Szerintetek nekem adnák? Vagy felejtsem el az egészet?
Tudom, hogy nem ebbe a kategóriába tartozik, de itt kapok csak rendes választ.
Feladtak egy hirdetést, hogy elveszett egy kutya és 150E ft-ot adnak a megtalálónak. Na hát tegnap amikor jöttem hazafelé megláttam a kutyát egy házban. Felírtam az utcát és a házszámot, szóval tudom, hogy hol van a kutya.
Az lenne a kérdésem, hogy most a hirdetésfeladóhoz kéne elmennem, hogy "ebben és ebben a házban van a kutya" vagy mit kéne csinálnom? Meg a másik, hogy odaadnák a pénzt ha kiskorú(16 éves)vagyok?
Ha keverék, akkor viszont nehezen tudom elkébzelni, hogy ennyi pénzt fordítanának a megtalálására. Én azt hittem, hogy egy fajtisztáról van szó, és esetleg kiállításokra hordják, azért tudnak ennyit felajánlani a megtalálónak.
De ne legyen igazam, legyen valós jutalomösszeg.
18.19
azért ajánlottak ennyit, mert SZERETIK AZT A KUTYÁT, HIÁNYZIK NEKIK, nem mert fajtiszta... de nem érdekes, tartsátok a markotokat, mások érzései le vannak... menjen oda a kérdezô az apjával, zsarolják meg azokat az embereket, hogy ha nem fizetnek, akkor nem mondják meg hol a kutya... ti nem érzitek, mennyire szánalmasan kicsinyes mindez? Magyarok...
Lehet, hogy szánalmasan kicsinyes magyar vagyok, de ez lehet, hogy abból adódik, hogy a pénztárcám is szánalmasan kicsiny. Így valószínűleg emiatt van az, hogy nem gondoltam, hogy egy sima kedvenc kutyus megtalálására tud valaki ennyi pénzt fordítani. Elnézésedet kérem emiatt.
Persze ha a tárcácskám sokkal nagyobb méreteket öltene, akkor lehet, hogy egyértelműnek tartanám, és alapvető dolognak, hogy kedvenc kutyus megtalálására nem potom tízezreket ajánl fel az ember.
Oké, valóban félreértettelek.
Viszont én meg azon háborodtam fel, hogy miért kell támadni egy kérdés feltevőjét, miért nem lehet válaszolni egyszerűen a kérdésre. És ez rengetegszer előfordul ezen az oldalon. Sokszor a kérdező nem is kap választ a kérdésére, csak kioktatásokat. Ráadásul van, hogy mindez egy félreértésnek köszönhető. Lásd jelen esetet is, a kérdező legutóbbi kommentje alapján.
Kérdező, leírod, hogy alakult a dolog?
Igen.
Újra telefonáltam elmondtam minden azt mondták, hogy menjek velük megmutatni, hogy a kutya. Elmentem, és valóban az volt az a kutya. Becsöngettek és egy idős bácsi jött ki. Azt mondta, hogy ő vissza nem adja ezt a kutyát, mert nem vigyáztak rá, és ezért szökött el és fenn áll a veszélye annak, hogy újra megtörténik. A férfi szó szerint betörte a kaput és kihozta a kutyát. Nagyon megköszönték, de tekintettel a koromra nem adták oda csak a pénz felét (mondjuk ez lényegtelen) és elmondták, hogy azért szökött meg a kutya mert a kerítést újítják fel és kiszökött az ajtón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!