Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kérjetem, hogy használja a...

Kérjetem, hogy használja a kauciót?

Figyelt kérdés

Albérletben vagyok és a korona miatt sajnos nem a legjobb anyagi helyzetben.

Kérhetem a bérneadót,hogy ebben a hónapban a kauciót használja fel és ne fizessek?

2020. ápr. 21. 00:08
 41/99 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem tudsz fizetni, költözz ki. Ingyen akarsz lakni? És mikor fogsz tudni fizetni? Ez nem jótékonyság, a lakáskiadás üzlet, ha nem tudod teljesíteni a feltételeket, akkor nem használhatod a lakást. El is hiszem, hogy keményen lép fel a tulaj, ha már a számlákért is minden hónapban cseszegetnie kell.
2020. ápr. 21. 09:09
 42/99 anonim ***** válasza:
86%

Számolj utána mekkora mínusz vagy neki így. Egyrészt a lakást illik patika állapotban visszaadni, vagy legalábbis olyanba, ahogy kaptad. Ha nincs pénzed rendbetenni, akkor neki kell. Ha a számlákkal elmaradsz, akkor kikapcsolják a szolgáltatást, aminek díja van, a visszakapcsolás még drágább + a tartozást és a kamatait is rendezni kell. Szóval neki akár ez több százezer kiadás lehet, amit az 1-2 havi kauciód nem fog fedezni, plusz ugye maga a bérleti díj.

Szóval miért is kéne engednie, mikor talál olyat, aki fizetni is tud? A két szép szemedért? Járvány nélkül is elveszítheti az ember a munkáját, ezt mindig bele kell kalkulálni.

Sőt, ha én lennék a tulaj, lehet fel is mondanám a szerződést, mert megtehetem. Elszámoltok, aztán mehetsz oda, ahova akarsz.

2020. ápr. 21. 09:40
 43/99 A kérdező kommentje:
De a korona miatt akkor sem tehet ki ha nem fiuetek.
2020. ápr. 21. 09:50
 44/99 A kérdező kommentje:
*fizetek
2020. ápr. 21. 09:50
 45/99 anonim ***** válasza:
87%

Kérheted.

Viszont arra számíts, hogy rezsi nem fizetés esetén leszereltetheti a mérőórákat, erre joga van, mert ő az előfizető!

2020. ápr. 21. 10:02
 46/99 anonim ***** válasza:
24%

Kitehet.

Esetleg azt érdemes kalkulálni, hogy ha most elmész, valószínűleg nem talál helyetted mást így nem lesz bevétele se így se úgy.

A rezsit fizesd ki és egyezzetek meg egy 2 hónapos ingyenes időszakban.

Ez neki is jó, hiszen annyiért nem fogja tudni kiadni a lakást a jövőben, mint amennyit most tőled kér...

2020. ápr. 21. 10:22
 47/99 anonim ***** válasza:
87%
Tehát direkt arra játszol hogy akkora se dobhassanak ki ha bszol fizetni?
2020. ápr. 21. 10:27
 48/99 A kérdező kommentje:

Utolsó: nem arra játszok,de ha egyszerűen nem rudok fizetni ,nem tudok mit csinálni. Pattoghat nekem össze vissza akkor simcs pénzem.

És egyébként a vírus miatt nem is tehet ki és kész.

2020. ápr. 21. 10:37
 49/99 A kérdező kommentje:

Ezzel nem lehet semmiben megállapodni.

Arra hivatkoik,hogy januárban is késtem amikor nem volt vírus és 0 a bizalma felém.

2020. ápr. 21. 10:38
 50/99 anonim ***** válasza:
38%

A kaució fogalma megvan ?

Az nem lakbér, az nem a pót zsebe a bérlőnek hogy ha nem fizet akkor használja a kauciót.

A kaució az okozott károkért van letétbe, koze nincs a bérleti dijadhoz.

Így kérheted, de nem kell elfogadnia, sőt buta ha elfogadja.

2020. ápr. 21. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!