Kérjetem, hogy használja a kauciót?
Albérletben vagyok és a korona miatt sajnos nem a legjobb anyagi helyzetben.
Kérhetem a bérneadót,hogy ebben a hónapban a kauciót használja fel és ne fizessek?
"Mit tehet a bérbeadó a megváltozott szabályok szerint, ha a bérlő nem fizeti a lakbért?
A veszélyhelyzet elrendelése óta hozott kormányrendeletek nem tartalmaznak erre vonatkozó szabályokat, így továbbra is a Lakástv. 25. §-ban rögzített feltételek szerint van lehetősége a bérbeadónak a lakásbérleti szerződés felmondására abban az esetben, ha bérlő nem tesz eleget a lakbér fizetési kötelezettségének. A bérlő a bérleti szerződés megszűnését követően is köteles lakáshasználati díj fizetésére, amennyiben nem adja a bérbeadó birtokába az ingatlant."
Szóval ki leszel rakva.
ne baszogasson már az elmaradott számlákkal és a többivel.
a számla elmaradt. Elmaradott te vagy.
Troll...
Ne adjátok alá a lovat.
Kedves kérdező! Ha ez okoz neked örömöt érdemes lenne felkeresned egy pszichológust. Bántás nélkül írom.
Nem tudom hogy segít e az ötletem a lakás bérbeadóknak, egyszer már írtam röviden róla és le lettem pontozva ami nem baj, de ha valaki lakást ad ki, mint gyakorlott lakáskiadó (saját, és megbízásra is kezelek lakást, elég sokat már) az alábbiakat javaslom.
A szerződés részlete lehet, ha a a szerződés megszűnik (ez lehet nem fizetés vagy bármi) és a bérlő nem hagyja el az ingatlant, akkor jogosultak vagyunk "pönalizált" lakáshasználati díjat kérni. Magas késedelmi kamatot nem, de ezt a pönalizált díjat igen.
Ez esetben nálunk a duplája van kikötve, tehát egy 150 ezres lakásra lazán 300e ft havonta.
Ezt a közjegyző is elfogadja mert szabályos.
Most, az ilyen helyzetben a bérlőket kirakni tényleg nem tudom, illetve hosszadalmas, nincs értelme.
Ellenben mivel havi 300e ft, behajtható díj lett a lakbér, és kontrollált hogy minden bérlőnek legyne normális állása, ergo később is lesz és behajtható, gyakorlatilag akkora terhet ró rájuk, hogy volt aki felmondta korrektül, és volt aki megkeresett az ügyvédi szerződés átnézés után és megállapodtunk egy fizetési könnyítésben.
A kérdező által felvázolt szituban gyakorilatilag ha minden visszatér a normális kerékvágásba a bérleti díj duplája behajtható mégha lassan is. Ez azért elég rendesen párbeszédre készteti a bérlőket.
Remélem segíthettem, és a nem fizető bérlők nyomhatják a minuszt :D:D:D:D:D
Szerintem is troll kérdés.
Mindegy, hogy mit mondasz neki, csak kötekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!