Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hány %-ot alkudtatok egy...

Hány %-ot alkudtatok egy ingatlan vásárlásakor a jelenlegi 2022 év végei állapotok mellet (magas infláció, kamat stb..)?

Figyelt kérdés
Illetve eladóként mennyit voltatok/lennétek hajlandóak engedni? Gondolok itt egy átlagos családi házra 40-50p utazásra BP-től, illetve egy BP-i használt lakásra.

2022. dec. 31. 11:41
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
#9 Miért lennék troll? Azért, mert a kereslet kínálat értelmében szeretném alaposan felmérni a piaci lehetőségeket a jelen Mo-s kondíciókhoz képest..
2023. jan. 1. 09:24
 12/12 anonim ***** válasza:

Amennyit az eladó enged. Rengetegen még bele vannak részegedve az elmúlt évek száguldó ingatlanpiacába és még mindig azt hiszik, akármilyen ingatlan elmegy akármennyiért.

Például jelenleg abban a házban, ahol én vettem lakást 3 éve (komplett belső felújítást igényelt), most árulnak egy ugyanolyan (komblett belső felújítást igénylő) lakást kétszer annyiért, miközben már bőven lefelé megy a piac. Abból a lakásból 30-50%-ot kellene alkudni, hogy reális áron legyen, de ennyit olyan nem fog engedni, aki ennyire túláraz.

Amit én csinálnék, hogy nyomtatnék pár névjegy kártyát, beajánlanék egy -10%-ot, aztán ha nem engednek, otthagynám a kártyát, hogy hívjanak, amikor meggondolták magukat. Ha eléggé kétségbe esnek, hogy átlépjenek az önérzetükön és visszahívjanak megpróbálnék tovább alkudni. Addigra úgyis tovább esik a piac.

2023. jan. 1. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!