Vissza tudják venni Édesapám nyugdíját?
Édesapám tavaly decemberben elhunyt.
Az én folyószámlámra kapta a nyugdíját. Oda megérkezett
januárban a januári, februárban a februári, és a 13. havi nyugdíja.
Sajnos, hozzányúltam, mert nem tudtam volna máshogy kifizetni a temetését. (a három havi nyugdíja (3 * 80e Ft) volt összesen annyi, mint a hamvasztás költsége.)
Elvileg ezek már nem jártak volna, és utólag leemelnék a folyószámlámról.
Mi történik, ha nincs már a számlámon ennyi pénz?
Végrehajtják? Vagy nem próbálkoznak tovább?
7-es: hogyan szólít fel a Nyufig?
Ott csak a számlaszám van meg, ahová érkezik a nyugdíj.
Nem tudják a címemet, elérhetőségeimet.
Elméletben persze, ki lehet nyomozni mindent. A gyakorlatra lennék kíváncsi.
Nálunk is odautalták apám nyugdíját a következő hónapban a számlájára, pedig időben lett jelentve a haláleset.
Vissza is utalhattam volna nekik, de
1. nem én voltam az örökös, és a s*ggem már amúgy is lógott ki a gatyából a temetési számla miatt.
2. az örökös kórházban feküdt, meghatalmazást a bank nem fogadott el (Közös számla volt)
Nyufig szépen megvárta a hagyatékit, rávertek minimális kamatot és megkapták. Ha nem kapták volna meg, akkor bizony ment volna a végrehajtás. Az örökös nyugdíjából, fizetéséből, megtakarításaiból, ingóságaiból,stb.
"Végrehajtják? Vagy nem próbálkoznak tovább?"
Te mégis hol élsz, melyik világban? Hogy majd állami szerv nem fogja rajtad behajtani? Nem próbálkozik? Ezt nyugodtan elfelejtheted, és jobb lesz, ha maximálisan együttműködsz velük.
A számládról is letiltják, ha nincs fedezet, majd a fizetésedből is. Ráadásul ez nem a be nem fizetett telefonszámla esete, ahol persze ugyanúgy végrehajtásig megy az ügy, hanem te konkrétan bűncselekményt követtél el, mikor elköltötted azt a pénzt, amihez jogosulatlanul jutottál.
És nem, senkit nem fog érdekelni, hogy te abból temetted el apádat. Ahogy az sem, hogy te azt hiszed, ami a te számládra érkezik JOGOSULATLANUL, az automatikusan a te vagyonod.
10-es: le lett jelentve a haláleset, egy héttel a halála után.
Ne magyarázz bele olyat, amit nem írtam!
#11, a számlaszám első 3 vagy 4 számából (nem tudom, pontosan..) ki tudják deríteni, hogy melyik bank. És onnan már csak egy levél, hogy kérik az adataidat. A bank pedig ki fogja adni.
Amúgy a Nyufignak milliárdos kintlévőségei vannak a hozzád hasonló ... (kitöröltem) miatt.
"Ne magyarázz bele olyat, amit nem írtam!"
Akkor miből akartad eredetileg eltemetni apádat, ha mégis ahhoz a pénzhez nyúltál, aminek már eleve meg sem kellett volna érkeznie a számládra?
Meg miért kérdezed, hogy találhatnak meg, hogy bújhatsz ki a történet alól, ha te igazából nem akartál törvénytelenül eljárni?
Egy ártatlan, jóhiszemű ember nem így viselkedik. Az már az első téves utalásnál hívja a nyugdíjfolyósítót, és megkérdi, hova utalja vissza a pénzt. Nem pedig felveszi több hónapon át, és elkölti, majd pedig miután felszólítják a visszafizetésre, azután érdeklődik egy névtelen fórumon, hogy úszhatja meg a jogtalanul felvett pénz visszafizetését.
Szóval ne akard már megmagyarázni, hogy itt tulajdonképp te vagy az áldozat.
17-es: na, ha kintlevőségük van, az azt jelenti, hogy mégsem tudják behajtani. :-)
Köszi!
Nem elméletileg, gyakorlatilag is ki tudják kérni az adataidat a bankból.
Engem hivatalaos, tértis levélben szólítottak fel.
#19, a putris cigányoktól tényleg nem. De nem azt akarod mondani, ugye, hogy te is az vagy? :)
Ha van számlád, akkor van valamicske jövedelmed is és abból inkasszóznak.
(Vagy kivárják, amíg nyugdíjat kapsz, és abból fogják levonni. Nem úszod meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!