Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi lenne a reális összeg...

Mennyi lenne a reális összeg egy rajzért/festményért? Ha felkeresnek rendeléssel miként válaszoljak?

Figyelt kérdés

TikTokon és instán is vannak fent rajzaim, festményeim. Az embereknek általában nagyon tetszik, sokan megkerestek már azzal, hogy szeretnének rendelni. A legtöbben azt gondolják, hogy ingyen megcsinálom. Általában realisztikus grafitrajzot, vagy festmémyt kérnek. Sajnos volt, hogy valaki 5000ft-ot adott volna egy hatalmas méretű festményért aminek elkészítése 40órát minimum igénybe vett volna. Mikor mondtam, hogy még a vászon se jönne ki 5000-ből akkor elkezdett alkudozni, hogy akkor legyen 6-7ezer. Nem szeretnék pár ezer forintért rajzolni másoknak. Pedig eleinte direkt nagyon keveset kértem volna csak, mondjuk ahány óráig készítem azt beszorzom 400ft-al. Így viszont legálisan nem lehetne csinálni, mert nem vagyok vállalkozó. Ahhoz, hogy belekezdhessek ennyi pénz meg kevés lenne. Egy olyan összeget kéne kérnem amiből gond nélkül kifizetem a vállalkozói költségeket.

Arra gondoltam, hogy mostantól ha valaki ír nekem rendeléssel kapcsolatosan akkor elküldeném mindenkinek ugyanazt az üzenetet, hogy tisztában lehessenek az árakkal. Vagy ez így nagyon rossz lenne, hogy egyből a pénzre térnék? A művészet az életem, de senki nem értékeli igazán a munkámat. Mindenki 1-2ezerért szeretne portrérajzokat. Szeretném elkerülni a felesleges beszélgetéseket, mert gyakran előbb beszéljük meg, hogy mit szeretnének, részletesen kifejtik, mondják, hogy természetesen fizetnek is érte, majd napokkal később közlik csak, hogy amúgy 3-4ezernél többre nem igazán gondoltak. Az anyagköltséget akkor még nem is említettem.

Nektek mennyit érne meg egy rajz/festmény?

2022. dec. 28. 10:18
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
Promónak bőven elég ha online reklámozod magad. Látod itt emberek anyagköltségben gondolkodnak. Mit szólnának ha őket meg rezsiköltségért dolgoztatnák a gyárban vagy az irodában. Örülj hogy dolgozhatsz, nem? Ilyenekkel szóba se állj.
2023. márc. 31. 11:43
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Hát pont online találta be a pofátlan, fogalmatlan potenciális "vásárló" réteg.
2023. márc. 31. 12:42
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha eleve kiadásai vannak akkor nem kell pluszba szórni a pénzt nyomtatványokra meg ingyen adogatni a festményeket.

Nyilván kérdező felülértékeli a saját kepeit de ki ne tenné.

Nem olyan egyszerű művészetből megélni, és ha így se jön be semmi, úgyis csak pénzkidobás lenne még x összeget elszórni reklámra.

2023. márc. 31. 12:57
 34/35 A kérdező kommentje:

Miért értékelném felül? Képes lettem volna óránként 400ft-al számolni a képemért. Ezen felül meg a vászon árát akartam csak elkérni, a festékeim árát se számoltam volna fel. Szerettem volna örömet okozni vele, de totál ingyen nem tehetem meg, mert én se vagyok anyagilag a helyzet magaslatán, sőt...

De ha még ezzel is elkezdenek alkudozni az bizony fáj, mert oviban is már művészeti oktatásban vettem részt, művészeti volt az általános és a gimnázium is. Egész életemben a művészetre helyeztem a hangsúlyt, TikTokon rengeteg elismerést kaptam, van pár több százezres megtekintésű videóm is és kb.150-200ember már rám írt, hogy szeretne rendelni. Tehát az embereknek is tetszenek a munkáim. De fizetni mégse szeretnének érte. Nem százezreket akartam érte elkérni, csak annyit, hogy legalább ne menjek minuszba. De az embereknek ez se elég, minden ingyen kell. Nem értékelem túl magamat, csak szar érzés rájönni, hogy amiről az életem szól az másnak max 1-2ezer ft-ot jelent, és semmire nem értékeli a munkámat.

Szívesen adnék képet ilyen helyekre de nem hiszem, hogy hatásos lenne. Nem fognak minden egyes vásárlónak szólni, hogy jajj hát ezt a képet az xy készítette, vegyél tőle valamit. Pláne, hogy vásznas festményt most nem is annyira tudnék bevállalni, mert magamnak is csak papírra alkotok jelenleg az anyagiak miatt.

2023. ápr. 5. 21:58
 35/35 anonim ***** válasza:
46%
Tedd fel vagyonokért NFT-be, és küldd el "ingyen" mellé a képet :)
2023. ápr. 6. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!