Ingatlan vásárlásakor 10 milliót lehet alkudni?
Van egy ingatlan nagyon megtetszett , még 1 évvel ezelőtt láttam a hirdetését , akkor rakták fel 74 millió irányárnak.
Nekem csak 2024 januártól aktuális , hogy vásároljak. Bár nem minden áron szeretnék. Mai nap megpillantottam ezt az ingatlant amibe beleszerettem , még mindíg árulják, 69 millióra levitték az árát. Nekem ez sok. Kb 55-60 közt lenne ideális. Ez nagyon durva árajánlat lenne részemről ha megmarad januárig?
Ismerősi körben pletykálnak olyat , hogy 5-6 milliót simán engednek. Nyilván ez nagyobb értékű ingatlannal játszik.
20-ból nagy engedmény de 110milliós ingatannál kevésbé.
A jelen esetet viszont továbbra is átgondolom mennyivel kérjem meg olcsóbban illetve még tájékozódom a piacon.
Köszönöm az eddigi véleményeket !
A feltett kérdésemre továbbra is szivesen olvasok válaszokat!
10 évig ingatlanos voltam. Egy ingatlan hirdetett árából csak akkor érdemes alkudni, ha teljesen körbejártad az ingatlant és tájékozódtál az esetleges rejtett hibákról is.
Mondok egy példát, 18. kerületi családi ház, víz, gáz, villany, csatorna, vagyis összközműves. Erősen felújítandó állapotban.
A vevő beleszeretett, lefoglalózta, majd megvette. A felújításkor derült ki számára, hogy a csatornakivezetés nem az utcára megy, mert ott a vízvezeték miatt nem is mehet, hanem a szomszéd telkén csatlakozik a szomszéd csatornájába. Szolgalmi jog viszont nincs bejegyezve az ingatlannyilvántartásba. Tehát vagy alkudozni kezd a szomszéddal ő is, vagy pedig hosszadalmas és bizonytalan kimenetelű pert indít.
Tehát, ha idealizálod a fejedben ezt az ingatlant, előbb járd körbe, nehogy meglepetés érjen.
Minden ingatlan "túlárazott", ha jó környéken nem viszik el néhány héten belül. Ha pedig nem is jó környéken van...
Az meg külön árulkodó, ha a hirdető alkudja le magát, viszi lefelé az árat.
"Nekem csak 2024. januártól aktuális, hogy vásároljak. Bár nem mindenáron szeretnék."
A második mondat a lényeg. Túl is tárgyaltuk! :)
"Ingatlan vásárlásakor 10 milliót lehet alkudni?"
A fenti ingatlannál valószínűleg simán, mert 5 milliót már maga az eladó engedett a hirdetési árból...
ha el akarják adni, akkor engednek 10M-t is belőle.
Az elsőre kinézett ház, amiért két éve 105-öt ajánlottunk, most már 125-ért van hirdetve, nyilván nem kell senkinek :)
Ha akkor odaadják annyiért, és berakják állampapirba a pénzt már 135M-juk lehetne.
Nekem meg közben kamatozott a pénzem, és végül jóval olcsóbban vettem sokkal jobb helyen, olyantól, aki el is akarta adni, nem csak "hirdetni".
Lehet, hogy örökösök árulják és van közöttük olyan, aki nem akar engedni az árból. Egy bolond elég, hogy fenntartsanak egy irreális árat.
A többi résztulaj meg nyilván nem akar a saját részéből annyit engedni, hogy elkeljen, inkább várnak ők is a csodára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!