Jár nekem végkielégítés az alábbi esetben?
Több mint 5 év vagyok a cégnél .
Gyesről visszatérve a lakhelyemen lévő ûzlet ahol korábban dolgoztam megszűnt ezért csak másik városban üzemlő boltjában lenne számomra hely.
Sajnos ezt vállalni nem tudom mivel így nem tudnám a gyerekeket hozni vinni.
Végkielégítés alapból akkor jár, ha a munkáltató mond fel, és a dolgozó folyamatosan eltöltött az adott munkáltatónál bizonyos időt munkaviszonyban. Az 5 év az már alap végkielégítésre, 2 havi járna, ráadásul az alapból 30 napos felmondási idő 15 nappal hosszabbodna, tehát 45 nap lenne.
Ha Te mondasz fel, akkor nem jár végkielégítés.
Itt most az a kérdés, hogy mi áll a munkaszerződésedben. Ha munkavégzés helyének a lakhelyeden lévő üzlet volt megjelölve, és úgy kellene másik városba járnod dolgozni, akkor a munkáltató nem tudja teljesíteni a munkaszerződésben foglaltakat, tehát Ő köteles felmondani a munkaviszonyodat, ha nem fogadod el az új felállást.
Ha Te költöznél másik városba, és azért nem tudnál a volt lakhelyed munkavégzési helyére bejárni, akkor Te nem tudnád teljesíteni a szerződési megállapodást, tehát Neked kellene felmondani a munkaviszonyt.
Érezhető a kettő közötti különbség?
Tehát mi áll a szerződésben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!