Ilyen esetben jár a végkielégítés?
Végkielégítés akkor jár ha ők mondanak fel neked és legalább már 3 éve ott dolgozol.
Ha nem jársz be akkor nem teszel eleget a munkaszerződésben foglaltaknak, fegyelmivel elküldhetnek. Ugrott a végkielégítés.
"A cégnek nem kötelessége, hogy téged furikázzon a lakhelyed és a cég között."
Ez így van. A munkarend változása miatt nem tudsz eleget tenni a munkavégzési kötelezettségednek, ezért felmondasz. Nem jár végkielégítés.
Ha a munkaszerződésben benne van fixen ez a folyamatos, napi 12 órás munkarend, akkor azt csak munkaszerződés módosítással tudják megváltoztatni. Ha nem írnád alá, akkor biztosítaniuk kellene a mostani munkarendet neked. Ha nem tudják - mert átállnak 8 órásra - akkor nekik kellene felmondaniuk kényszerűségből a munkaviszonyodat. Na ilyenkor járna végkielégítés.
Értsd: Nekem konkrétan bele volt írva a munkaszerződésembe, hogy 6:00-tól 14:00 óráig tart a munkaidőm, és hétfőtől péntekig kell munkát végeznem. Az új főnök hiába akart más munkarendbe foglalkoztatni (7:00-től 15:00-ig), az írásos beleegyezésem nélkül nem tudta megtenni. Én meg nem mentem bele hasonló okok miatt, mint ami nálad is fennáll.
Egy darabig nyüglődött velem, majd felmondta a munkaviszonyomat. Kaptam a végkielégítést és minden mást is.
Ha csak annyi lett volna a munkaszerződésembe beleírva munkaidőnek, hogy heti 40 óra, akkor azt a 40 órát kénye-kedve szerint oszthatta volna be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!