Ha 2 millió ft megtakaratásom van 24 évesen, nagy felelőtlenség lenne 1 millió forintot feláldoznom belőle egy autóra?
Igen az. Aki kuporgatja a pénzét, annak nem való autó, mert belefullad a fenntartási költségbe. Arra az autóra kell forgalmi téli és nyári gumi, kell szervízelni, főleg ha öreg, plusz az üzemanyag, határ meg a csillagos ég...
230ezres fizuból aligha van fölös havi 60-80 ezred.
Megvenni a legkönnyebb egy autót.
“ 230ezres fizuból aligha van fölös havi 60-80 ezred.”
A teljes havi fizetésemet félrerakom. Mamahotelban élek, szociális életem nincsen, nem járok el otthonról, így semmire sem költök. Semmire.
Mellesleg ez nem választás kérdése, csak autóval tudok eljutni az új munkahelyemre, egy 35 km-re lévő faluba, ahová a busz se megy be
Hagyjuk már ezt a szerviz bullshitet. 1 millióért már vesz 12 éves Swiftet a második szériából. Úgy vázolja itt fel gyk-n minden nagyokos, mintha egy autóra minden hónapban 50-60 ezret kellene költeni. Akkor nem lenne minden csórónak is már aurója... Van amikor évekig csak olajcserére, meg műszakira viszel egy 15 éves autót is, aztán van, amikor ki kell ezt azt cserélni, akkor sem több százezerért. Olyan van néha, hogy megadja magát valami nahyobb alkatrész, ami zsebbenyúlós, akkor se sok százezrekről beszélünk.
"Sztem ennyi penzert nem erdemes autot venni mivel tobb fog elmenni szervizre fel even belul mintha egy 10 éves 2-3 milliosat vennel."
Sztem meg aki 2-3 millióért vesz egy 10 éves autót, az nem komplett. max 2 a teteje, amit hajlandó vagyok egy átlag 10 évesért sz.rért kiadni, nem érdekel, hogy a piac milyen, meg hogy a sok barom ezt benyeli, és hitelekből bármennyit kiad érte, ezért magasak az árak. Egyszer felértékeltettem kíváncsiságból egy olyan 12 éves autót, amit 2,4 millióért hirdettek, a kalkuláció szerint meg 1,3-t ért. Ennyit erről, hogy ki mennyire tartja.
Akkor miért kérdés?
Az új munkahelyedre csak autóval lehet eljutni………..
Nem, nem hagyjuk. 8 éves autóra többet költöttem fél év alatt a szervizben, mint amennyibe került. Jó lenne nem egy buta fasznak lenni és reálisan állni a témához.
Én biztos nem vennék autót ennyiből a jelenlegi helyzetben. Ha eltörlik a benzinárstopot, miből fogod fizetni, ha 1000 forint lesz a benzin? Na meg a javítások költsége, parkolási díj stb. Én inkább keresnék a helyedben olyan munkahelyet, ahova be tudsz járni busszal.
Én 25 vagyok, hasonló fizetésem van, csak albérletben lakom és magamnak fizetem a dolgaimat. Most én biztos nem költeném ilyen luxusra a nehezen összeszedett pénzemet, pedig kicsit több van már.
Persze a te életed, neked kell tudni, hogy megéri-e ez. Annyira nem keresel jól, hogy egy autót érdemes legyen fenntartani miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!