Milyen élelmiszert tudok venni 200 Ft - ból, ami egy hétig elég?
NEM vicc, ez KOMOLY!!!
Kéretik nem poénkodni a kérdésen, és a "FAIL" iletve "KAMU" kommenteket légyszíves mellőzzük
Köszönöm
1. Mi az hogy az állam akadályozott meg abban, hogy szakmát szerezz?
Írtam, hogy akkor sem álltunk jól, és amiért elvették a családi pótlékot, ezért annyim nem volt, hogy felöüljek a buszra, ami a városba visz...
2. Tudtad, hogy olyan helyen laksz, ahol kevés a munkalehetőség, akkor még akkor mikor dolgoztál, miért nem próbáltál olyan helyre költözni, ahol több a lehetőség?
ÖT éve keresek munkát, és havi 47 - ből hogyan spóroljak meg annyit, hogy költözni tudjak?
3. "Nem akarom rasszistaként feltüntetni magamat, de nem értem, hogy egy romának miért jár alanyi jogon mindenféle pénz, nekem meg, aki 321 napot ledolgoztam, semmi"
Ez a mondatot érdekes, és bizony, tetszik, nem tetszik, rasszista jellegű! Mert a segély rászorultsági alapon jár, nem pedig faji alapon! Az csak urban legend, hogy a cigányoknak minden jár. Arról meg nem a cigányok tehetnek, hogy neked nem adták meg az átmeneti segélyt.
Ilyet nem is mondtam, hogy ők tehetnek róla, egyszerűen csak nem értem a dolgot
4. Internetezel, tehát van számítógéped vagy laptopod, azaz, ha tényleg az éhezés határán vagy, akkor add el a gépet, mert sokat nem kapsz érte, de legalább enni tudsz belőle egy darabig!
Telefonon van a net, decemberben aktiváltam, 90 ft - ba került
Tényleg nem bántásból írom, de a te történetedből is sajnos tisztán látszik az a fajta mentalitás, ami az elszegényedést okozza. Államtól vársz mindent, és minden, ami rossz történik veled, az csak is az állam hibája lehet. Be kellett volna fejezned az iskoládat és szakmával már könnyebben menne az elhelyezkedés. Avval pedig hogy elköltöztél anyádtól, csak magad alatt vágtad a fát.
Nem mondtam, hogy az államnak kötelessége megoldania a problémát, de ha nem vonják meg a korábban írt támogatásokat (nem csak tőlem, de az intézményektől is , akkor ezer százalék, hogy nem tartanék itt..
Érettségim van, utána OKJ - re jártam, rendszergazda-webmester szakra, két éves lett volna.
Egy évem+nyári gyakorlatom megvan.
Ha nem hiszitek, akkor bescanneltetem haverommal a dokumentumokat akár...
Szerintem nincs igazad. Lehet, hogy most a padlón van, de kérdem én, mi a fenét csinált, hogy tegyen ellene?
Lehet, hogy kirúgtál, lehet a képzettsége sem volt meg a munkához,
Közmunkaszerződésem LEJÁRT 2013. dec. 31 - én, ha gondolog elviszem haveromhoz és bescannelem
lehet, hogy iskolája sincsen,
Érettségim van, a többit már írtam
lehet nem is ért igazán semmihez.
Számítógépekhez értek, de papír híján nem kellek sehova
Aki ide a gyakorikérdésekre kiírja, hogy 200ft-ból hogy lehet megélni 1 hétig ahelyett, hogy azt kérdezné, milyen lehetőségeim vannak a jövőben az biztosan nem fog előrébb jutni. Meg is érdelmi a sorsát.
Nem azért írtam ki, hogy nem akarok semmit tenni, hanem hogy ennyiből mit tudok enni?
Igaz, hogy nem írtam ki egyből, hogy munkát keresek, stb, bla bla bla, de azt hittem, ez alapvető dolog....
Kíváncsi lennék, hogy TI, akik beszóltok, hogy 100% - ban én k**tam el, mit tettetek volna ebben a helyzetben
"költözz Pestre" - ugyan MIBŐL???
"nem lehetett két éve előre tudni?" - Két éve még iskolába jártam, a családi pótlékot akkor még kaptam, és munka is volt kilátásban, ha befejeztem volna a sulit.
"miért nem fejezted be a sulit?" - Mert nem volt rá pénz
"szerintem még a 8 általánosa sincs meg" - Köszönöm, igazán kedves tőled ez a feltételezés
nem csak arra értem, amit itt legutóbb írt. hanem korábbi válaszaira, hozzáállására.
nem azt mondom, hogy nem szorulna segítségre, és egyáltalán nem gondolom, hogy 100%-ban ő lenne a hibás, de nekem olyannak tűnik, aki annyira el van keseredve, hogy a felmerülő (lehet nem a legjobb) lehetőségekkel sem él.
Ez a baj, hogy már csak azért is fel akartam nem egyszer adni az egészet, mert mire végre lett egy kis reményem, közbeszólt az állam újabb megszorítása - és ez mindig így volt..
Elvették a lehetőséget arra, hogy folyamatosan kijárjam a sulit.
Évhalasztást terveztem, 2011 nyarától akartam közmunkát vagy hasonlót vállalni, de az állam ekkor befagyasztotta a közmunka-programot, majd szeptemberben indított egyet (4 órás volt akkor a terv, de alig vettek fel pár embert)
Aztán 13.000 ft - tal csökkent a közmunkabér. Aztán ígéret volt rá, hogy elindul a közmunka program 2012 januártól, és két éves lesz, havi 60ezres nettóval.
Ehhez képest engem febr. 15 - től, bátyámat meg március 1-től vették fel (addigra ért ide a decembere ígért állami támogatás a közmunka-program keretében)
És nem 60, hanem 47ezer ft a 8 órás munkáért....
Ennyiből már nem tutam spórolni (be akartam fejezni a sulit, 60ezerből tudtam volna spórolni is rá)
Ezután bátyám (nem közmunka) bérét is csökkentették (szakmai garantáltat kapott akkor) 70ezerről 67ezerre, ha jól emlékszem.
Anyám rokkantsági nyugdíját két gerincműtét után csökkentették, mert ÁLLÍTÓLAG javult az állapota, holott az ÖSSZES orvosi jelentés szerint romlott, ez hogy van?!
A "romás" dolgot csak azért hoztam fel, mert tény és való, hogy itt sokkal több kedvezményt kapnak (pl tőlem 21 éves koromban hiába jártam suliba, elvették a csal.pótlékot, de a maii napig van olyan 26 (!!) éves romalány, aki nem is jár suliba évek óta, és kapja a családit, és a szoc. segélyt is ÚGY, hogy közben közmunkán van, tehát nem is kaphatná egyiket sem)
Ha ezzel már rasszista vagyok, akkor bocsánat
Lehetőségekkel élni.....
Az a baj, hogy ha volna valami érdemleges, akkor nem kellett volba kiírnom a kérdést...
A munkaügyi KP. januárban elküldött a fenébe röhögve, mert munka után érdeklődtem - mindenhol leépítések vannak, hála a támogatás-megvonásnak (állami részről ismételten)
Költözésre nullából, illetve havi 47ezerből nyilván nincs és nem is lett volna esély...
Egyszerűen egy átkozott buszbérletre nem lehet ennyiből megspórolni a rávalót.....
Ha csak a rendes minimálbért megkaptuk volna mi, közmunkások a 2012-tes évben, akkor már városban tudnék dolgozni, mert 60ezerből már tudtam volna spórolni...
Aztán volt remény: Az iskola alapítványi támogatással segíti, hogy befejezzem az OKJ - t, de ebbe is beleszólt az állam, amikor 23-ról 22 évre lecsökkentette az OKJ képzés ingyenességét, így már tandíjköteles lettem volna szeptembertől, amiben már nem tudtaak volna segíteni (a bejárásomat megoldották volna)
A többi meg jött magától....
Hozzáteszem, ismét csak az álamnak köszönhető, hogy barátnőm nem tudja befejezni az alapítványi iskolát a színjátszó-körben (az állam megszüntette a támogatást - az alapítvány megszűnt, az iskolával együtt...
Még jó, hogy neki ott a fősuli, és neki még van esélye, de ha tandíjkötelessé teszik, akkor az se lesz....
Szóval nem azt mondom, hogy minden rosszat az államnak köszönhetek, de ha legalább az egyik dolgt nem veszik el, most sokkal de sokkal több esélyem lenne...
Nekem 1 évem kellett volna, hogy rendszergazdai OKJ bizonyítványt szerezzek, b.nőmnek 5 hónap kellett volna a színjátszóihoz (pontosan nem tudom, mi volt ez, de az állam miatt szűnt meg) , egyetlen esélye, ha be tudja fejezni a fősulit, amiből ezen kívül még három éve lesz a diplomáig (védőnőnek tanul)
Amit küldtem evs-t megnézted? Arra ingyen pályázhatsz, és ha elfogadnak valahol (egy fogadó szervezet)mindent fizetnek (szállás, ellátás, egészségügy, kiutazás, zsebpénz). Az ott szerzett tapasztalatoddal később munkát is kaphatsz külföldön akár.
Milyen egyéb (segély) szervezeteknek írtál (e-mail ingyen van)? Önkéntesnek jelentkeztél-e Magyarországon bárhová (civil szervezetekre gondolok főképp) (sok helyen adnak cserébe ennivalót stb...), meg nekem is volt, hogy valahol önkénteskedtem, így szereztem rendes munkát + ismeretséget.
van ez a facebook csoport (de szerintem van több más is)ahol kérhetsz valamit, ami kell, és akinek nem kell, ingyen odaadja . [link]
Nem csak a közmunka van a világon. Nézz szét a neten, az ingyen van.
22 évesen megérdemled a sorsod, ha ennyire egy tohonya alak vagy. Semmit nem tettél le az asztalra, csak folyton az államot hibáztatod. Mi a tökömért csak a közmunkaprogramot erőltetted? Elkedtél egy okj-t, de nem fejezted be, ez nekem sántít. Ott általában be kell fizetni a felét legalább, ha láttad, hogy nem lesz elég a másik felére, hogy kezdted el, mi volt a célod? 2 dolog van, vagy unatkozol és bedobtad ezt a kérdést és jól szórakozol (szerintem ez van), vagy egy olyan 50kg-os, anyámasszony katonája forma lehetsz aki tökre képtelen az életre, egy épkézláb gondolatod sem lehet szerintem.
Minden kérdésre, csak kifogást írsz.
"Kíváncsi lennék, hogy TI, akik beszóltok, hogy 100% - ban én k**tam el, mit tettetek volna ebben a helyzetben "
Elmondom, elküldöm a CV-met legalább 1000 helyre szerte az országban. Bármilyen alap meló is pénz. Az érettségi már valami. Tanulok nyelveket magamtól. Stoppal feljövök pestre és személyesen adom be a cv-met. Az összes létező ismerőst, havert mozgósítom állás ügyben. Bemennék az egyházhoz megkérdezném ott mi van. Kaját szeretetszolgálatnál ennék, ott ingyen van. Folyton mondogatnám magamnak, hogy fel a fejjel, megoldjuk. Tuningolnám magam, hogy legyen erőm és kitartásom átvészelni a nehéz időszakot. Te tényleg egy világ szerencsétlenje lehetsz hallod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!