Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi lenne a reális összeg...

Mennyi lenne a reális összeg egy rajzért/festményért? Ha felkeresnek rendeléssel miként válaszoljak?

Figyelt kérdés

TikTokon és instán is vannak fent rajzaim, festményeim. Az embereknek általában nagyon tetszik, sokan megkerestek már azzal, hogy szeretnének rendelni. A legtöbben azt gondolják, hogy ingyen megcsinálom. Általában realisztikus grafitrajzot, vagy festmémyt kérnek. Sajnos volt, hogy valaki 5000ft-ot adott volna egy hatalmas méretű festményért aminek elkészítése 40órát minimum igénybe vett volna. Mikor mondtam, hogy még a vászon se jönne ki 5000-ből akkor elkezdett alkudozni, hogy akkor legyen 6-7ezer. Nem szeretnék pár ezer forintért rajzolni másoknak. Pedig eleinte direkt nagyon keveset kértem volna csak, mondjuk ahány óráig készítem azt beszorzom 400ft-al. Így viszont legálisan nem lehetne csinálni, mert nem vagyok vállalkozó. Ahhoz, hogy belekezdhessek ennyi pénz meg kevés lenne. Egy olyan összeget kéne kérnem amiből gond nélkül kifizetem a vállalkozói költségeket.

Arra gondoltam, hogy mostantól ha valaki ír nekem rendeléssel kapcsolatosan akkor elküldeném mindenkinek ugyanazt az üzenetet, hogy tisztában lehessenek az árakkal. Vagy ez így nagyon rossz lenne, hogy egyből a pénzre térnék? A művészet az életem, de senki nem értékeli igazán a munkámat. Mindenki 1-2ezerért szeretne portrérajzokat. Szeretném elkerülni a felesleges beszélgetéseket, mert gyakran előbb beszéljük meg, hogy mit szeretnének, részletesen kifejtik, mondják, hogy természetesen fizetnek is érte, majd napokkal később közlik csak, hogy amúgy 3-4ezernél többre nem igazán gondoltak. Az anyagköltséget akkor még nem is említettem.

Nektek mennyit érne meg egy rajz/festmény?

2022. dec. 28. 10:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
De egyébként ugyanúgy kötődhetsz hozzá és befotózhatod, kicsit el is sirathatod, hadd lássák a nyavalyások, miért fizetnek olyan keveset! :D
2023. márc. 24. 10:04
 22/35 krwkco ***** válasza:
100%

Csak kiváncsiságból kérdezem, hogy január óta megoldódott a probléma? Sikerült a munkaráfordításodat is tartalmazó áron rajzokat, festményeket eladnod?

Bevált valamilyen módszer?

2023. márc. 24. 10:12
 23/35 A kérdező kommentje:
Fejre is állhatok, mindenki úgy gondolja, hogy ingyen van. Volt aki kommentben írta, hogy szeretné ha lerajzolnám. Szóltam, hogy az instagrammon adhat le megrendelést. Erre ugyanúgy csak leírt, hogy rajzoljam le. Mondom ugye tudod, hogy pénzért csinálom csak meg, ingyen nem dolgozom. Erre mondta, hogy akkor nem kell mégse. Kb.csak ilyenek vannak. Vagy ha valaki akarna fizetni az is max az anyagköltséget. Inkább maradok gyári munkás, azért legalább fizetnek😀
2023. márc. 28. 11:22
 24/35 anonim ***** válasza:
14%

Olvastam a kérdésedet. Mivel szimpatizálok a művészetekkel, művészekkel betettem figyelőbe.

Viszont te el vagy tévedve elég rendesen. Mai világban, ahol a kulzúra kimrül a tiktokban, te mit gondolsz egyáltalán?

Alkoss magadnak, kész.

Ha valamit el tudsz adni, akkor meg örülj, de ilyen eszmefuttatásokat ne írj ki.

2023. márc. 28. 11:58
 25/35 krwkco ***** válasza:

Szóval #12-ből a 2) a.

Kár.

De azért, gondolom a c. is szóba jön néha.

2023. márc. 28. 14:07
 26/35 anonim válasza:
100%
#23 Két olyan platformon vagy fent, ami tele van gyerekekkel/fiatalokkal. Tök jó hogy követnek meg érdekli az embereket amit csinálsz, de nem merült fel benned hogy talán nem ők a célközönséged? Láthatóan 0 tudásuk van arról hogy működik a műkereskedelem és nem is fizetőképesek. Válassz egy online piacteret, vagy csinálj saját weboldalt. Árazd be a munkáid és ha valakik érdeklődnek irányítsd át őket oda. Az ár alapján eldöntik hogy kell-e nekik vagy nem.
2023. márc. 28. 14:43
 27/35 anonim ***** válasza:
64%
Hát megpróbálhatod eladni külföldön itthonról, hátha befutsz :)
2023. márc. 29. 13:33
 28/35 A kérdező kommentje:

Van, hogy gyerekek írnak ez tény, de rengeteg a felnőtt. Pont ezért vagyok kiakadva, feltételezem, hogy 25+ éves embereknek van valamennyi munkatapasztalata, mégis pár ezerre értékelik a munkámat ami még az anyagköltséget se fedezné.

Nem azért kezdtem el felrakni TikTokra a rajzaim, mert el akartam adni bármit is, csak meg akartam mutatni őket. De most eléggé inaktív vagyok és még így is kapok felkereséseket. Csak gondoltam ha már ennyien érdeklődnek akkor megpróbálom eladni, de lehetetlen, már eldogadtam. Kicsit fáj a szívemnek, de ez van. Weboldalt meg hasonlókat nem tudok megcsinálni. Ha elegen azt mondták volna, hogy fizetnek akkod megpróbáltam voln a vállalkozóit kiváltani, de az is költséggel jár. Így nem merem megpróbálni, mert nem állok jól anyagilag, sőt jelenleg nincs is annyi pénzem, hogy a költségeket fedezni tudjam. Ha lett volna elég ember aki normális árat fizet érte akkor megoldanám valahogy, de így felesleges.

2023. márc. 31. 03:19
 29/35 anonim ***** válasza:
De miért nem osztogatsz szét pár képet ingyen "reklámcéllal" első körben? Kocsmákban, éttermekben, nyugdíjas klubokban, rendelőkben meg mindenféle várókban szívesen raknak ki festményeket a falra. Meghagyod az elérhetőséged, esetleg direktben promózod magad. Lakásdekorációnak sokan vesznek szép képeket, én is ezért vettem festőtől festményt. Tájképet, nem pedig valami túlárazott absztrakt szutykot. Az anyagköltség fölé ment a képek ára, nem is akartam kevesebbért megvenni. Volt, amikor a keretezést már én álltam, mert így beszéltük meg. Nálunk előfordul, hogy karácsonyi ajándékként is megengedhető árú festményt veszünk a családon belül egymásnak, mert nagyon szeretjük a szép képeket. (infláció előtti árakon 50-100 e ft árkategóriát képzelj el). Minden helyiségben legalább 2 ilyen festmény van, és továbbiakat is tervezek venni, mert van még hely a falakon. Erre van igény, hidd el, csak, ahogy mások is írták, meg kell keresni a megfelelő csatornákat. Egy fb oldal elkészítése sem hátrány.
2023. márc. 31. 07:57
 30/35 anonim ***** válasza:
Promónak szép nyomat tökéletes, nem kell elkótyavetyélni.
2023. márc. 31. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!