Szép kártyával lehet úgy fizetni, hogy csak az ár bizonyos részét? A többit készpénzzel kiegészítve?
Figyelt kérdés
2019. jún. 19. 13:17
1/10 anonim válasza:
Nem. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy szétválasztani, hogy mit akarsz azzal fizetni és mit nem. Én már étteremben is csináltam, fele fogyasztást azzal fizettem, a másik felét kp-ra. De pl McDonaldsban is fizettem már így, egyik menüt kártyával, a másikat kp-ra.
2/10 A kérdező kommentje:
Ez biztos? Pl ha a kártyán 100 ezer ft van, de a szállás 110 ezer, nem fizethetem ki a 100 ezret, mert hiányzik 10?
2019. jún. 19. 13:25
3/10 anonim válasza:
Attól függ. A kártyaterminál mindig a teljes összeget fihetteti. De a legtöbb helyen megteheted, ahol tetszőleges összegű készpénzt be tudnak ütni a pénztárgépbe, hogy adsz némi készpénzt, ami csökkenti a fizetendő összeget, a maradékot meg kártyával fizetheted. Pár helyet leszámítva ahol hülyén megoldott egyedi kassza szoftver van (pl meki) lehetséges így fizetni.
4/10 anonim válasza:
Igaz, de ugye akkor külön számlát kell adni az előre adott pénzről, valamilyen tételre elszámolva! Hiszen az is adóköteles. Szóval ez azért így bonyolultabb.
5/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2019. jún. 19. 13:37
6/10 anonim válasza:
Azért a legtöbb helyen megoldják, de valóban tételek mentén lehet megbontani a számlát.
7/10 anonim válasza:
Ha akarják meg tudják oldani. Étteremben és szállodában is jártunk már úgy, hogy csak egy része volt ott szép kártyán, annyit vontak le róla amennyit kértünk. Nem volt szétbontott számla.
8/10 Laylah válasza:
Mi két SZÉP kártyáról meg valamenyi kp-vel fizettünk ki egy hosszú hétvégét. Egyik kártyáról a teljes összeget kifizettük, ami rajta volt, a másikról csak x összeget, a maradékot kp-ban. Egy számlát kaptunk, de azon tételesen fel volt tüntetve, hogy melyik móddal/kártyával mennyit fizettünk.
9/10 anonim válasza:
8-as, mondjuk ez így adócsalás... meg lehet vele csúnyán bukni, ugyanis a szép kártyára más adózás vonatkozik, mint a készpénzre. Szerencsétek volt vele.
10/10 Laylah válasza:
9., nem tudom, nem értünk hozzá. Viszont a szálláshely ragaszkodott hozzá, hogy az idegenforgalmi adót meg a masszázsok árát készpénzben fizessük ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!