Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vissza tudják venni Édesapám...

Vissza tudják venni Édesapám nyugdíját?

Figyelt kérdés

Édesapám tavaly decemberben elhunyt.

Az én folyószámlámra kapta a nyugdíját. Oda megérkezett

januárban a januári, februárban a februári, és a 13. havi nyugdíja.

Sajnos, hozzányúltam, mert nem tudtam volna máshogy kifizetni a temetését. (a három havi nyugdíja (3 * 80e Ft) volt összesen annyi, mint a hamvasztás költsége.)

Elvileg ezek már nem jártak volna, és utólag leemelnék a folyószámlámról.

Mi történik, ha nincs már a számlámon ennyi pénz?

Végrehajtják? Vagy nem próbálkoznak tovább?

2023. febr. 10. 14:35
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 A kérdező kommentje:

7-es: hogyan szólít fel a Nyufig?

Ott csak a számlaszám van meg, ahová érkezik a nyugdíj.

Nem tudják a címemet, elérhetőségeimet.

Elméletben persze, ki lehet nyomozni mindent. A gyakorlatra lennék kíváncsi.

2023. febr. 10. 15:16
 12/65 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk is odautalták apám nyugdíját a következő hónapban a számlájára, pedig időben lett jelentve a haláleset.

Vissza is utalhattam volna nekik, de

1. nem én voltam az örökös, és a s*ggem már amúgy is lógott ki a gatyából a temetési számla miatt.

2. az örökös kórházban feküdt, meghatalmazást a bank nem fogadott el (Közös számla volt)

Nyufig szépen megvárta a hagyatékit, rávertek minimális kamatot és megkapták. Ha nem kapták volna meg, akkor bizony ment volna a végrehajtás. Az örökös nyugdíjából, fizetéséből, megtakarításaiból, ingóságaiból,stb.

2023. febr. 10. 15:18
 13/65 anonim ***** válasza:
88%

"Végrehajtják? Vagy nem próbálkoznak tovább?"

Te mégis hol élsz, melyik világban? Hogy majd állami szerv nem fogja rajtad behajtani? Nem próbálkozik? Ezt nyugodtan elfelejtheted, és jobb lesz, ha maximálisan együttműködsz velük.

A számládról is letiltják, ha nincs fedezet, majd a fizetésedből is. Ráadásul ez nem a be nem fizetett telefonszámla esete, ahol persze ugyanúgy végrehajtásig megy az ügy, hanem te konkrétan bűncselekményt követtél el, mikor elköltötted azt a pénzt, amihez jogosulatlanul jutottál.

És nem, senkit nem fog érdekelni, hogy te abból temetted el apádat. Ahogy az sem, hogy te azt hiszed, ami a te számládra érkezik JOGOSULATLANUL, az automatikusan a te vagyonod.

2023. febr. 10. 15:20
 14/65 A kérdező kommentje:

10-es: le lett jelentve a haláleset, egy héttel a halála után.

Ne magyarázz bele olyat, amit nem írtam!

2023. febr. 10. 15:24
 15/65 anonim ***** válasza:
100%
#7 vagyok, nekünk közös számlánk volt (felesége voltam). Mivel örököse vagy, ha előbb nem is, de a hagyatéki eljárásban ott lesz a követelés. Nálam is ott volt, mert nem jelezték, hogy visszautaltam.
2023. febr. 10. 15:25
 16/65 anonim ***** válasza:
84%

#11, a számlaszám első 3 vagy 4 számából (nem tudom, pontosan..) ki tudják deríteni, hogy melyik bank. És onnan már csak egy levél, hogy kérik az adataidat. A bank pedig ki fogja adni.

Amúgy a Nyufignak milliárdos kintlévőségei vannak a hozzád hasonló ... (kitöröltem) miatt.

2023. febr. 10. 15:29
 17/65 anonim ***** válasza:
82%

"Ne magyarázz bele olyat, amit nem írtam!"

Akkor miből akartad eredetileg eltemetni apádat, ha mégis ahhoz a pénzhez nyúltál, aminek már eleve meg sem kellett volna érkeznie a számládra?

Meg miért kérdezed, hogy találhatnak meg, hogy bújhatsz ki a történet alól, ha te igazából nem akartál törvénytelenül eljárni?

Egy ártatlan, jóhiszemű ember nem így viselkedik. Az már az első téves utalásnál hívja a nyugdíjfolyósítót, és megkérdi, hova utalja vissza a pénzt. Nem pedig felveszi több hónapon át, és elkölti, majd pedig miután felszólítják a visszafizetésre, azután érdeklődik egy névtelen fórumon, hogy úszhatja meg a jogtalanul felvett pénz visszafizetését.

Szóval ne akard már megmagyarázni, hogy itt tulajdonképp te vagy az áldozat.

2023. febr. 10. 15:32
 18/65 A kérdező kommentje:

17-es: na, ha kintlevőségük van, az azt jelenti, hogy mégsem tudják behajtani. :-)

Köszi!

2023. febr. 10. 15:33
 19/65 anonim ***** válasza:
100%

Nem elméletileg, gyakorlatilag is ki tudják kérni az adataidat a bankból.

Engem hivatalaos, tértis levélben szólítottak fel.

2023. febr. 10. 15:34
 20/65 anonim ***** válasza:
100%

#19, a putris cigányoktól tényleg nem. De nem azt akarod mondani, ugye, hogy te is az vagy? :)

Ha van számlád, akkor van valamicske jövedelmed is és abból inkasszóznak.

(Vagy kivárják, amíg nyugdíjat kapsz, és abból fogják levonni. Nem úszod meg)

2023. febr. 10. 15:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!