Szerintetek nekem adnák? Vagy felejtsem el az egészet?
Tudom, hogy nem ebbe a kategóriába tartozik, de itt kapok csak rendes választ.
Feladtak egy hirdetést, hogy elveszett egy kutya és 150E ft-ot adnak a megtalálónak. Na hát tegnap amikor jöttem hazafelé megláttam a kutyát egy házban. Felírtam az utcát és a házszámot, szóval tudom, hogy hol van a kutya.
Az lenne a kérdésem, hogy most a hirdetésfeladóhoz kéne elmennem, hogy "ebben és ebben a házban van a kutya" vagy mit kéne csinálnom? Meg a másik, hogy odaadnák a pénzt ha kiskorú(16 éves)vagyok?
szerinted jó ember vagy?
megfelelô az értékrended?
helyes úgy gondolkodni, hogy ha nem kapsz pénzt, akkor inkább elfelejted az egészet, a kutya gazdája nyugodtan szomorkodhat tovább?
te minek neveznéd az ilyet??
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:53
Egyetértek teljesen a hozzászólóval!
Amúgy ahelyett, hogy neteznél, már rég felhívhattad volna az illetőt.
Ne okitsátok már az életre ezekkel a horror sztorikkal.
Az ember felajánlott 150eFt jutalmat, ő dolga.
Akkor fedhetnétek meg a lányt ha ő vitte volna el a kutyát, de nem ő tette, ő megtalálta.
Lehet hogy a kutya ennél többet ér, nem csak mint eszmei érték a családnak, hanem valóban anyagilag is.
Nem véletlenül irta ki a gazda hogy ennyi pénzt fizet, ezek után neki illik ezt kifizetni és nem a lány akit itt dorgálni kell, hanem a gazda ha ezt a felajánlott összeget nem fizeti meg.
Egy dologban értek egyett, de abba is csak félig: ha azoknál akiknél jelenleg van a kutyus befogadták - a kutyus érdekében - akkor nekik is jár a pénzből, igy a fele. De nem biztos hogy ők vissza akarják adni, sőt még az is kiderülhet hogy ők vitték el (velem megtörtént, igaz macskával).
A lány megtalálta, felismerte, figyelt a hirdetés alapján erre, a gazda ezért hajlandó fizetni csak legyen meg a kutya, nincs szégyelnivalója ha tartja a markát. Másik ezer ember üres fejjel elment mind a hirdetés, mind a kutya mellett, a lány nem, jár a pénz.
Szerintem kérdező nem lány, hanem fiú.
Bár igazából lényegtelen a neme :)
Jól gondoltad lány vagyok:)
Megpróbáltam felhíni a hírdetőt, de nem vette fel. Megpróbálom majd később is.
Ha 150 ezret ajánlottak fel, szinte biztos, hogy fajtatiszta kutyáról van szó.
Azok pedig annyira hasonlítanak egymásra, hogy lehetséges az is, hogy csupán egy ugyanolyan fajtájú egyedet látott a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!