Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha 2 millió ft megtakaratásom...

Ha 2 millió ft megtakaratásom van 24 évesen, nagy felelőtlenség lenne 1 millió forintot feláldoznom belőle egy autóra?

Figyelt kérdés
230 ezret keresek, mamahotelban élek, így nem fizetek albérletez. Vidéken lakok, ahol rossz a közlekedés. 300-500 ezerért akartam venni egy 25-30 éves szakadt Mercedest, hogy azzal kompenzáljam a komplexusaimat és ezzel próbáljam elfedni azt, hogy egy lúzer vagyok, de most 1 millióért találtam egy egész jó állapotú 15 éves Volvót, ami nagyon megtetszett.

2022. aug. 26. 02:45
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

Kérdező: Tehát, ha jól értem van egy pocsék kereseted, a szüleiddel élsz és még annyi sincs benned, hogy legalább beszállj otthon a kajába és a rezsibe? És mégis mire költöd akkor a pénzedet? Én is 32 éves koromig a szülőkkel éltem, de evidens volt, hogy belefizetek a megélhetési költségekbe, közben pedig tettem félre lakásra.

Oké, kell egy kocsi, rendben. De jössz itt Mercivel meg Volvoval, ami mind nagy benzinfaló dög, a szervizelése meg egy vagyon.

Ilyen alacsony jövedelemmel, ha mindenképp muszáj, vegyél egy kisautót. 1 millió körül már kapsz jó állapotú vasaló-Swiftet, ami 6 literes fogyasztással elvan és minimális a szervizigénye (tudom, mert ilyenem volt). Amit a Volvora költenél, annak a feléből kijön, ha nem kevesebből!

#9: "8 éves autóra többet költöttem fél év alatt a szervizben, mint amennyibe került."

Akkor vagy egy leharcolt példányt fogtál ki, vagy olyan márkát/típust, ami eleve problémás.

2022. aug. 26. 10:31
 12/35 A kérdező kommentje:
4 litert eszik a dízel volvo
2022. aug. 26. 11:54
 13/35 anonim ***** válasza:
55%

Ja és még ráadásul dízel is, aminek még dárgább a szervize, több vele a baj és kezdik kitiltatni őket mindenhonnan...

Fogadok 15 év alatt belehajtottak fél millió kilométert és ontja a fekete füstöt...

2022. aug. 26. 11:58
 14/35 anonim ***** válasza:
59%
kerdezo, vedd meg, hiaba mondjuk neked h beszopodsz. Majd kerlek fel ev mulva irj ide hogy mi a szitu
2022. aug. 26. 12:00
 15/35 A kérdező kommentje:

Akkor egy tanár miből tud autót venni? Ismerek tanárokat akik autóval járnak és köztudott, hogy a közalkalmazottak annyit sem keresnek, mint én

Meg most el kell dönteni, hogy vagy veszek egy kocsit vagy vissza kell mondanom az új munkahelyet. Ezt kell mérlegelni

2022. aug. 26. 12:20
 16/35 A kérdező kommentje:
Most kapok 170 ezret, viszont lenne ez az új munkalehetőség innen 30 km-re ahol 230-at kapnék. De oda tömegkőzlekedéssel nem lehet eljutni, 3x kell átszállni meg 3 óra így az út.
2022. aug. 26. 12:25
 17/35 anonim ***** válasza:
41%
Ha meg egymilliot fektetsz autoba akkor a havi koltseged megugrik kb 40.000 forintal, az 1 millios autot meg 100 honap alatt termeled ki a kulonbozetbol. Te nem csak incel vagy hanem hulye is
2022. aug. 26. 13:02
 18/35 anonim ***** válasza:
0%
Inkább vegyél egy komolyabb elektromos rollert, ami elmegy egy töltésen 70-80km-ert, vagy motrot / robogót. 500k-ból kijön. Arra a kevéske távra nem tartanék fent kocsit én speciel.
2022. aug. 26. 13:02
 19/35 anonim ***** válasza:
59%

#16: Tehát 60 ezerrel többet keresnél az új helyen, de mivel messze van, így kell kocsi, ami alsó hangon elviszi havonta azt a 60 ezret. Tényleg megéri...

Ilyen esetben tényleg egy robogó vagy elektromos bicikli/roller megfelelőbb lenne.

2022. aug. 26. 13:19
 20/35 A kérdező kommentje:

Ezen a helyen karriert is lehetne legalább építeni, mert ez egy nemzetközi multi cég és nem egy nyomorult önkormányzat. Pályakezdőként máshol sem adnának többet 350 bruttónál. Meg akkor inkább kifizetem a 60 ezret, de legalább versenyszférában dolgozhatok, nem az átkozott közszférában. Ennél az istenverte önkormányzatnál, ahol bérminimumot adnak!!

Az autó meg egy élvezeti cikk, én nem megtérülendő befektetésként tekintek rá, hanem vágyom rá

2022. aug. 26. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!