Mi lehet az oka annak, hogy bizonyos összeg alatt valahol nem lehet kártyával fizetni?
Ma jártam így először. Nagyon ritkán használok készpénzt, általában csak akkor van nálam, ha tudom, hogy olyan helyre megyek, ahol nem tudok kártyával fizetni (pl. ha osztálypénzt kell befizetnem a gyerekeknek).
Jogilag megtehetik azt, hogy nem engedik bizonyos összeg alatt a kártyás fizetést?
Ez a törvény akkor az átutalásos fizetésre vonatkozik? Úgy magyarázták nekem egyszer, hogy az üzletekben lehetőséget kell biztosítani a kártyás fizetésre.
Tehát akkor valójában nem kötelessége elfogadni sehol a bankkártyát? Nagyobb áruházak is dönthetnének így?
Köszönöm!
Olvastam a 7. válaszoló által beküldött cikket. Az az üzlet, ahol voltam, terminállal volt ellátva. A cikk szerint jogilag kifizethettem volna akkor is kártyával (átutalási lehetőség nem volt kiírva, nem is említette az eladó), ha csak azt veszem meg, amiért eredetileg mentem be.
Így már értem a dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!