FLP (Forever Living Products) jelenlegi, volt és leendő forgalmazói! Mik a tapasztalataitok? Bővebben lent.
1)Ismerős pár szeretné, ha belépnék az FLP-hez. Mivel nem akartam egyből fejest ugrani, rendeltem az étrendkiegészítőkből (amik szerintem tényleg jók). Elgondolkodtam, hogy belépek, de nagyon sok mindent nem értek. Látom, hogy sokat kell vele dolgozni, ami rendben is van, de tényleg ennyi csak a hátulütője? Illetve, bár én pörgős, aktív és barátkozós vagyok, nem tudnám a barátaimat, szomszédaimat agitálni, hogy lépjenek be...
2)Mivel, sajnos nem vagyok orvos, vegyész, stb. nem tudom, hogy TÉNYLEG annyira jók-e, hogy másnak is tudjam ajánlani... Néhány helyen láttam, hogy írják, kozmetikumokban, tusfürdőkben pl. milyen káros anyagaik vannak, de hiába látom, hogy le van írva, pl. xy anyag mennyire káros, laikusként nekem ez pont annyi, mint az FLP részéről a "kiváló termék" szöveg... Kinek hihetek? Nem akarok úgy FLP termékeket árulni, hogy közben "mérgezem" az embereket.
3)Őszintén, FLP-sek! Reális az ár-érték arány? Az étrend-kiegészítőkre még azt mondom, egye fene, de pl. kozmetikumok esetén tényleg jóval magasabb az ár a drogáriás kínálathoz képest. Tényleg annyival jobb az FLP terméke?
Örülnék, ha nem "ismerős ismerősével mi történt" válaszokat írnátok le, hanem saját tapasztalatokat. Tudom, hogy a leendő szponzoraimat is megkérdezhetném erről, de érdekelne más (volt, jelenlegi,leendő) forgalmazó véleménye is. Köszönöm szépen előre is!
Az én gondolatom az, hogy egy komoly gyártó amellett, hogy nem használ bizonyítottan káros anyagokat (az engedélyezettnél nagyobb mértékben), NEM ül fel pletykáknak, híreszteléseknek.
Ha kis gyártó vagyok, kitalálom, hogy egy széles körben használt összetevő káros (lehet), rákot okoz(hat), ennek nagy publicitást szerzek, és piacra dobom a mentes termékemet. És lesznek a biofanatikusok, akik felülnek a híresztelésnek, és engem fognak gazdagítani. Egy komoly gyártó viszont NEM fog bemondásra kivonni egy hatékony összetevőt addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy az káros lenne.
(Mellesleg érdemes megnézni a cancer.org oldalát a hírhedt SLS-sel kapcsolatban is. Kíváncsi vagyok, hány biofanatikus veszi a fáradságot arra, hogy antalvali helyett egy komoly szakmai oldalról tájékozódjon...)
A triclosan is olyan még, hogy nem tudják, hogy mennyire ártalmas vagy sem.
Korábban volt egy deoja az FLP-nek ami nem tartalmazta. De azt nem szerették a fogyasztók. Ezért újra a régi összetétellel gyártják. De folyamatos a termékek fejlesztése. Lásd parabenek. Azokat is egyre több termékből eltávolítják az új termékeknél. Vagyis már nem adnak ki paraben tartalmú terméket.
Biztos vagyok benne, hogy valamelyik laborban már tesztelik az új termékeket, egy olyan deo-t is amiben nincs sem alumíniumsó, sem triclosan és mégis jó, mert ugye ez is lényeges. Viszont tényleg ilyen terméket előállítani nem könnyű. Nem is nagyon van a piacon. Más gyártóknál pl alkohol van a deóban. Az sem a legjobb a bőrnek.
Sokan nem tudják, de az alumínium sóra is használnak valami más nevet. Amiről a vásárló nem tudja, hogy az. Erre, akkor jöttem rá, amikor nézegettem a deokat az egyik üzletben és rágoogleztam az összetevőkre és a képletéből jöttem rá. Egyébként annak a káros hatását sem bizonyították még minden kétséget kizáróan. A kristálydezodorban is alusó van. Timsóként vagy valamilyen tim akármiként is fel szokták tüntetni. Meg találtam még más elnevezést is. A timföld meg az alu gyártás mellékterméke. Ebből készül a "kristály".
Jelenleg sok feltételezéssel riogatják az embereket. Sajnos vannak akik meg el is hiszik ezt. Vannak persze valós dolgok is, de azokat általában nem alkalmazzák a jobb cégek vagy minél hamarabb átdolgozzák a termékeiket.
Nálam a pubmed az egyik elsődleges forrás. Ott is az embereken (invivo) végzett laboratóriumi vizsgálatok. Mert hiába hatékony egy gyógynövénykivonat az állatokon az már nem biztos, hogy embereken is hatásos.
Amúgy az SLS egyik komoly problémája, hogy kiszárítja és irritálja a bőrt. Az SLES viszont jóval kevésbé irritáló. Ezt is pubmeden találtam meg korábban. Olyan anyag úgysincs ami ne hatna valahogy a bőrre. A kérdés inkább az, hogy a bőrünk mennyire toleráns. Barátnőm a retek levelére allergiás, pedig az természetes anyag.
Lehet, hogy neked a SLES is túl intenzív. De ott van a pénzvisszafizetési garancia. Tehát vesztenivalód nem nagyon van.
A marketing tervre még kitérek kicsit. Azt láthatóan nem érted, beszéld meg a szponzoroddal. Sok félreértést elkerülsz. Nekem nagyon sok időmbe telt mire Atól Zig értettem benne mindent. Sokan sosem értik meg.
Bak Norbert
Szóval ismét láttatok valakit aki nem dolgozik, ráadásul a módszer is rossz amit a szponzor mutatott neki és ebből az jött le, hogy hülyeség. Gratula. Bár tőled nem is vártunk többet.
Annyit még hozzá tennék, hogy alapból rosszul mondod, mert nem azt láttuk, hogy nem dolgozik, hanem hogy nem halad. Másodállásban végzi, hétvégén is és ahogy az ideje engedi, mert hogy mellette alkalmi munkákból él, amik prioritásosak a létfenntartásához. Pont erről volt szó, hogy neki - ahogy a szponzorának is - félmillió kellene fél évig, amíg főállásban ezt tudja csinálni és nem kellene azon agyalnia, hogy miből fogja a számláit, kaját, stb fizetni. És akkor ő is annyit tudna keresni, mint most én. Én erre mondtam, hogy kockázati tőkébe oda adom - mivel többek között ilyen projekttámogatásokkal is foglalkozom - indokolt esetben- , majd visszaadja ha már keres vele úgy. Na ebbe nem ment bele, hanem azt hajtotta, hogy mi lépjünk be alá, mert ő nekünk akar jót.
Erre csak az idén elkészült tanulmányom mottóját mondanám:
„… amíg az egyén nem tudja saját létét (megélhetését) biztosítani, addig nem hajlandó/képes a közösségért tenni.” (in: Bak Norbert - Kitörési pontok vizsgálata a szolnoki járás 5.000 fő alatti településeinek fenntartható vidékfejlesztésében, különös tekintettel a megújuló energiaforrás- és helyi gazdaságfejlesztés alapú településfejlesztésre”)
"amíg az egyén nem tudja saját létét (megélhetését) biztosítani, addig nem hajlandó/képes a közösségért tenni."
A hibás/hiányos gondolkodás jó példája. Ugyanis MINDEN jövedelemtermelő tevékenység ALAPJA, hogy másokért, vagy a közösségért teszünk valamit. Ugyanis ezért fizet mindenki... A fodrász sem tudja biztosítani a saját megélhetését, ha nem segít hozzá egy csomó embert a jobb frizurához.
A hálózatépítés is ilyen. Kell tudnunk pénzt keresni a termékeink értékesítésével, és ha tudunk, erre kell megtanítani másokat. Ebben válik szét a pilótajáték az MLM-től. A pilótajátékban gyakorlatilag képtelenség pénzt keresni anélkül, hogy embereket szerveznénk be.
Ezt az egyszerű koncepciót sok egyetemet végzett ember sem képes felfogni, nem várhatjuk el ezt mindenkitől. Ezt sok belsős sem érti, és egyből szponzorálni akar. A külsősökről meg ne is beszéljünk, akik szerint nekem csak akkor éri meg, ha őt beszervezem.. :) Hát nem... :)
Hogy Bak Norbert teljesen fejlődésképtelen, és nem ért a témához, azt már évek óta tudjuk. Hogy mégis miért foglalkoztatja, azt nem értem. Azt sem értem, hogy a régóta nem látott rokonáról, aki csak most "tűnt fel" néhány hónapja, hogyan "látta", hogy dolgozik, de nem halad. Mindegy is, sok más légből kapott dolgot leírt már... Erre csak az idén elkészült tanulmányom címét idézném: "Bak Norbert nyilatkozatai számára ismeretlen témákban".
A tanulmányod publikálva, vagy értékelve van valahol esetleg, mert ha már személyeskedésen kívül másra nem futja, akkor szivesen elolvasnám, ha már rólam írtad.
Vagy csak ez is a hitelességet támasztja alá, ami az mlm-re jellemző?
(Lásd pl az idei konkrét esetet a Kyanival, aminek pont az alapja a Gy.K-s mlm fórum téma volt -
és lehet én nem értek hozzá- , de úgy néz ki konkrétumok mentén rávilágítottam a tipikus mlm húzásokra, ha ennek ez lett a vége:
)
Válaszolva a légből kapott felvetésedre, onnan láttam, hogy egyfolytában a cégről beszélt rendszerint éjjeli fél egyig + rendszeresen a megbeszélt időpontokról csúszott, mivel mindig valakinek valamilyen könyvet vitt. Pl most a legújabb két hete, egy természetgyógyász könyv volt, nagy alakú, kékes borítóval, gondolom ismerős :-))
Emellett, ahogy mondtam is, órákon át beszéltük át az okokat, érveket ellenérveket, amiből kiderült, hogy ő mg az utcán is megszólít embereket ezzel. Ugyanakkor arra a kérésre, hogy akkor menjen oda bármelyik kollégámhoz, mivel mindenki közülük milliomos, próbálja eladni a terméket, nemleges választ adott, bár tisztában volt azzal,hogy simán eladná. Végül arra kérésre, hogy mivel jól látható, hogy a hazai értékesítések csökkennek, a globális forgalmi adatok jöttek elő, majd megkérdeztem, hogy mennyit exportál, hát kiderült semmit. De ez is európai értékesítésnek számít, mivel Magyarország is Európában van. Az már kevésbé zavarta, hogy a hazai adatok csökkenést, vagyis kevesebb eladást mutatnak.
Panaszkodott arról, hogy eljutnak családok odáig, hogy érdekelné a termék őket, de nem tudják kifizetni akkor ott helyben. Vagyis a fizetőképes piaci kereslet, nagyon le van lőve... És igen ez is egy hibás beidegződés, hogy előbb van a vállalkozás (ha van egyáltalán, mert ugye addig pénz sincs belőle), mint a piac.
Ahol a piac után menni kell, az nem igazán alakalma s a kitörésre, már hogy kicsit visszautaljak arra, amivel foglalkozok és amiből élek, hitelesen és nem marketingesként légből kapott "tanulmánycímekkel":-)))
De, hát a tényszerűség és konkrétum már csak sokszor komolyabb fórumokon (lásd: gvh) éri csak utol az egyszeri mlm ügynököt, aki még fizet is azért, hogy dolgozhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!