Kérjetem, hogy használja a kauciót?
Albérletben vagyok és a korona miatt sajnos nem a legjobb anyagi helyzetben.
Kérhetem a bérneadót,hogy ebben a hónapban a kauciót használja fel és ne fizessek?
Bérbeadótóként mondom, aki pont múlt héten kereste fel az ügyvédét tájékozódás miatt.
A kaució nem arra való, hogy nem fizetett lakbért levond belőle! Ez arra való, hogy ha utánad kár keletkezik, akkor kiköltözésednél abból javíttatja ki a tulaj. Ha nincs kár, akkor költözésnél visszakapod. Mivel te már a közüzemi számlákkal is lógsz, így ez mind levonásra kerül belőle + azonnal kitehet a tulaj.
Ha benne van a szerződésbe, hogy lelakható,az más. De a tiédben nincsen.
Mivel nem fizetsz, így azonnal ki tehet. A moratórium nem rád vonatkozik, hanem a saját lakásos hitelesekre/adósokra. Ügyvéd fejtette ki nekem, te is felkereshetsz, ha tőlük is akarod hallani.
Mivel nem először nem fizetsz (januárban sem), így én sem tartanálak meg, mint bérlőt.
Aki meg azt írja, hogy nem tud helyetted mást találni, nem értem mire gondol. Mivel te ott laksz és fogyasztasz, így folyamatosan tartozást halmozol fel. Ettől az is jobb, ha nem lakik benne senki.
De saját tapasztalatból mondom, hogy talál helyetted mást. Én az egyik lakásomat most adtam ki pár napja (nem kiraktam a lakókat, hanem várost váltottak). Ugyanúgy voltak jelentkezők, ugyanannyi pénzért.
Ő is nyomul itt az ügyvéddel...
De akkor miért írták páran hogy nem tehet ki?
Ha benne volt a szerzodesbe hogy nem lakhatod le es nem hasznalhatod rezsi koltsegre se ha megszorulsz muszaj elkoltoznod igy kirakhat a lakasbol, ezt nem irtad az elejen, hogy benne van hogy nem hasznalhatod.
Nem tudtad mit irsz ala? De egyebkent tenyleg, mit gondolsz le lakod a kauciot es utana? 2 honap mulva minimum lesz 450 ezred uj lakast berelni?
Azért mert ez egy fórum, abból is elég alja, nem egy ingatlanokkal foglalkozó szakoldal. Szerinted?
Van aki mai napig azt hiszi, hogy az hogy decemberben két ünnep között utalják előbb a januári családi pótlékot az azt jelenti, hogy akkor duplán kapunk, és rendre ezt terjesztik itt meg ilyenek. Könyvet lehetne írni arról, hogy mekkora tévképzetekben élnek emberek a világ meg őket érintő dolgokkal kapcsolatban.
"De akkor miért írták páran hogy nem tehet ki?"
Azért mert ezen az oldalon sok a "hobbijogász". Meg mert félrehallásokból és félinformációkból tájékozódnak.
Sok évvel ezelőtt, már elmúltam 18 bementem egy boltba, vettem energiaitalt. Erre megkérdezi az eladó hogy 18 elmúltam-e már. Mert hogy ő úgy hallotta hogy eitalt nem lehet 18 év alattinak kiadni. Na kb ez a nem lehet kilakoltatni is ilyen.
Ja, előző pontosan.
Van akinek belinkeled a konkrét törvényt vagy jogszabályt valamiről, és még akkor is megpróbálja sulykolni az ellentétét, mert a tv-ben azt mondták, meg mert a szomszéd Jolika húgának a lányának a kolleganőjének a lánya hallotta hogy ez így van...
62-es vagyok.
Azért írják itt, mert hülyék.
Az ügyvéd egyértelműen megmondta. Én neki hiszek és nem gyakoris kommentelőknek. (Ők csak azt kívánják bárcsak így lenne, hogy ingyen élhessenek) Ezért is ajánlom, hogy ha megnyugtat keress fel egyet. Persze nem olcsó, még a konzultáció sem.
Azóta m megíra hogy küld egy figyelneztetést hogy 8 napon belül fozessek különben viszlát. Én meg elküldtem a pics@b@. Azóta nem ír.
Szánalmas ez az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!