséges rossz. Aki szerint a pénz, mint olyan, jó, az fejtse már ki legyen oly' szíves, hogy valami ami jó, hogyan dőlhet be egyre gyakrabban. (Gazdasági válság - tudom, hogy mitől van, pont ezért tudom azt is, hogy alapvetően rossz a monetáris rendszer, úgy, ahogy van.) A pénznek nincs valós értéke, mint ahogy azt már valaki kezdte fejtegetni, csak az állam ad neki értéket, ez az értéktelen valami még ráadásul a felruházott értékéből is egyre gyorsabban veszít, hála az ilyen okosságoknak, mint pl. a kamat vagy kamatos kamat. A sokak által démonizált Zeitgeist című filmben pl. teljesen jól elmagyarázzák, hogy a jelenlegi rendszer miért nem jó, de igazából ez alap közgazdaság.

https://www.youtube.com/watch?v=LSCY4taExFA

Úgy 6:45-től.

Egyébként szó nem volt "visszafejlődésről", sőt, de a funkcionális analfabetizmussal nem igazán tudok mit kezdeni. Fejlődésről írtam, nem visszafejlődésről. Nem írtam azt sem, hogy a cserekereskedelemhez kéne visszatérnünk.

2014. júl. 6. 22:10
 14/63 anonim ***** válasza:

Legrosszabb, amikor egy hülye azt hiszi magáról, hogy értelmes, mert megnézett egy ősrégi és amúgy logikai hibáktól hemzsegő utube videót...

De mivel mókás vagy epedve várjuk a megoldásodat a jelenlegi "értéktelen, mesterséges" fizetőeszköznek a kiváltására szőtt terveidet.

2014. júl. 6. 22:18
 15/63 egy újabb válaszoló ***** válasza:

Igazad van, nem tud mit kezdeni az analfabetizmusoddal. Ezért írtam, tanulj, járd ki az iskolát és akkor majd beszélgetünk.

Mégis pénz nélkül hogy szeretnéd elosztani a föld erőforrásait igazságosan? Fejtsd ki kérlek.

2014. júl. 6. 22:23
 16/63 anonim ***** válasza:

7. voltam, a Star Trekben a föderációnak - tehát többek közt a Földnek - nincs pénze, ezzel szemben áll a ferengik aranyozott latinum-éhsége, szóval az univerzumban még van pénz, itt már nincs.

egy fan :)

2014. júl. 6. 22:25
 17/63 anonim ***** válasza:

Zeitgeist?

MEGALOL wazzeg :)

Legkozelebb majd Drabikkal jossz?

2014. júl. 6. 22:35
 18/63 anonim ***** válasza:

Csak a föderáción belül nincs pénz, tehát nem adnak pénzt a munkáért, mert mindenki megkapja amire szüksége van (kaja, szállás)

de egymás között ők is fizethetnek a latinummal (nem a Voyageren nyilván) ha úgy alakul. Fogjuk fel úgy, hogy más ország valutáját használják :)

Azért gondolj bele, vajon a többi fajjal hogyan kereskednének a magánszemélyek :)

De a fejadag is pénznek számít amúgy :)

2014. júl. 6. 22:36
 19/63 A kérdező kommentje:

Igen, 22:18 az értelmi szintedet kiválóan tükrözi, a személyeskedésed, végtelenül bölcs, intelligens emberre utal a hozzászólásod.

A youtube videó arra ad választ, hogy a pénz miért nem jó, ez volt itt kérdés valakitől, pont azért lett belinkelve, mert nincs kedvem fél 11-kor leírni, hogy miért, de látom sikerült értelmezned, hogy mi mire válasz...

47%-os, talán nem véletlenül vagy 47%-os, többet nem fűznék hozzá az infantilis vergődésedhez.

2014. júl. 6. 22:37
 20/63 anonim ***** válasza:

Aki a Zeitgeistbol tajekozodik, az komoly ember nem lehet.

Mondjuk ez a kerdesfelvetesbol is latszik. Kabe mintha egy ovodas kerdezne, hogy minek epitunk urhajokat, nem lenne sokkal egyszerubb sok lufit osszekotni, es szepen felemelkedni veluk a Holdig?

2014. júl. 6. 22:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!