Anyagilag független párok hogyan oldjátok meg a közös életet?
Kicsit lehet hangyabolyba nyúlok, de nekem abszolút nem triviális a dolog.
A jelenlegi felállás úgy néz ki a párommal, hogy az egyikünk önállóan (lakáshitellel) tudott vásárolni lakást, így el tudtuk hagyni az egyébként méregdrága albérletünket, így mind a ketten jól jártunk.
Ami az új kiadásokat illeti:
- az új lakástulajdonos fél fizeti 100%-ban a lakáshitelt, a lakásbiztosítást, az illetéket (10 havi részletben), az új lakás komplett felújítását az utolsó szögig, és a bebútorozást is.
- a másik partner, aki nem lakátulajdonos, ő fizeti a rezsi őrá eső részét, illetve az élelmiszerek felét.
Hogyan illik ilyenkor? A lakást vásárló fél most egy ideig az illeték miatt jóval több kiadást fedez, mint korábban az albérletben, ami feszültséget kelt, a másik partner pedig már albérletet sem fizet a rezsin kívül, így anyagilag jóval kedvezőbb helyzetbe került. Ez érthető is, hiszen miért újítana fel olyan lakást, ami nem az ő tulajdona?
Milyen költségekbe illik ilyenkor beszállni, és mi az, ami mindenképp a lakástulajdonos partner feladata?
Volt valaki ilyen helyzetben?
Figyelj, en a baratnomnel lakok, a havi torlesztoje felet fizetem + rezsi + kaja felet. Ez igy korrekt.
A te pasid sztem kihasznalja a helyzetet pofatlanul. Az kene legyen a minimum hogy beszall, felesbe meg igy is jobban jar mintha barhol albiba lenne.
A butor reszet mondjuk en speciel megertem, en se vennk butrot mas hazaba.
En meg ezt tartom furának. Beletorlesztesz, de az ove a tulajdonresz? Akkor adjon tulajdonjogot ilyen aranyban.
A problémád érthető, és erről már írtam, de nagy
Teljesen egyszeru, a rezsi fele, és egy fél bérleti dijnak megfelelő osszeg fizetése a korrekt..
Erre szoktam javasolni, ha egyik félnek van lakása, akkor is maradjanak albérletben, így nem kell megmagyarázni ezt.
na a gép elkuldte... :) szóval a problémád érthető de nagy felháborodást kavart amikor erről beszélgettem, csak ott a lakás tulajdnos férfi volt.
A többbit megírtam az előző hozzászólásban
Igen, de egy idegennek szívesebben fizetünk és dolgozunk mint a saját párunknak ezáltal magunknak is, így igaz hogy családi vállalkozást nem csinálunk, családtag segítséget nem kérünk.
Szomorú és ellen megy a logikanak de így van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!