Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 1,5-2 millióból költözés és...

1,5-2 millióból költözés és új állás vállalása az álom városomban, vagy LEGO szettek vásárlása a jelenlegi, biztonosnak tűnő(!) vidéki városban?

Figyelt kérdés

Adódott egy olyan lehetőségem, hogy kivásárlás által nagyobb összeghez juthatok. Itt most esetemben több opció is felmerül. Imádok legozni, és csorog a nyálam pár gigászi szettre aminek az ára is a fellegek környékén van (Colusseum, Batmobile, Harry Potter kastély stb...).

Viszont lehetőségem adódna így Budapesten, ill. környékén albit nézni és a jelenlegi 3 műszakos melóm helyett keresni akár 1,vagy 2 műszakosat, és nem utolsó sorban C jogsit le tenni a B mellé.

Azt mondják egyébként, hogy manapság már nincs olyan, hogy állandó, fix munkahely. Jelenlegi helyemen egy éve vagyok, 3 műszakban gyári melósként. Főnökökkel kifejezetten jóban vagyok, ha valami gond van, megoldják nekem. Budapest a bizonytalan lenne, de két szék közé is eshetek bármikor persze. Lego szettek egyébként kifutnak sajnos, azért is vagyok ennyire rájuk pörögve. 24 évesen elismerem, hogy akár nagyon nagy hülyeség lenne, hogy ilyenen vacilálok. Vidéken fuldoklom egyébként mint az állat. Hitelem nincs, saját autóm van amit fenntartok.

Ti hogy csinálnátok okosban? Tanácsokat kérnék!

2021. aug. 23. 09:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A hobbi mondig masodlagos a megelhetesnel vagy a csaladnal. Normalis embereknel.

2misit akkor koltok el hobbira ha minden mas oldalrol rendben vagyok.

2021. aug. 23. 09:45
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben a legfontosabb célként beiratkoznék tanulni, hogy utána jobban fizető állásom legyen és ne kényszerpályán legyek. Nézz ki valamit, ami megfelel az érdeklődési körödnek és előrébb visz, aztán beszéld meg a jófej főnököddel, lehet, el is tudja számolni költségként és támogatna.

Legózni én is szeretek negyvenesként, de sosem költenék ennyi pénzt szórakozásra, pedig valószínűleg jobban állok nálad.

És Budapesten sincs kolbászból a kerítés... A pénzt fektesd be, nem muszáj elkölteni.

2021. aug. 23. 09:50
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan nekem jóval magasabb a jövedelmem, de eszembe nem jutnak bármilyen hobbira ilyen nagyságrendű pénzt költeni...még a felét se.
2021. aug. 23. 10:08
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Amennyivel többet keresnél Budapesten, annyit albérletre fogsz fizetni, tehát ugyanott leszel anyagilag.

Ha nincs tehetséged/kedved tanulni, akkor tedd le a “C” jogsit, máris nem leszel vidéken bedugulva, mehetsz szanaszét az országban, majd gyakorlatot szerezve a világban.

A LEGO-kat meg később megveszed használtan, olcsóbban.

Mi is legózunk, megvesszük, összerakjuk, ...és utána áll porfogóként, mert szétszedni, meg újból összerakni már nem élmény. 2 millót biztos nem ér meg, különösen úgy nem, hogy mindemellett 3 műszakban, fuldokolva robotolsz.

2021. aug. 23. 10:11
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ebből a pénzből legalább 1 milliónak a vésztartalékodnak kell(ene) lennie. Arra az esetre félretéve, ha tartósan elveszted a munkád bármilyen nem várt dolog miatt. A másik feléből meg fizethetnél magadnak képzést, hogy jobb körülményeket teremthess magadnak. Pesten az albérletek iszonyú drágák, sokszor elviszik a plusz fizetést, de szerintem nem csak a lakóhelyed és Pest létezik, mint opció.

A fizetésed beosztása rendkívül fontos, érdemes előre kalkulálni. Kb 30% az, ami a változó kiadásokat hivatott rendezni, ilyen a bevásárlás, szórakozás, kezelések, szolgáltatások igénybevétele. Ami ebből megmarad, nyugodt szívvel áldozd a hobbidra. Értem én, hogy nagyon szeretnéd ezeket a méregdrága "játékokat", de nem állsz úgy, hogy ezeknek az árát ne érezd meg komolyan (akkor is, ha van pénzed rá, mert az sokkal fontosabb dolgokra kell most neked). Ha ezekből a kicsi gyűjtésekből összejön a borítékodba az a 150 ezer, amit az új, jobb munkáddal kerestél, ami egy ilyen megvételéhez kell, akkor vedd meg. De gyanítom, akkorra már jobb helyet is találsz majd ennek a pénznek..

2021. aug. 23. 10:32
 6/14 A kérdező kommentje:
Éppen jött a főnök, azzal, hogy mínusz óráim vannak, mert állt a gyár napokig. Erről én ugyebár nem tehetek. Szabadságom sincs már ebből kifolyólag. Viszont ha szerdán bejövök, akkor buktam a szállóért kapott pénzt, és a tanfolyamot is amit éppen végzek. Helyemben mit tennétek? Ez embertelen, elegem van már nagyon ebből...
2021. aug. 23. 11:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy csinálnám, hogy 1-1,5 millióból elköltöznék illetve eltenném tartaléknak. És akkor még mindig marad 0,5 millió amit el lehet szórni hülyeségekre.

A LEGO mondjuk relatív értéktartó tud lenni, ha limitált vagy valami extra szett. De nem feltétlenül kell azonnal a 200 ezres szetteknek neki esni...

2021. aug. 23. 11:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye tudod, hogy ilyesmik mindenütt előfordulnak?

(... csak még Gyakorizni sem lehet munkaidőben.:)

2021. aug. 23. 11:29
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen tudom. (Logisztikusként tudok írni üresjárati időkben. :))
2021. aug. 23. 11:39
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Láthatóan nem szereted ezt a munkát, nekem nem lenne itt kérdéses a dolog. Melyik lenne jobb neked? Egy jobb munkahely, vagy szenvedni a rosszal, de a vitrinben otthon lenne néhány új dísz?
2021. aug. 23. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!