Hány %-ot alkudtatok egy ingatlan vásárlásakor a jelenlegi 2022 év végei állapotok mellet (magas infláció, kamat stb..)?
Amennyit az eladó enged. Rengetegen még bele vannak részegedve az elmúlt évek száguldó ingatlanpiacába és még mindig azt hiszik, akármilyen ingatlan elmegy akármennyiért.
Például jelenleg abban a házban, ahol én vettem lakást 3 éve (komplett belső felújítást igényelt), most árulnak egy ugyanolyan (komblett belső felújítást igénylő) lakást kétszer annyiért, miközben már bőven lefelé megy a piac. Abból a lakásból 30-50%-ot kellene alkudni, hogy reális áron legyen, de ennyit olyan nem fog engedni, aki ennyire túláraz.
Amit én csinálnék, hogy nyomtatnék pár névjegy kártyát, beajánlanék egy -10%-ot, aztán ha nem engednek, otthagynám a kártyát, hogy hívjanak, amikor meggondolták magukat. Ha eléggé kétségbe esnek, hogy átlépjenek az önérzetükön és visszahívjanak megpróbálnék tovább alkudni. Addigra úgyis tovább esik a piac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!