Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ingatlan vásárlásakor 10...

Ingatlan vásárlásakor 10 milliót lehet alkudni?

Figyelt kérdés

Van egy ingatlan nagyon megtetszett , még 1 évvel ezelőtt láttam a hirdetését , akkor rakták fel 74 millió irányárnak.

Nekem csak 2024 januártól aktuális , hogy vásároljak. Bár nem minden áron szeretnék. Mai nap megpillantottam ezt az ingatlant amibe beleszerettem , még mindíg árulják, 69 millióra levitték az árát. Nekem ez sok. Kb 55-60 közt lenne ideális. Ez nagyon durva árajánlat lenne részemről ha megmarad januárig?

2023. júl. 4. 13:20
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Végignéztem az összes hirdetést a városban -városrészen. Nyilván számos tényező van, 40-150millio közt lehet találni zömében. A hasonló tipusú ingatlanok 55-70 közt mozognak. Tehát igazából korrekt. A reális intervallum tetőfokát célozta be.
2023. júl. 4. 14:20
 12/34 A kérdező kommentje:
De mint minden ingatlanpiacra jellemzően így is túlárazott.
2023. júl. 4. 14:22
 13/34 anonim ***** válasza:
60%

Oké.

Ha nem kockázatos neked kivárni a tél végét, akkor addig átmegy ő még lélektanilag az árcsökkentésen.

Mennyire akar szabadulni tőle?

2023. júl. 4. 14:25
 14/34 anonim ***** válasza:
60%
#11 #12 Ha ennyire biztos vagy a dolgodban akkor miért ide írkálod a bölcsességeidet és a gazdasági megállapításaidat ahelyett hogy felhívnád, megnéznéd az ingatlant és elkezdenél alkudni? Teljesen felesleges itt gazdasági elemzésekbe bonyolodni, az is lehet hogy azt mondja az eladó, hogy nem alkuképes és kész.
2023. júl. 4. 14:26
 15/34 A kérdező kommentje:

Bölcsesség? Igazából lehet velem van a baj , de fogalmam sincs miről beszélsz.

Mondom ismerem az ingatlant , nem szükséges elmennem csak ha aktuális lesz. Mostanában nem vasároltam házat.. régen emlékszem 1-2 milliót lehetett kialkudni max. De most ami megy a piacon követhetetlen számomra.

Miért probléma , hogy érdekel 10 millió alku kiből mit vált ki? Szerintem mielőtt lépést tesz az ember tájékozódik gondolkodik. Bár ki hogy ? Van aki fejjel a falnak..

2023. júl. 4. 14:33
 16/34 anonim ***** válasza:
35%

"A hasonló tipusú ingatlanok 55-70 közt mozognak. Tehát igazából korrekt."

Ez csak a kínálati oldal, amit a hirdetésekben látsz. Köszönő viszonyban sincs a valósággal. Az eladások a valóságban jellemzően 50-80% közötti áron köttetnek.

Egyik barátom most vett egy szép kis vidéki házat, 40%-os árban állapodtak meg végül a hirdetésben szereplő árhoz képest. Az eladók többsége hasraütéssel állapítja meg az árat, így lesz egy falusi nyolc-tízmillás ház 30M a hirdetésekben, s évekig árulják, aztán valaki évekkel később megveszi 10-12-ért.

2023. júl. 4. 14:49
 17/34 anonim ***** válasza:
60%
Melyik faluban sikerült az ismerősödnek a hirdetési ár 40%-árt ingatlant venni?:) Ez azért erősen a scifi kategória.
2023. júl. 4. 14:54
 18/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Különösen a privát üzenetben írkáló magasan iskolázott személynek!

2023. júl. 4. 15:03
 19/34 anonim ***** válasza:
75%
#17: Nyilván semelyiknek, kitalált sztori.
2023. júl. 4. 15:05
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

@19

Érdekes.

Te is ismered a barátom? :D :D :D

Milyen kicsi a világ!

Vagy csak hasraütéssel írtál valamit (hasonlatosan a 17-eshez...), amitől --- úgy érzed --- okosabbnak látszol?

2023. júl. 4. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!