Így jogosan kér foglalót nyárára? Szerintem nem. Párom szerint igen.
Figyelt kérdés
A párommal egy kertes ház külön bejáratát béreljük (szoba, fürdőszoba, konyha). Nagyon jó fej a tulaj, meg minden, de ma kicsit felháborított. Megkérdeztem, hogy akkor jövőben minden marad-e a régiben, mire tájékoztatott, hogy valószínűleg mennünk kell innen, mert ide költözteti az anyósát a helyünkre, de van egymásik kertes házuk, amit most újítanak fel és oda mehetnénk, nem hagynak fedél nélkül (itt az a bökkenő, hogy szerintem itt akkora gázszámla lesz, hogy leshetjük...tehát ez részünkről nem oké.) A dolog még nem eldöntött, mert lehet, hogy az anyósa költözik a másik lakásba, akkor minden marad a régiben. Ugyanakkor mondta, hogy kéri a nyári foglalót, ha mardunk. De még nem is tisztázott, hogy maradunk-e, akkor miért fizetnénk? Ők kavarják a dolgokat, miért fizessek a bizonytalanért. Tényleg rendesek másképp, mindig azok voltak, de most ezt nem értem. Szerintem nem várhatják el, hogy fogalózzunk, amit még nem is tudunk akarunk-e, mert még ők sem döntöttek. Szerintetek?2012. máj. 30. 11:56
11/14 A kérdező kommentje:
Jajj na, nem mondtam, hogy nem költöztetheti oda az anyósát, persze, hogy költöztetheti, csak jó lenne tisztázni, hogy mit csinál, mielőtt kifizetjük a foglalót.
2012. máj. 30. 12:35
12/14 anonim 

válasza:

"Szerződést nem kötünk, nekünk is, nekik is jobb."
Nézőpont kérdése... Például szerződéssel nem mondhatja azt pénteken, hogy szombaton költözz... Vagy ha szerződésben leírjátok, hogy nyárra foglalót kér (ezzel a szóval!), nem pedig kauciót, vagy előre a lakbért, akkor a foglaló _duplán_ jár vissza... Persze akkor adóznia kellene a bérbeadónak, így nektek is drágább lenne. Onnantól kezdve, hogy nincs szerződés, semmi sem jogos, semmi sem jogtalan...
13/14 A kérdező kommentje:
Akkor érteni idézőjelben a "jogost" :)
Ha kipakol bármikor kapunk másik lakást, ketten vagyunk, nincs gyerek akiért felelősséggel tartozunk. Amúgy nem az a fajta aki egyiknapról a másikra kiraknak...
Így ha nekünk nem tetszik valami, vagy jön valami jobb mi is megyünk ha úgy van....
2012. máj. 30. 12:46
14/14 anonim 

válasza:

Foglalót nyugodtan fizethettek, szerkesszetek egyet, amit csak alá kell írni. Legyenek tanúk, és mindenképpen szerepeljen benne, hogy FOGLALÓ-t adtok. A foglalónál ugyanis az a szabály, hogy ha miattatok hiúsul meg az "üzlet", akkor buktátok a foglalót. Ha viszont a tulaj miatt, akkor neki a kétszeresét kell nektek visszafizetnie. Így biztonságban vagytok, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!