Azt megmagyarázná valaki, hogy miért kap annyi segélyt az, aki 3 gyereket szült?
Én csak a tényeket írtam le. Ki lehet számolni, hogy mennyivel több. Nekem négy gyermekem van, férjem dolgozik. Amikor vállaltuk a lurkókat biztosnak tűnő munkahelye volt ahol nagyon jól keresett. Aztán változtak a dolgok, sok év után útilaput kapott. Munkanélküli ideje alatt feléltük a tartalékokat. Most már jó ideje újra dolgozik, de itt már nem fizetnek neki annyit, mint az előző munkahelyén. Így most segélyre vagyunk jogosultak (úgy nevezett rendszeres gyermekvédelmi támogatás), de semmi köze ennek a három gyermekhez. Bárkinek aki a családjában kiskorú gyermeket nevel és az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el a harmincegyezer valahány száz forintot jogosult rá. Ennek a segélynek nincs rendszeres havi összege. A támogatás az, hogy nem kell az óvodai és az iskolai étkezésért fizetni, ingyen, ill. könyvtári állományból kapják a gyerekek a tankönyvet. Alsó tagozatban jár a helyi járati buszra éves bérlet, ezenkívül nem kell a művészet oktatási intézményekben tandíjat fizetni. Évente kétszer van pénzbeni juttatás, augusztusban és novemberben gyermekenként hat vagy nyolc ezer Forint. Mi ezenkívül kaptunk az iskolánkban egyszer karácsony előtt tízezer forintot. Ezt egy alapítvány adta, mindössze két három gyermeknek. Feltétele is volt, hogy a gyermek aki kapja kitűnő tanuló legyen.
A baj nem a segélyekkel van, hanem azzal, hogy semmilyen feltételnek nem kell megfelelni ahhoz, hogy valaki megkapja. Bár tavaly már azok a gyerekek is jártak iskolába akik addig nem, mert féltek a szülők, hogy elveszik a családi pótlékot. Azon meg ledöbbentem, hogy azoknak a családoknak ahol mindkét szülő iskolai végzettsége nyolc általános vagy annál kevesebb a gyermek óvodába járatásáért jár tízezer forint (azt nem tudom, hogy havonta vagy ez egyszeri). Ez már nekem is sok volt. A három gyermekre járó juttatások tehát senkit sem tesznek gazdaggá. A nagycsaládokat azok után ítélik (sajnos) akik elhanyagolják a gyermekeiket, nem fizetnek rezsit, lopnak és vagy mindemellett feketén dolgoznak és jól keresnek és így jutnak hozzá a segélyekhez, támogatásokhoz. Ezt pedig azért tudják, mert mindent a rokonok, gyerekek nevére lehet íratni és senki sem vizsgálja a családok tényleges vagyonát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!