Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Így jogosan kér foglalót...

Így jogosan kér foglalót nyárára? Szerintem nem. Párom szerint igen.

Figyelt kérdés
A párommal egy kertes ház külön bejáratát béreljük (szoba, fürdőszoba, konyha). Nagyon jó fej a tulaj, meg minden, de ma kicsit felháborított. Megkérdeztem, hogy akkor jövőben minden marad-e a régiben, mire tájékoztatott, hogy valószínűleg mennünk kell innen, mert ide költözteti az anyósát a helyünkre, de van egymásik kertes házuk, amit most újítanak fel és oda mehetnénk, nem hagynak fedél nélkül (itt az a bökkenő, hogy szerintem itt akkora gázszámla lesz, hogy leshetjük...tehát ez részünkről nem oké.) A dolog még nem eldöntött, mert lehet, hogy az anyósa költözik a másik lakásba, akkor minden marad a régiben. Ugyanakkor mondta, hogy kéri a nyári foglalót, ha mardunk. De még nem is tisztázott, hogy maradunk-e, akkor miért fizetnénk? Ők kavarják a dolgokat, miért fizessek a bizonytalanért. Tényleg rendesek másképp, mindig azok voltak, de most ezt nem értem. Szerintem nem várhatják el, hogy fogalózzunk, amit még nem is tudunk akarunk-e, mert még ők sem döntöttek. Szerintetek?
2012. máj. 30. 11:56
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Párom szerint ne vitatkozzunk...fizessük ki...
2012. máj. 30. 11:58
 2/14 anonim ***** válasza:
96%
Fizessétek ki, DE szerződéssel! Miért jár a pénz, milyen esetben köteles visszaadni, határidők, illetékes bíróság - ezek legyenek benne. Csak úgy ne adjatok pénzt!
2012. máj. 30. 11:59
 3/14 anonim ***** válasza:
Itt még semmi nem biztos,senki nem tud semmit,nem kell fizetni.Döntsék el mit akarnak,és annak fényében menjen tovább a dolog.
2012. máj. 30. 12:01
 4/14 anonim ***** válasza:
ÉN is kérek nyárra és tőlem is mindig kértek nyári iő alatt foglalt ha maradtam....
2012. máj. 30. 12:06
 5/14 A kérdező kommentje:
Szerződést nem kötünk, nekünk is, nekik is jobb. Viszont ez esetben tényleg le kéne szögezni a dolgokat előbb, úgy érzem.
2012. máj. 30. 12:07
 6/14 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell túlbonyolítani, meg felháborodni: Ha maradhattok ott, ahol eddig, akkor fizessétek ki a foglalót, ha nem, akkor viszlát. Csak egy kérdést kell kideríteni, h maradhattok-e, addig nincs miről beszélni.
2012. máj. 30. 12:07
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy nem fizetnénk ki, eddig mi is fizettünk foglalót, ha maradtunk. De jelen esetben még NEM döntötték el, HOL lenne a mi helyünk, illetve fogalmunk nincs mennyibe kerülhet kifűteni télen az illetú új helyet, így oda nem szívesen mennénk. A régi helyet meg még nem tudják mi lesz vele. Ha maradnánk ott, menne a foglaló, persze...
2012. máj. 30. 12:10
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt arról van szó, hogy szükségük van még egy kis tőkére ahhoz, hogy a jelenleg kipofozás alatt levő ingatlant be tudják fejezni. Aztán hogy oda majd végülis ki fog költözni, ti vagy valaki őközülök, az később eldöntendő, de most tőletek akarnak egy nagyobb összeget lenyúlni.

Egy ilyen bizonytalanba én sem mennék bele, bár egyelőre ezt konkrétan nem mondanám meg nekik. Inkább keresgélnék egyéb lehetőségek között, vannak még rajtuk kívül más rendes, tisztességes bérbeadók is.

2012. máj. 30. 12:12
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem olyan nagy összegről van szó végül is, de ha megmaradna nekünk is jól esne. Nem hiszem hogy feltétlenül kellene nekik a pénz, jól állnak anyagilag, pár tízezer rajtuk nem segít sokat...
2012. máj. 30. 12:16
 10/14 anonim válasza:
Az ő tulajdona, ha oda akarja költöztetni az anyósát akkor megteheti. Viszont ha fizettek foglalót akkor írjatok szerződést is.
2012. máj. 30. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!