Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek ez mennyire fair...

Szerintetek ez mennyire fair tőle? Ti belemennétek? Tanácsra van szükségem!

Figyelt kérdés

Egy nagyon pici lakásban élünk férjemmel és kisgyerekünkkel. A városban ahol lakom, iszonyú drága lakások vannak, munka miatt nem költözünk. Egy barátnőm nemrég szuper lakásba költözött, dupla akkora, mint a miénk, mégis annyit fizet mint mi. Most úgy néz ki, nekik el kell menniük, találtak jobb munkát máshol. Így felajánlotta, hogy odaköltözhetnénk.

Mikor ő kivette a lakást, az előző tulaj nagyon nagy összeget kért tőle, mert az egyik szobában állítólag ennyibe került a laminált padló. Valójában szerintem lehúzta, mert pl. szegélyléc sincs és egyáltalán, munkadíjjal és anyagárral együtt is kevesebb mint a fele lett volna a padló. Ezt a barátnőm is tudta, de nem mert nemet mondani, mert akkor valószínűleg nem vehette volna ki a lakást. Már néha beszélünk róla, hogy mi lenne ha költöznénk, és múltkor felhozta, hogy akkor ő elkérné tőlünk a teljes összeget a padlóért. Telefonon beszéltünk és köpni-nyelni nem tudtam... Annyit mondtam neki, hogy ezt majd megbeszéljük, de egyből tudtam, hogy a férjem sosem fizetne semmit azért a padlóért, eleve trehány munka meg nem is új padló, mert már fél éve ott élnek rajta.

Szerintetek is pofátlanság lenne elkérnie tőlem ezt a pénzt??

2014. jún. 3. 10:51
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Namármost. Béreljük a lakást. Van kaució, és itt ebben a városban a legtöbb ingatlanos kér proviziót is ami miatt röhejes árak vannak. És nincsenek nagyon ilyen lakások, szóval muszáj lenne kivennünk a lakást. Egyébként 3-an vagyunk és szerintem kiadnák nekünk a lakást.

És van olyan, hogy a bérlő felújítja a lakást. Normális esetben a barátnőm előtti bérlőnek kellett volna visszafizetniük a padló árát, csak gondolom nem akartak vitát, meg hercehurcát, emiatt ráhagyták a barátnőmre és a régi bérlőre. A barátnőm pedig még most is sajnálja, hogy annó kifizette a rakat pénzt és most tőlem próbálná visszakapni. De nagyon rosszul esik, mert annó nagyon sokat segítettem neki és tudja, hogy nem könnyű nekünk, meggyerek is van.

2014. jún. 3. 11:42
 22/35 anonim ***** válasza:
71%
kedves "barátnőd" van...
2014. jún. 3. 11:47
 23/35 anonim ***** válasza:

Jól lepontozgatott itt valaki, pedig normális választ adtam.

...egyáltalán MAGYARország viszonylatában kérdezel, kérdező? Nem túl gyakori ui nálunk a provízió!

ha meg nem magyar városból, akkor meg mégis honnan tudjuk, hogy az adott külföldi városban milyen szokások, milyen bérlemények vannak?

...lehet, hogy ez is lényeges információ lett volna...

egyébként "köszi" a lepontozást.

2014. jún. 3. 11:49
 24/35 A kérdező kommentje:
Külföldön van. És én nem pontoztam senkit.
2014. jún. 3. 11:54
 25/35 anonim ***** válasza:
63%
Hát kérdező, ezek után azt mondom én is, hogy kedves a bnőd...és én bizony azt is meggondolnám ezek után, h a jövőben bnőmnek tartom-e a továbbiakban. :( Tipikusan kimutatta a bnő a foga fehérjét, h milyen ember is. :(
2014. jún. 3. 11:59
 26/35 A kérdező kommentje:
Én nem haragszom rá. Direkt mondtam neki, hogy majd megbeszéljük, hogy ha aktuális lesz. remélem addig meggondolja magát. :( Valamilyen szinten megértem, hogy jó lenne neki visszakapni azt a pénzt - csak nem mindegy, milyen áron. Én annó mondtam neki, hogy ne fizesse ki a padlót.
2014. jún. 3. 12:07
 27/35 anonim ***** válasza:
60%
Hát kérdező, akkor le a kalappal előtted. Nekem biztos, hogy nagyon szarul esne, és haragudnék rá. Lehet idővel túl lépnék rajta, de biztos megmondanám neki, h jól megbántott. Csak úgy beleképzeltem magad a helyzetedbe és hát na, tényleg le a kalappal előtted.
2014. jún. 3. 12:19
 28/35 anonim ***** válasza:
88%

Még mielőtt irtad, kérdezni akartam, hogy külföldön vagy-e. Gondoltam. Én Ausztriában élek, és ez itt teljesen normális. Ha lakást akarsz kivenni, fizetsz províziót, kauciót és amit a barátnőd szeretne, az az ablöse. A lakások kb 70 százalékánál kell fizetni az előző bérlőnek. Pl. itt kiadják a lakásokat konyhabútor nélkül. Ilyenkor a bérlő vesz egyet, és az az övé. Ha költözik, viszi, vagy megpróbálja eladni a következő bérlőnek. Természetesen nem teli áron, hiszen a bútor már használt. Ha több jelentkező van, akkor általában aki a legjobban akarja a lakást, fizet.

A bérleti szerződés lejártával a tulaj ki fogja adni a lakást, konyhabútorral, vagy anélkül. Ezért én vele beszélnék.

Szóval döntsd el, mennyire akarod a lakást. Ha tényleg olyan jó, valaki úgyis fizetni fog.

Egyébként ezért nem haragudhatsz meg a barátnődre, ez üzlet. Sajnos idekint így működik, és gyakorlatilag elvárod, hogy barátság címszó alatt olyan pénzről mondjon le, ami neki jár. Ha viszont senkit nem talál,aki fizet, gondolom megkapod ingyen. Nem hiszem, hogy fel fogja szedni a padlót. De egyébként megtehetné, joga van hozzá, az övé.

Ez nem pofátlanság, ez van. Ha Magyarországon lenne mindez, akkor az lenne...

2014. jún. 3. 12:40
 29/35 anonim ***** válasza:
42%

2

Szerintem érthető volt amit kiírt.

Hiszen a második bekezdés egyértelműen azzal kezdődik, " mikor ő kivette a lakást"

Tehát félreértetted.

2014. jún. 3. 13:11
 30/35 anonim ***** válasza:
28: oké, én pl. magyar fejjel gondoltam át a dolgokat, meg mit tudjam én, h kinn hogy működnek a dolgok, de szerintem azok alapján, amit a kérdező leírt, h mennyit segítettek a bnőn stb., független attól, h mi járja külföldön szerintem pofátlanság akkor is, tehát ha üzlet, ha nem. Ahogy írtam korábban én biztos haragudnék a bnőre, de hát én én vagyok, más meg más. A bnő szerintem akkor lett volna fer, hogyha figyelembe veszi, hogy barátok, és hogy mi van közte és a kérdező közt, a múltbeli segítségeket és a jelenlegi helyzetüket. De csak azt nézte, h szeretné viszont látni a pénzét, ami szerintem egy barátságba nem fér bele. Gondolom a barátság fogalma külföldön se megy másképp, mint itthon?! :(
2014. jún. 3. 14:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!