Ingatlan vásárlásakor 10 milliót lehet alkudni?
Van egy ingatlan nagyon megtetszett , még 1 évvel ezelőtt láttam a hirdetését , akkor rakták fel 74 millió irányárnak.
Nekem csak 2024 januártól aktuális , hogy vásároljak. Bár nem minden áron szeretnék. Mai nap megpillantottam ezt az ingatlant amibe beleszerettem , még mindíg árulják, 69 millióra levitték az árát. Nekem ez sok. Kb 55-60 közt lenne ideális. Ez nagyon durva árajánlat lenne részemről ha megmarad januárig?
Oké.
Ha nem kockázatos neked kivárni a tél végét, akkor addig átmegy ő még lélektanilag az árcsökkentésen.
Mennyire akar szabadulni tőle?
Bölcsesség? Igazából lehet velem van a baj , de fogalmam sincs miről beszélsz.
Mondom ismerem az ingatlant , nem szükséges elmennem csak ha aktuális lesz. Mostanában nem vasároltam házat.. régen emlékszem 1-2 milliót lehetett kialkudni max. De most ami megy a piacon követhetetlen számomra.
Miért probléma , hogy érdekel 10 millió alku kiből mit vált ki? Szerintem mielőtt lépést tesz az ember tájékozódik gondolkodik. Bár ki hogy ? Van aki fejjel a falnak..
"A hasonló tipusú ingatlanok 55-70 közt mozognak. Tehát igazából korrekt."
Ez csak a kínálati oldal, amit a hirdetésekben látsz. Köszönő viszonyban sincs a valósággal. Az eladások a valóságban jellemzően 50-80% közötti áron köttetnek.
Egyik barátom most vett egy szép kis vidéki házat, 40%-os árban állapodtak meg végül a hirdetésben szereplő árhoz képest. Az eladók többsége hasraütéssel állapítja meg az árat, így lesz egy falusi nyolc-tízmillás ház 30M a hirdetésekben, s évekig árulják, aztán valaki évekkel később megveszi 10-12-ért.
Köszönöm a válaszokat!
Különösen a privát üzenetben írkáló magasan iskolázott személynek!
@19
Érdekes.
Te is ismered a barátom? :D :D :D
Milyen kicsi a világ!
Vagy csak hasraütéssel írtál valamit (hasonlatosan a 17-eshez...), amitől --- úgy érzed --- okosabbnak látszol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!