Hány %-ot alkudtatok egy ingatlan vásárlásakor a jelenlegi 2022 év végei állapotok mellet (magas infláció, kamat stb..)?
Figyelt kérdés
Illetve eladóként mennyit voltatok/lennétek hajlandóak engedni? Gondolok itt egy átlagos családi házra 40-50p utazásra BP-től, illetve egy BP-i használt lakásra.2022. dec. 31. 11:41
2/12 anonim válasza:
Mivel a százaléknak az a lényege, hogy nem konkrét érték, hanem az egészhez viszonyít, így az aktuális gazdasági mutatókhoz nem sok köze van.
3/12 anonim válasza:
0-%ot engedek az árból, ha meg nem tudom eladni akkor csökkentem az árát.
4/12 anonim válasza:
"0-%ot engedek az árból, ha meg nem tudom eladni akkor csökkentem az árát.
"
Akkor inkabb hirdessed 10%-al tobbert, hogy legyen, mibol engedni. Van sok hozzad hasonlo okoska vevo, aki elvbol nem vasarol, ha nem kapja meg a kedvezmenyt, az ar realitasatol fuggetlenul.
5/12 anonim válasza:
"Akkor inkabb hirdessed 10%-al tobbert, hogy legyen, mibol engedni. "
Annak meg mi értelme van?
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig információkat! Jelenleg eléggé túlfűtöttnek érzem a piacot és sok esetben nem tartok irreálisnak egy-egy 20, akár 25%-os engedményt a kezdeti árhoz képest. Ez alatt az 55-60+ millió forintért meghirdetett kádár kockákat értem. Azonban a mostani körülmények között mivel hitelhez is nagyon drágán jut az ember és nincs az embereknek elfekvőben 60 misijük egy házra kp-ba, így le akartam csekkolni, hogy milyen a piacon a hangulat. Vevőként úgy érzem mindenképp van a befagyott piacon alkupozíció, a kérdés csak akkor menny.
2022. dec. 31. 16:44
8/12 A kérdező kommentje:
mennyi*
2022. dec. 31. 16:45
9/12 anonim válasza:
Eselyed sincs 20 szazalekot alkudni :)) latszik gyakoris troll vagy, a piactol olyan tavol allsz h csak
10/12 anonim válasza:
Én 3 százalékot engedtem, kp-s vevő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!