Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek ez mennyire fair...

Szerintetek ez mennyire fair tőle? Ti belemennétek? Tanácsra van szükségem!

Figyelt kérdés

Egy nagyon pici lakásban élünk férjemmel és kisgyerekünkkel. A városban ahol lakom, iszonyú drága lakások vannak, munka miatt nem költözünk. Egy barátnőm nemrég szuper lakásba költözött, dupla akkora, mint a miénk, mégis annyit fizet mint mi. Most úgy néz ki, nekik el kell menniük, találtak jobb munkát máshol. Így felajánlotta, hogy odaköltözhetnénk.

Mikor ő kivette a lakást, az előző tulaj nagyon nagy összeget kért tőle, mert az egyik szobában állítólag ennyibe került a laminált padló. Valójában szerintem lehúzta, mert pl. szegélyléc sincs és egyáltalán, munkadíjjal és anyagárral együtt is kevesebb mint a fele lett volna a padló. Ezt a barátnőm is tudta, de nem mert nemet mondani, mert akkor valószínűleg nem vehette volna ki a lakást. Már néha beszélünk róla, hogy mi lenne ha költöznénk, és múltkor felhozta, hogy akkor ő elkérné tőlünk a teljes összeget a padlóért. Telefonon beszéltünk és köpni-nyelni nem tudtam... Annyit mondtam neki, hogy ezt majd megbeszéljük, de egyből tudtam, hogy a férjem sosem fizetne semmit azért a padlóért, eleve trehány munka meg nem is új padló, mert már fél éve ott élnek rajta.

Szerintetek is pofátlanság lenne elkérnie tőlem ezt a pénzt??

2014. jún. 3. 10:51
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
68%
Egy albérletben miért kell kifizetni a lerakott padló árát? Az albérletnek bérleti díja van, amit a tulajdonos határoz meg, amibe adott esetben belekalkulálhatja azokat az értékeket, amiket ő ráköltött, hogy előbb-utóbb visszajöjjön neki. De pluszban a padló árát bárki is elkérje, hát nem tudom.... A bérleti díjon felül max. kauciót kérhet pár hónapot, de azt sem úgy, hogy a padló árát fizesd ki. Nekem zavaros továbbra is....
2014. jún. 3. 11:12
 12/35 anonim ***** válasza:
60%
Nem értem én se nagyon. Ha a bnő kérné el a pénzt érte, akkor pofátlanság a részéről. Ha a tulaj kérné el újra tőletek is, mint új bérlőktől, igazából az is pofátlanság, de mivel ő a tulaj azt csinál, amit akar, tehát annyit és arra kér el bérleti díjat, ahogy azt ő akarja, aztán, h kifizeti ki neki, vagy ki nem az már más kérdés. Viszont ezekbe a témákba nem a bnőddel kellene egy ízben se beszélni, ő csak volt bérlő. Elvégre el is megy onnét.
2014. jún. 3. 11:12
 13/35 anonim ***** válasza:
71%

Nem értem, hogy egy kiadó lakásnál mi dolgod van az előző lakóval, meg annak a fizetnivalójával?

Felkeresed a tulajt, szólsz neki, hogy ha a lakók kiköltöztek, kivennéd a lakást.

Milyen dolog már az, hogy egy laminált parketta új ára bérlőről bérlőre száll.

Nem hiszem, hogy ez az egyetlen lakás, ha így nem jön össze akkor hagyd a fenébe.

2014. jún. 3. 11:13
 14/35 anonim ***** válasza:
51%
A barátnőd akarja, hogy kifizesd neki a padló árát, amit vele anno a tulajdonos kifizettetett? Miért fizette ki annó a tulajnak a padló árát? Egy albérletben nincs ilyen. Ti meg miért fizetnétek a barátnőnek? Nem értem, hogy merül fel egyáltalán ilyen...
2014. jún. 3. 11:14
 15/35 anonim ***** válasza:
69%

:) a barátnőd olyan dologért fizetett, ami nem volt az övé...sakk-matt helyzetben kifizette, nem??

és most tőled karja ezt a pénzt bevasalni???

Ez kész röhej! :) Mond meg neki, hogy jogilag ő az általa bérelt lakásban történt bármilyen munka miatt harmadik személytől nem kérhet pénzt! Ezt csakis a tulajdonos teheti meg!

16/35 anonim ***** válasza:
77%
Barátnőd azóta is sajnálja, hogy akkor odaadta azt a pénzt, és most próbálja visszaszerezni azzal, hogy ugyanúgy átver benneteket, ahogy őt átverték. Ez gusztustalan, és nem is jogos, ne engedjetek neki. Ne fizessetek érte semmit.
 17/35 anonim ***** válasza:
69%

2

Te rosszul közelíted meg. A barátnő az nem a tulaj hanem egy albérlő.

Kérdező!

Te a tulajjal egyezkedj, és ne a barátnővel, aki csak albérlő. Hiába zsíroztok le mindent ha a tulaj nem adja. Amúgy meg miért fizetnél bármit is a barátnőnek? Lehet nem is került annyiba, lehet nem is kérte el a tulaj, esetleg kaukció colt az a nagy összeg nem is padló. Semmi nem áll a barátnőd szava ellen.

Beszélj a tulajjal és annak alapján dönts. A barátnőnek meg semmit ne fizess.

2014. jún. 3. 11:21
 18/35 anonim ***** válasza:
Az tulaj lassan-lassan felújítatja a lakást, és az albérlők fizetik ki. Nem rossz.
2014. jún. 3. 11:23
 19/35 anonim ***** válasza:
45%

2. vagyok:

nem közelítem meg rosszul, hanem a válaszadás időpontjában még csak a kiírás volt látható, ami valljuk bel elég zavarosra sikeredett.

A kérdező KÉSŐBB írta ki, hogy bérleményről van szó.

Szóval köszi a lepontozást és a privátban üzengető, kávézást javasló felhasználónak is ezúton üzenném, hogy itt a fórumon kommunikáljon :)

2014. jún. 3. 11:24
 20/35 anonim ***** válasza:

"Az tulaj lassan-lassan felújítatja a lakást, és az albérlők fizetik ki. Nem rossz."

ez az albérlet lényege! :)

2014. jún. 3. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!