Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha 2 millió ft megtakaratásom...

Ha 2 millió ft megtakaratásom van 24 évesen, nagy felelőtlenség lenne 1 millió forintot feláldoznom belőle egy autóra?

Figyelt kérdés
230 ezret keresek, mamahotelban élek, így nem fizetek albérletez. Vidéken lakok, ahol rossz a közlekedés. 300-500 ezerért akartam venni egy 25-30 éves szakadt Mercedest, hogy azzal kompenzáljam a komplexusaimat és ezzel próbáljam elfedni azt, hogy egy lúzer vagyok, de most 1 millióért találtam egy egész jó állapotú 15 éves Volvót, ami nagyon megtetszett.

2022. aug. 26. 02:45
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

"A szomszédok meglátnák a ház előtt a Mercedest, hasra esnének!"

Biztos hasra esnek a 20 éves, szétrohadt, németből importált, másfélmilliót ment, visszatekert órájú roncsautótól, amit egymillióból akarsz megvenni. 🤡

A kérdés szerintem mostmár tuti kamu, én azért normálisan válaszolok rá, hogyha valaki aki tényleg így gondolkozik, és olvassa, esetleg gyerek még, akkor tudjon józan ésszel gondolkodni.

Szóval rohadt gáz egy lepukkant Merci/BMW/Audi kocsit azért megvenni, hogy vagánykodni tudj vele. Egyrészt egy 2010 előtti ilyen autó már nem is nagy szám, hanem inkább ciki, mert ordít róla, hogy azért vetted, mert nincs pénzed újabbra, mégis vagánykodni akarsz, másért annyira tucat autók már, hogy az újabbakat is hitelre, lizingre, meg mindenhogy hozzák kifele, ezért tele vannak velük az utak. A szomszéd max először nagyot nézne, ha egy újabb, normális Mercivel állítanál haza, és ennyi. Ezen kívül amúgy senki nem venne észre az utakon, max egy-két régebbi ismerős, hogy nézd, már Mercije van. Mindezt kizárólag egy újabbal, ami 10 millió alsóhangon használtan is és minimum C osztály. Egy olyan, amit egymillióért vennél, az egy lerúgott 20 éves retek, amit annyiba nézne bárki is az utakon, hogy az ajtót is simán rádnyitnák egy parkolóba, senki nem sajnálná, annak már nem is számítana valszeg.

Egyébként meg inkább fiatal menőzni vágyó gyerekek gondolják csak azt, hogy egy autótól jobbak lesznek, meg másokat érdekelni fogja, és tisztelik majd érte. Aki ez alapján ítél, azt kerülni kell nagy ívben. Egy ilyen autót akkor vesz egy normális ember, ha megteheti, és tényleg azért kell neki, hogy autópályán hosszabb utakon kényelmesen utazzon, mert esetleg üzletember, és mégse mehet valami szutyok Suzukival, meg ki is használja rendesen.

2022. aug. 28. 21:59
 32/35 A kérdező kommentje:
Akkor ha nem vagyok gazdag, nem is lehet jobb autóm egy ezeréves Suzuki Swiftnél?
2022. aug. 28. 22:09
 33/35 anonim ***** válasza:
70%

#31: Nézd, szerintem fölösleges energiapazarlás írni a kérdezőnek. Hagyni kell, hadd tanuljon a saját hibájából. Mindenkinek el kell követni pár hülyeséget.

Pár év alatt majd megtanulja, hogy nem a kocsitól lesz menő.

2022. aug. 29. 08:19
 34/35 A kérdező kommentje:
Az volt a hibám, hogy büfészakon végeztem.
2022. aug. 29. 12:43
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor ha nem vagyok gazdag, nem is lehet jobb autóm egy ezeréves Suzuki Swiftnél?"

Egyébként kb. amúgy mire számítottál? Nyilván egy prémium autót sokkal nagyobb költséf fenntartani, mint egy Suzukit vagy egy Opelt. Meg ez olyan dolog, hogy nyilván 500 nm-es házat is az vesz, aki bírja a rezsiköltséget, és gazdag. Nyilván átlagos életszínvonalon nem vesz senki 10-20 milliós Merciket, mert nem teheti meg. Ehhez többet kell keresni.

Ha tényleg autó kell neked, mert szüksèged van rá, akkor egy jobb állapotú G Astra 1,4 benzinnel ( az talán nem eszi annyira az olajat) megfelel. Ha meg jobbat akarsz és nem annyira sürgős, akkor várj még egy két évet, addig gyűlik a pénzed, esetleg jobb munka is akadhat stb, és vehetsz egy kicsit jobb autót is.

A komplexusaidat meg belül kell rendezned, akár egy pszichológus is segíthet ha pár alkalommal beszélgetsz vele, nincs benne semmi ciki, sokan járnak pszichológushoz csak úgy simán is, nem kell hozzá dilisnek lenni, ahogy azt sokan hiszik. Vagy szimplán értsd meg, h a komplexusaid nem tudod tárgyakkal leplezni, mégha azt gondolod sem, és másokat sem érdekelnek a tárgyaid. Sose késő amúgy se másik szakot elvégezned, csinálni egy szakmát, amivel jól kereshetsz, akár egy év alatt is van olyan.

2022. aug. 29. 19:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!