Határozott időtartamú szerződés hosszabbításánál újra lehet tárgyalni a bérleti díjat, hogy az alacsonyabb legyen a jelenlegi árak miatt?
Igen, mivel az előző a határidő lejártával hatályát vesztette.
Természetesen te kérheted, kérdés, hogy a bérbeadó elfogadja e?
De egy próbát megér!
Milyen árakra gondolsz?
Mert a normális bérletek ára egy centit nem változott.
Vagy egyéb árakra? Mert az a bérbeadódnak is annyiba kerül.
De próbálkozni lehet, aztán majd kiderül!
A kutyát nem érdekli, hogy a bérbeadónak mi mennyibe kerül!
Kereslet-kínálat! Ha senki nem veszi ki annyiért, amennyiért kínálják, akkor nem ér annyit, még ha annyiba is van a tulajnak!
Akkor most mondjam azt, hogy a kutyát meg nem érdekli a bérlő nyomora?
A jelenlegi kérdésre válaszolj, de ne lyukas zsebű bérlőként, hanem tárgyilagosan!
Én jelenleg még nem vagyok bérbeadó, tehát nem "hazabeszélek", viszont jelenleg nem látok tendenciát csökkentésre.
De vitatkozni sincs kedvem, főleg mert egyik oldalról sem vagyok érintett, így igazából nem is érdekel a téma, csak leírtam, amit erről gondolok.
Ki hozakodott elő a bérlő nyomorával? Egyedül te!
A kérdésre válaszolj! Lehet újratárgyalni az árat? Hát persze! Bármikor!
Számít a lakbér megállapításánál a bérbeadó költsége? NEM! A bérbeadó annyiért adja ki a lakás, amennyiért csak tudja, függetlenül attól, hogy neki mennyibe van!
Nem kell itt a sértődöttet játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!